Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, december 05, 2011

Sinterklaas-cadeautje

(Sorry, heb weer wat te vertellen...toch weer een lang stukje geworden dus)

Het werd donderdag na een etentje en een drankje nog erg gezellig. Zo gezellig dat ik uiteindelijk helemaal vergat te slapen. Gelukkig had ik vrijdag tijd voor een middagdutje. Dacht ik. Kwam zomaar buurvrouw Angélique op visite! Erg gezellig. Net als het avondeten bij m'n moeder diezelfde dag. Onderweg nog een collega-schoolvader tegengekomen en een vroeger collega-castlid uit m'n actieve tijd met The Rocky Horror Show. Erg gezellig.

Zaterdag beleefden wij een gezellige dag met zoon en oudste dochter. Even naar de legerdump geweest voor vingertop-loze handschoenen en een jasje in militaire camouflage-kleuren voor de werkopdracht later die avond: heerlijk om mensen lekker bang te maken als karakter uit een bekende reeks horrorfilms! Als 'Jason' uit Friday 13th. Dat werd dus nacht. Maar niet voordat wij eind van de dag nog even oma verrastten met een kleinigheidje dat Kadopiet ons onderweg in de handen had gedouwd. Sinterklaas kwamen wij binnen tien minuten maar liefst 2 maal tegen! En wat is die man snèl! Ondertussen had hij ondermeer een andere mantel omgeslagen èn was hij een centimeter of tien gekrompen...ongelooflijk!

Net als dat wij vandaag bij het verlaten van het huis zomaar opeens voor elk van ons een chocoladeletter voor de deur vonden! Ja, wij zijn oprecht blij met zo'n kleinigheidje en ook ons valt het op dat velen blijkbaar sterk de behoefte hebben aan dingen die zij niet nodig hebben. Nu u duizenden liedjes uit uw mobiel kunt laten weerklinken, gebruikt u die MP3-speler nog wel'ns? Hoeveel van de 20 spelletjes in de doos bij de spelcomputer worden daadwerkelijk gespeeld? Hoeveel van de 8 geurtjes die in de badkamer staan worden wel eens opgespoten? Ook hier hebben wij feitelijk een overdaad aan spullen; zes ontbijtbordjes terwijl er op elk gegeven moment in de maand maar maximaal vier mensen in huis zijn...

Terwijl ik mij gisteren en vandaag vooral ledig hield met een beetje bijkomen van het werken in Rotterdam, verwerkte ik ook m'n administratie en besprak ik per sms, e-mail en telefoon details aangaande komende entertainment-opdrachten. Straks het laatste restje wasgoed verwerken en dan is ook het huishouden weer enigszins op orde.

Omdat ik m'n ogen even wat rust wilde gunnen (en gewoon even weg moest van de kasboek-cijfertjes omdat ze voor m'n ogen begonnen te dansen) maar even de schoorsteenmantel en de spulletjes die daar in de loop der jaren op verzameld zijn maar schoongemaakt. Tsja, ik zit nu eenmaal niet graag werkloos thuis.

Martijn Hurks, ex-kandidaat Statenlid voor de PVV zit tegenwoordig werkloos thuis. Met hem had ik een prettig gesprek via Twitter en ook al bleken wij het niet eens, het bleef netjes. En zo hoort dat, natuurlijk. Vermoedelijk is hij van de kandidatenlist geschrapt vanwege een vermeend crimineel feit waar hij later van is vrijgesproken.

Maar gelukkig verveelt hij zich niet. Hij is namelijk verbonden aan Flitsservice.nl. Deze site, die mensen een gratis sms-dienst aanbiedt voor maar 15 cent per verzonden bericht, kwam ondermeer met een applicatie waardoor je thuis op je PC pop-ups krijgt met waarschuwingen van flitscontroles op de snelweg. Erg handig. De heer Hurks is niet per sé voor verhoging van de maximumsnelheid naar 130 kilometer per uur. 'Huh?' zult u denken. 'Hij vindt dus 120 kilometer per uur hard genoeg?' Klopt. Maar dan wel met een 'flitsmarge' van 15 kilometer. Wat er dus op neerkomt dat hij liever een maximum snelheid ziet van 135 kilometer per uur. Val hem dus alstublieft niet aan op het feit dat hij een verhoging wil naar 130 kilometer per uur. Want dat is gewoon niet waar!

Er zijn meer mensen (ik beweer niet dat Martijn Hurks daar één van is) die vinden dat de wet voor iedereen geldt, behalve voor henzelf. Een recent voorbeeld is bestuursvoorzitter Jochem Gerrits van Buma/Stemra. Componist Melchior Rietveldt vindt het niet juist dat door hem gechreven muziek door Buma/Stemra wordt gebruikt bij met name hun bioscoop-spotjes over het illegaal kopiëren van muziek waarover de componist dus geen geld ontvangt. Buma/Stemra heeft de muziek van de heer Rietveldt zonder zijn toestemming gebruikt en hem ook nog geen cent aan rechten daarvoor betaald. De heer Gerrits - als bestuursvoorzitter van Buma/Stemra dus - kon er wel voor zorgen dat het met die claim wel in orde zou komen. Voor een bescheiden vergoeding over de totale miljoenenclaim van een luttele 33%. Het betreffende telefoongesprek was echter opgenomen en de heer Gerrits is voorlopig afgetreden, hangende een intern onderzoek...

Mijn gokje: hij biedt zijn excuses aan, krijgt een tonnetje of wat aan 'vergoeding voor bewezen diensten' mee en meldt zich aan als kandidaat-Statenlid voor de PVV...Dat laatste is een grapje natuurlijk. Ik draag de PVV een warm hart toe en wil deze uit één lid bestaande democratische partij geen fraudeurs en oplichters toewensen als vertegenwoordigers. Daar hebben ze genoeg van! ;-)

(Hè verdorie! Ik doe heel hard m'n best om de PVV niet te bashen. Maar het is zo ontzettend makkelijk dat het gewoon vanzelf gaat. Sorry.)

Voor diegenen die het helemaal tot hier hebben gehaald om bovenstaand te lezen heb ik een Sinterklaas-cadeautje:Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Socrates (de voetballer dan, hè; de filosoof is al iets langer dood.)