Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 08, 2010

Held

Vandaag flink gewerkt aan de nieuwe website, al mis ik mijn eigen computer en kan ik op Superfer's laptop de trema's en accenten niet vinden...

Ook nog een beetje aan opruimen toegekomen terwijl de Ferman met school ging schaatsen om later op de dag het Koninklijk Paleis op de Dam te bezoeken.

Nu mijn zoon en ik zo weinig te makken hebben vinden wij fijne goedkope manieren om plezier te hebben. Zo kan hij intens genieten van een simpel sneetje bruin brood met hagelslag en genoten wij van een overheerlijke boerenkoolstamppot met Hema-worst als bijdrage van zijn oma.

Ook is het oergezellig om met hem samen te spelen op de spelcomputer, ooit gekocht toen wij een voorschot kregen van de brandverzekering toen wij nog niet wisten dat wij na dat voorschot geen geld meer zouden krijgen.

Eergisteren speelden wij boogschieten, zwaardvechten en bowlen en soms kreeg ik het idee dat de Ferman mij ook wel eens een potje liet winnen. Intussen doet hij enorm zijn best op school, zet de vuilniszak buiten zonder dat ik dat hoef te vragen, gaat door weer en wind naar karate-les en brengt trouw zijn folders rond voor E.7,50 per week. Voor mij is hij een held.

In de serie Van Onbekende Helden (vorige week even niet vanwege een computercrash maar begin nu te wennen aan Ferd's schootcomputer) is het vandaag de beurt aan verzetsheld Jan Doornik.

Toen hij in 1940 via Belgie naar Engeland was gevlucht besloot hij niet daar veilig te blijven maar naar Frankrijk te gaan om een verzetszender op te zetten. Dit leidde tot de oprichting van het roemruchte Nemrod-netwerk.

Jan Doornik werd verraden en uiteindelijk door een vuurpeloton om het leven gebracht op 29 augustus 1941 en later begraven in de buurt van Parijs.