Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 04, 2016

Bent u bang voor baby's?

Bij populisten gaat het uitsluitend om de retoriek. Dat wil zeggen: hoe iets wordt gezegd is belangrijker dan wát er wordt gezegd en wát er wordt gezegd hoeft niet te kloppen.

Dat leidt tot uitspraken als: 'Ja, het klopt niet allemaal wat hij zegt maar tóch heeft hij gelijk en zal ik op hem stemmen!' Holle frasen klinken het hardst en wat maar vaak genoeg wordt herhaald wordt vanzelf waarheid.
Het liefst gebruiken 'roeptoeters' opmerkingen die niet in één enkele zin (de tijdsduur van de gemiddelde aandachtsspanne van de achterban) weerlegt kunnen worden. 'O, dus jij vindt Jan Smit wel een aardige jongen? Door jouw schuld draait straks elk radiostation alleen nog maar zijn muziek!' [Deel op Twitter]

'Nou, als je dan wil dat die bejaarden fatsoenlijk worden behandeld, neem je er toch zelf ééntje in huis?' [Deel op Twitter] http://ow.ly/YIfsz

Je kunt natuurlijk ook een PVV-stemmer in huis nemen (klik). Bijvoorbeeld.

Vluchtelingen kosten de maatschappij geld. In eerste instantie dan. Op termijn - althans, zo blijkt uit de geschiedenis van de mensheid tot heden - leveren zij juist geld op. Vooral als waardevolle arbeidskrachten en door het vergroten van de intellectuele diversiteit in een land.

Bejaarden kosten óók meer dan zij opleveren maar het allerergste zijn baby's: zij kennen onze cultuur niet, spreken onze taal niet, minstens 18 jaar lang zijn zij een aanslag op de verzorgingsstaat, de eerste jaren van hun leven zitten zij voortdurend 'onze vrouwen' aan de borsten en na verloop van tijd pikken zij ook nog eens onze baantjes in! Bovendien: maar liefst 100% van alle criminaliteit wordt uitgevoerd door mensen die geboren zijn! Waarom komen mensen niet in opstand tegen baby's!? [Deel op Twitter]
Pieter Derks heeft daar een gesproken column over:In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden.