Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, november 13, 2010

Vakanties

U kent dat wel: van die mensen die de splinter in het oog van een ander wél zien maar de balk in hun eigen ogen niet. Neem bijvoorbeeld die mensen die mij zondagmorgen om half elf wakker bellen en dan uitroepen:"Hoe kun je zo laat nog slapen!?" Waarop ik hen uitleg dat ik de nacht ervoor tot vier uur gewerkt heb en uiteindelijk om zes uur in bed lag. En dat viereneenhalf uur slapen dus eigenlijk helemaal niet zo veel is. Vervolgens blijven zij volharden dat het toch wel erg zonde van je tijd is "als je maar de hele dag in je nest ligt". Waarop ik nogmaals geduldig probeer uit te leggen dat gemiddeld zeven uren slapen per dag niet inhoudt dat je niet van je dag geniet.

Die één of twee keer per maand dat ik echt kan uitslapen probeer ik er dan ook alles uit te halen. Als iemand mij bewust daarvan weerhoudt kan ik best chagrijnig worden. Zeker als het gaat om mensen die zelf om acht uur 's avonds naar bed gaan, vervolgens de volgende morgen om zes uur uit zichzelf wakker zijn en dan nog een middagdutje doen van 1 tot 5. Zij slapen dus 14 uren per dag en wagen het mij kwalijk te nemen dat ik "wel tot elf uur!" in bed lig.

Zo, die frustratie ben ik even kwijt.

Als we het dan toch hebben over de vergelijking van de balk en de splinter komt al gauw de PVV in zicht. Inmiddels bereikte ons het nieuws dat maar liefst 1 op de 5 PVV-kamerleden in aanraking is geweest met Justitie. Hoezo hypocriet? "Wij vinden dat iedereen die geweld gebruikt hard moet worden aangepakt. Behalve als het een PVV-kamerlid betreft."

Eric Lucassen zou met zijn vroegere buurman een gesprek hebben gehad over hondenpoep. Logisch dat de politie dan langskomt en je geboeid afvoert. Tot driemaal aan toe.
Hij zat ook vast een week in de brik in het leger na een valse aangifte van twee dames. Hij wilde niet met hen zoenen en dus hebben ze hem maar beschuldigd van onoirbaar gedrag of zo. Zielig hoor, die Eric Lucassen. Zijn baas, de Grote Gedoger, probeert zich er nog uit te kletsen door te beweren dat hij geen geld had om dure bureaus in te huren voor antecedenten-onderzoek naar potentiële kamerleden. Gewoon een hoop stierepoep.

Voor maar drie tientjes kun je namelijk bij de lokale gemeente een "Verklaring Omtrent Gedrag" opvragen. Daarin staat dan vermeld of iemand al dan niet een strafblad heeft. Als Geert een paar busjes peroxide minder had gekocht had hij geld gehad om te laten bepalen of Lucassen al dan niet een boefje is.

Rot voor Mark Rutte ook, die zijn bijzonder krappe meerderheid kwijt is als Lucasen uit de Kamer verdwijnt of doorgaat als éénmansfractie.

De PVV vindt dat agressieve mensen de grens over gezet moeten worden, terug naar hun eigen land. Dus waar stuurt Geert dan Lucassen heen? Balen ook voor Lucassen dat de wachtgeldregeling voor politici tegenwoordig nog maar voor maximaal 4 jaar geldt én dat er sollicitatieplicht is bijgekomen. Dat geldt trouwens ook voor Krista van Velzen, het voormalig kamerlid voor de SP. Die fietst nu gezellig de wereld rond met gebruikmaking van de oude wachtgeldregeling. Die maximaal zes jaar duurt en geen sollicitatieplicht kent.

Maar nu is het leuke: Van Velzen krígt helemaal geen wachtgeld. De SP heeft namelijk intern met haar mensen afspraken gemaakt en als integere partij besloten dat de wachtgeldregeling (Volledige doorbetaling van het salaris) niet is bedoeld voor de financiële ondersteuning van langdurige vakanties.

Deel dit stukje