Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, maart 25, 2012

Beschaafd

Het is nu net na half zeven en terwijl het eten staat te pruttelen maak ik het huis in orde voor de ontvangst van de kaartclub vanavond. Het is weer tijd voor een potje Magic: the Gathering.

Vrijdag had ik een etentje met een potentiële opdrachtgever en gisteren was ik op een feest in Haarlem nadat ik 's middag met vriendin en kinderen had genoten van een mooie middag in het park. Vandaag genoten wij van het mooie weer vanaf een terrasje, aten een broodje bij m'n moeder en vermaakten ons met elkaar en vooral van de kinderen.

Volgens mij heb ik het er al vaker over gehad maar als iemand mijn kinderen wat aandoet sta ik niet voor de gevolgen in. En of de dader dan man of vrouw is, groter of kleiner dan ik, neger, Jood of gehandicapt maakt mij helemaal niets ui. In zo'n geval discrimineer ik niet.

Dus waarom zou ik het erger vinden wanneer een pedofiel aan m'n kinderen zit? Naar woord trouwens 'pedofiel'. Mij doet het denken aan de tijd (nog maar enkele tientallen jaren geleden) dat de gemiddelde Nederlander het woord 'homofiel' gebruikte om mensen aan te duiden die zelfs in de ogen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ziek zijn.

Inmiddels zijn de tijden veranderd en is men ook in Nederland beschaafd geworden. Een homofiel is nu dus gewoon homoseksueel en iemand die zich aangetrokken voelt door jonge kinderen noemen we voortaan pedoseksueel. Zoals u - mijn waarde lezer - hoogstwaarschijnlijk heteroseksueel bent.

U vindt dat Robert M. gestraft moet worden omdat hij kinderen heeft misbruikt? Dat vind ik met u mee. U vindt dat mensen die zich aangetrokken voelen tot kinderen gestraft moeten worden? Dan verschillen wij van mening en heb ik een vraagje voor u: wanneer precies koos u voor een heteroseksuele levensstijl? Niet? Maar waarom denkt u dan dat pedoseksuelen er wèl voor kiezen om te voelen wat zíj voelen?

Je kunt niet je gevoelens onderdrukken maar wèl je neigingen. Zo is dat nu eenmaal en dat geldt voor ieder van ons.

Vergrijpt u zich bijvoorbeeld als hetero man aan elke vrouw die uw pad kruist? Knijpt u als hetero vrouw elke bouwvakker in de billen? Maakt elke lesbo avances naar elke andere lesbo? Allemaal vragen die met 'nee' worden beantwoord. En toch blijft men hardnekkig volhouden dat elke pedo zich dan wel aan elk kind zal vergrijpen. Wanneer raken wij nu'ns ècht beschaafd?