Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, juli 31, 2011

Gehaald

De vaste lezer weet dat ik graag lui ben. Zo laat ik een pas gewassen pan gewoon op de kookplaat staan. Ik bedoel maar: waarom zou je 's avonds afwassen (en afdrogen!), 's ochtends de pan opbergen in de keukenkast en die er 's middags weer uithalen om 's avonds te kunnen koken? Overigens: Moeder Natuur kan uitstekend afdrogen. Gewoon de vaat in het afdruiprek laten staan en de volgende ochtend...voilá...droge borden en kopjes!

Gisteren was ik een uurtje of zo verplicht lui. Omdat mijn heup 'op slot' ging bleven m'n kinderen en ik langer dan alleen voor de lunch...

Gelukkig was daar de Ferman - de held! - die kilometers ver fietste om voor mij spierverslappers/pijnstillers te halen. Al vrij snel na inname van de drugs viel ik als een blok in slaap en een uurtje of twee later kon ik rustig aan met m'n kinderen naar huis wandelen. Vandaag rustig thuisgebleven en een filmpje gehuurd.

Inmiddels is dochterlief opgehaald en helpt mijn zoon met enkele buren en een vriend van hen om onze tuin op te ruimen. Mooi, zo'n systeem van buren die buren helpen. Wij moeten eens leren om niet voor alles op de overheid te vertrouwen.

De overheid wil taken van de gemeenten centraliseren. Zo wil men één landelijke politiemacht in plaats van tientallen verschillende gemeentekorpsen. Want, zo redeneert de overheid, door centralisatie maak je zaken vele malen goedkoper en efficiënter.

De overheid wil taken van de gemeenten decentraliseren. Zo wil men de uitvoering van regelingen voor werklozen, gehandicapten en kinderen voortaan overlaten aan gemeenten. Want, zo redeneert de overheid, door decentralisatie maak je zaken vele malen goedkoper en efficiënter.

De overheid wil mensen uit de auto hebben en het openbaar vervoer in krijgen. Daarom worden automobilisten gepaaid met hoger toegestane snelheden en wordt er gesnoeid in de budgetten voor openbaar vervoer.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de kwaliteit van het onderwijs in Nederland de laatste jaren is gedaald. Daarom zal de overheid nog meer gaan bezuinigen op onderwijs.

Een zekere gedoogpartij wil het onderwijs-niveau verhogen door elk jaar de 5 procent slechtste leraren te ontslaan. (En over percentages gesproken: zo'm 3 procent van de Europese bevolking bestaat uit Moslims. Van een "overheersing", laat staan van een "tsunami" is dus geen enkele sprake. Wát haatzaaiers ook mogen beweren.)

De redenering is dat de leraren die overblijven vanzelf harder gaan werken om te voorkomen dat zij het jaar daarop worden ontslagen. Op de vraag "wie zijn dan die slechte leraren?" antwoordde men: "Dat zijn de leraren waarbij leerlingen de slechtste cijfers halen." Het gevolg zal zijn dat leraren uit pure angst geen onvoldoendes zullen geven waarna de PVV kan zeggen: "Zie je wel: dankzij ons idee is het onderwijs-niveau gestegen want er worden geen onvoldoendes meer gehaald."