Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, maart 01, 2013

Een Turk (Een verhaaltje)


Het was geweldig. Ze hadden gewonnen! Jarenlang hadden zij en haar kameraden gestreden en eindelijk was hun doel bereikt: zij leefden nu in de perfecte maatschappij. Niemand leed honger, niemand was nutteloos en subversieve elementen waren verwijderd. Voorgoed. Een heel land vol met uitsluitend mensen die hetzelfde dachten als zij!

Elke avond bracht de televisie exact wat zij wilde zien en de radio ontving alleen maar haar favoriete zender. Op de markt lag alleen maar groente die zij kende en ook in de supermarkt waren buitenissige produkten niet meer te vinden. Iedereen werkte van dinsdag tot en met vrijdag en de maandag was geen vervelende dag meer nadat die was toegevoegd aan het weekend.

Misdaad was alleen nog maar een woord op de nationale internet pagina en anders rekende haar buurman van de Zekerheidsdienst daar wel mee af. Zij hoefde niet te weten hoe hij dat deed maar zijn methode bleek zeer effectief. Dat was ook niet zo gek want - net als alles in haar geliefde Vaderland - was de methode bedacht door De Mooie Leider.

In het buitenland was hij onbegrepen en daarom was er oorlog gevoerd. Zodoende leefden zij nu op Rottumeroog, ooit onderdeel van Nederland. Tot haar favoriete politieke partij de verkiezingen met overmacht had gewonnen en er met gepast geweld een einde werd gemaakt aan buitenlanders die te lui waren om te werken, de baantjes van echte Nederlanders inpikten, onnodig gebruik maakten van de bijstand en bovendien hun genen vermengden met die van de oorspronkelijke christelijke blanke Hollanders. Een schande was het!

Ook Ingrid had natuurlijk een bloedhekel aan al die gemene stinkende buitenlanders. Net als alle andere overgebleven rechtgeaarde Hollanders. Alle vijftien. De Verenigde Naties hadden gisteren de strijd opgegeven en De Volgers van G hun eigen lap grond toegewezen.

Waarschijnlijk hadden de gemeenschappelijke mondiale troepen door dat zij nooit zouden kunnen winnen van genetisch perfecte mensen zoals zij die niet alleen een mooi blank lichaam hadden maar ook een geest die niet in staat was buitenlanders als 'aardig' te classificeren.

Maar nu was Ingrid in de war want haar buurman had, in zijn functie van Zekerheidsdienst, ontdekt dat De Mooie Leider van nature donker haar had maar dat tegenwoordig blondeerde. Bovendien had hij Ingrid in de boeien geslagen nadat hij er zojuist achter was gekomen dat Ingrids moeder had gelogen over haar afkomst: zij was niet van puur bloed want haar vader bleek een Turk!

===========
Meer lezen? Zie: http://www.lulu.com/spotlight/Terrebel