Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 14, 2012

Voorspelsjaal

'Klefbekjes' is wel de leukste benaming die m'n huidige relatie is genoemd. Vaak ook hebben mensen het over m'n vriendin en mij als 'de tortelduifjes'.

Toch houden wij ons eigen werkleven en onze eigen vriendenkring. Zo is zij er vanavond niet bij terwijl ik een avond mag mede-presenteren voor 'mensen met psychische ingewikkeldheden'. Het thema was ditmaal 'politie', al was dat niet het enige waarover werd gesproken.

Ondermeer kwam al ter tafel dat (huis)artsen opvallend vaak lichamelijke klachten van psychiatrisch patiënten niet serieus nemen 'want het zal wel psychisch zijn'.

De gastsprekers weten te vertellen dat er bij de politie geen protocollen bestaan voor het omgaan met psychiatrisch patiënten: 'iemand die met een mes zwaait is iemand die met een mes zwaait.'

Iemand die naar een camera zwaait en een oranje klomp op het hoofd draagt is niet 'in de war' maar een fan van het Nederlands voetbalteam.

Na het verlies tegen Duitsland verdwenen de oranje Tom Poucen in de biobak en werden cd's met 'oranje hits' doormidden gebroken.

'Wij' maken nog een kleine kans om door te gaan in het toernooi. Anders is het heel jammer voor de verkopers van bijvoorbeeld oranje vuilniszakken.

Sommige handelaren gingen zo ver mee in de oranje koorts dat zij seks erbij haalden. Zo ontvingen klanten van Albert Heijn een zogenoemde voorspelsjaal!