Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 24, 2017

De week voorbij

Voor veel mensen zonder kinderen, zonder ouders en/of zonder partner zijn de feestdagen niet altijd feestelijk. Maar eenzaamheid is niet voorbehouden aan deze groep. Ook mensen die zich omringen met familie en vrienden kunnen zich ontzettend eenzaam voelen. Deze dagen denk ik aan hen.

Maandag voelde ik dat er te weinig tijd zal zijn om de boekhouding helemaal op orde te krijgen voordat het nieuwe boekjaar begint. Licht frustrerend maar het is dan maar zo. Je doet wat je kunt en kunt niet doen wat je niet kunt doen.

's Avonds was er de viering van de Winter Zonnewende: 'Liefde volgt ons op ons pad' en 'Je kunt klagen over de duisternis of een kaars aansteken' waren thema's deze avond.

Dinsdag werd ik niet heel vrolijk wakker maar ik stond toch maar op. Om een was te draaien bijvoorbeeld. En om naar de bioscoop te gaan. Een vriendin en ik genoten van de rolprent 'Oorlog tussen de Sterren' zoals 'Star Wars' indertijd in Nederland werd aangekondigd. Dit keer ging het om het achtste deel in de saga: The Last Jedi.

Tweeëneenhalf uur lang was ik weer een tiener die zich onderdompelde in een gevecht tussen Goed en Kwaad en de hoop weer voelde dat het goede altijd zal zegevieren. Wat natuurlijk vaak niet zo is maar dat terzijde. Hoop hebben is altijd goed en dat ontbrak in mijn leven, de laatste tijd.

Woensdag dronk ik thee met een buurvrouw, koffie met een andere en at ik bij een vriend. Ook schreef en verstuurde ik een aantal kerstkaarten. Ook namens mijn moeder die daar zelf helaas niet meer toe in staat is. Denk ik. Want wat weten wij nu helemaal van wat er mogelijk is 'aan Gene Zijde'?

Voor ik het vergeet even ongegeneerd reclame maken voor het wereldberoemde Carnivale festival in Den Haag waar ik ook dit jaar aan mag mee doen:


https://www.carnivale.nl/ Van 27 tot en met 30 december in het Huijgenspark in Den Haag. Komt dat zien!

Donderdag was een lange dag. En mistig was het ook:

Hard werken om toch maar zoveel mogelijk af te hebben voor het nieuwe boekjaar begint, direct gevolgd door de kerstborrel-met-hapjes-en-live muziek op het werk.

Reuze gezellig en erg fijn om diverse collega's nog een beetje beter te leren kennen. Was die ochtend kwart over acht de deur uit en 's avonds half elf thuis. Kwart over elf lag ik in bed. Moe. Heel gek.

Vrijdag kon ik een stuk meerijden met een collega. Heen én terug! Dus in totaal bijna een uur reistijd bespaard. Fijn! Met diezelfde collega ook op pad geweest voor de zaak. Onder meer om sereh te halen als ingrediënt voor een van onze bieren. Een IPA met de naam Vol + Mondig (klik). Wij haalden ook het een en ander bij een tuincentrum waar ik dit zag:

Op de vrijdagmiddag borrel ging het er zeer jolig aan toe.
Wellicht omdat het de laatste werkdag van het jaar was.

Thuis na het eten even een dutje gedaan voor ik mijn wasgoed weg vouwde en mijn kerstmannenpak streek. Kerstmannenpak? Jawel: die avond was ik de lokale kerstman in een eet- en drinkgelegenheid. Waar vooral werd gedronken. Gezelligheid! Onderstaande foto's plukte ik van de interwebs. Hier ziet u mij aan het werk:
Hier de trap naar het toilet:

Al met al sloot ik de ogen tegen een uurtje of vier in de ochtend.

Zaterdag dus nog een beetje moe toen ik kleine klusjes in huis deed en koffie dronk met een buurvrouw. Daarna boodschappen gedaan (kerstkransjes voor de helft van de prijs! Nu al! En de extra isolerende sokken waren in de aanbieding. Handig voor werken op evenementen in de buitenlucht in de winter.) 's Middags even een kopje koffie bij een buurvrouw en mijn kerstmannenpak gewassen en zo.

's Avonds zat ik met een vriend (en een biertje) in een lokale horeca gelegenheid.

Even gezellig bijkletsen.

Zondag werd mijn nieuwe fornuis bezorgd.

Die kreeg ik van de kerstman. Die stomtoevallig erg veel op mijn broer leek. Tijdens het wachten op de bezorger hielp mijn broer mij met opknapklusjes in huis en tussendoor spraken wij een beetje over wat ons zoal bezighoudt. De eerste kerst zonder moeder bijvoorbeeld. Voor mij ook meteen de eerste kerst zonder kind én zonder partner. Niet dat ik zo ontzettend veel waarde hecht aan het vieren van kerst op zich maar deze dagen voel je gemis toch even wat sterker dan andere dagen.

Koffie gedronken met twee buurvrouwen en ook een andere buurvrouw even gesproken. Had voor kerstavond twee uitnodigingen staan maar besloten verstandig te zijn en mijn werk als entertainer op Carnivale voor te bereiden. Was ook niet echt in een feeststemming.

Een Engelstalig stuk dat ik deze week publiceerde: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/12/what-if-mankind-is-gods-attempt-to.html

De muziek van deze week is Wrong Man van Matt Corby:


All I came here for was finding love to help me understand my home


=======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/