Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 18, 2011

Vrienden

De bundel "Verhalen uit de nabije toekomst" is samengesteld door Karin Spaink, onderdeel van het project 'The next ten years' en boek nummer 17 van dit jaar. De verhaaltjes draaien rond het thema: 'De nabije toekomst' en gaan vooral over het verder gaan van internet, met name toegespitst op het onderwerp 'privacy'.

Uit het oogpunt van privacy kan ik u helaas niet vertellen wat er zoal gebeurde op een groot bedrijfsfeest in Barcelona, afgelopen donderdagnacht. Wel kan ik u vertellen dat een dierbare vriendin inmiddels het voorwoord geschreven heeft voor mijn vertaalde verhalenbundel (en dat die dus al snel uitkomt!), dat het reclamefilmpje dat in mei in Praag was opgenomen en waarin ik een bescheiden rolletje mocht spelen (Kijk maar wie de Kerstman het grote boek laat tekenen!) uit is en dat ondergetekende bij wijze van werk in Spanje piccolo mocht spelen, ofwel 'bellboy'. In het Nederlands 'Liftbediende'. Neemt u maar van mij aan dat het erg gezellig was en ik met een fijn team mocht samenwerken.

Die nacht helaas maar zo'n tweeëneenhalf uur geslapen maar ook in het vliegtuig terug nog een uurtje gedut. De nacht erop had ik ook kunnen werken maar het leek mij verstandiger om voor de afwisseling weer'ns gewoon acht uren te slapen. Wat ik dan ook deed. Zaterdag werkte ik voor stichting Hiob op een kerstmarkt. Hoewel ik ook kerstelf had kunnen zijn op de een of andere braderie. Uiteraard kwam ik daar de nodige bekenden tegen. Niet in de laatste plaats m'n zoon en twee dochters met hun mama...;-)

Was om zes uur thuis en kon vrijwel direkt na het eten mijn zoon en overnachtende oudste dochter een prettige avond wensen omdat mijn aanwezigheid was gewenst bij een evenement in de hoofdstad. Gelukkig vlakbij huis.

Lag vanmorgen om half vijf uiteindelijk in m'n bedje en m'n kinderen lieten mij tot half tien uitslapen! Afwas gedaan, keuken en woonkamer geveegd, was gedraaid, kostuum op de handwas, kerstboom uitgeklapt en lekker hapjes gegeten bij m'n moeder. Straks even strijken en wat papierwerk verrichten (facturen schrijven en dergelijke) en dan is het tijd voor een potje kaarten met wat vrienden.






Waarschuwing vooraf: oordopjes in!



Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Zdenek Miller, Cesaria Evora en Vaclav Havel