Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, augustus 12, 2014

Wat is normaal?

Een afspraak vanmiddag ging niet door en daardoor had ik wat tijd om weer eens wat foto's uit te zoeken. Daarom presenteer ik hierbij mijn album van het concert van Will and the People van een paar weken geleden in Bloemendaal: https://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157645904390624/show/
Ze zijn gemaakt met mijn mobieltje en het was donker dus de kwaliteit is niet denderend. Ter verhoging van de feestvreugde ook nog een filmpje:

Vanmorgen was ik bij de huisarts en daarna was ik in een omgeving waar ik maar liefst zes beveiligers ontwaarde. En nee, het was geen nachtclub of festivalterrein maar ik had een intakegesprek in verband met een (aanvullende) uitkering bij de Dienst Werk en Inkomen, de vroegere Sociale Dienst. Hekjes en toegangspoorten die alleen zijn te openen met een pasje moeten mensen het gevoel geven crimineel...pardon...veilig te zijn. Uiteraard hanteert de DWI regels waar een penitentiaire inrichting een puntje aan kan zuigen.; wat je als werkloze allemaal wél mag past op een half A4'tje. In een lettertype van formaat 36. Het doel van de dienst is mensen uit de bijstand en aan werk te helpen. Vorig jaar werd dat doel bereikt met maar liefst 7 procent van het klantenbestand terwijl dat percentage een paar jaar eerder (toen men minder strenge regels hanteerde) nog 15 bedroeg.

Ik wil dus zo snel mogelijk aan de bak en het liefst op mijn eigen vakgebied van entertainment maar zelfs als postbode kom je er heden ten dage niet zo makkelijk meer in.

PostNL, het vroegere TNTPost en daarvoor gewoon PTT, wil de prijs van een postzegel verhogen. Alweer. De nieuwe verhoging zou betekenen dat men binnenkort bijna vijftig procent meer voor een postzegel betaalt dan in eind 2010. Topvrouw Helma Verhagen noemt het 'heel normaal' dat consumenten 'een beetje meer' betalen voor steeds minder service die de postbezorger levert.
http://www.nu.nl/geldzaken/3844410/postnl-wil-prijs-postzegel-weer-verhogen.html

Weer een mooi voorbeeld van een persoon die zo exorbitant rijk is dat zij door al haar geld verblind is geraakt en niet ziet dat het klakkeloos verhogen van prijzen met 7 procent per keer terwijl de inflatie 2,5 procent bedraagt niet onbeperkt door kan gaan. In het tempo dat deze mevrouw voorstelt betalen burgers over een jaar of 140 meer voor één postzegel dan nu aan huur per maand. Er van uit gaande dat de huren met vijf procent per jaar blijven stijgen. Inkomens stijgen met ongeveer 2 procent per jaar. Mochten alle andere prijzen (ziektekosten, telecom, energie, vervoer...) allemaal gelijk blijven dan kunnen wij over 57 jaar met één compleet maandsalaris welgeteld 45 postzegels kopen (ja, dat heb ik daadwerkelijk uitgerekend). Maar geen huur meer betalen. Of voedsel of zo. Maar topvrouw Helma Verhagen vindt dat wij niet zo moeilijk moeten doen.

Helaas hebben dit soort mensen het talent om problemen van 'arme mensen' te bagatelliseren.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een talent heeft. Misschien niet altijd zichtbaar en misschien niet altijd ontwikkeld. Maar toch. Neem nu deze man met een bijzonder talent om uitermate komisch te zijn:Een andere buitengewoon komische man was helaas ook zwaar depressief en die ziekte kostte hem het leven. Jaren van drugsgebruik (alcohol en cocaïne) dragen ook niet bij aan een lang en gezond leven. Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Robin Williams: