Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 17, 2019

Bent u tevreden?

Wij mensen lijken zelden tevreden: hebben wij een auto, dan willen wij een mooiere auto, hebben wij een baan, dan willen wij een baan die meer voldoening geeft, hebben wij comfort, dan willen wij meer comfort en hebben wij een partner, dan willen wij een partner die ons beter aanvoelt. Kortom: wij hebben altijd wel wat te wensen.

Is dat erg? Niet per sé.

Stelt u nu eens dat wij snel tevreden waren, dan hadden wij genoegen genomen met een uitstekende rotspunt die ons beschermt tegen regen, een bessenstruik op loopafstand en de resten van een dood konijn om onszelf in leven te houden.

Over het algemeen ben ik redelijk tevreden maar ik heb wel een paar wensen. Soms heb ik tegenstrijdige gevoelens omdat ik over een onderdeel van mijn leven intens tevreden kan zijn terwijl ik over een ander onderdeel graag klaag dat het toch echt wel beter kan. Zacht gezegd.

Woonsituatie, werk, financieel, relationeel, gezondheid, sociaal,...allemaal punten waarop wij in meer of mindere mate tevreden kunnen zijn.

Terwijl de ene persoon tevreden is als hij of zij na maanden op zee ronddobberen een schone onderbroek krijgt aangereikt van een Rode Kruis medewerker, is de ander ontevreden als een fabrikant van onderbroeken de onderbroeken met zijn favoriete print niet langer produceert.

Met andere woorden: het is onmogelijk om te zeggen 'Als je...dan ben je pas tevreden.' De definitie is namelijk voor ieder individu anders en ook per individu kan de zin 'Ik ben tevreden' per dag of situatie iets anders betekenen.

Daarom is het zo moeilijk om antwoord te geven op de vraag: 'Ben je tevreden?'

=================================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/