Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 27, 2012

Model


Alexander Pechtold van D66 vroeg aan Geert Wilders van de PVV wat diens 'partij' zoals bereikt had. Het enige antwoord dat meneer Wilders te binnen wilde schieten was: 'Het aantal asielzoekers is gedaald.' Tsja. Op zich is dat een gegeven. Maar is dat een verdienste van de PVV? Nou nee. Je kunt met hetzelfde gemak beweren dat de prijs van spruitjes is gestegen en daarbij aangeven dat die prijs steeg nadat PVV gedoogpartner werd van het nu demissionair kabinet.

Dat de prijs van spruitjes is gestegen kun je de PVV net zo moeilijk aanrekenen als het aantal gedaalde asielzoekers. Maar ja, probeer dat maar'ns de aanhang wijs te maken.

Terwijl u dat probeert zal ik u proberen wijs te maken dat ik weerom een paar heerlijke dagen achter de rug heb. Zo mocht ik gisteren werken op een Burlesque-feest in Utrecht,

was ik vandaag met m'n vriendin naar het strand en gingen wij daarna met mijn zoon naar de bioscoop voor de vertoning van de film Men in Black 3. Bijzonder vermakelijk. En sommige dingen zijn helemaal niet grappig. In de traditie van gewaardeerd collega blogger Heer Ollie kwam ik met deze:

Een veerbootkapitein het heen en weer toewensen is niet grappig.
Net zo min als een sleepboot die't niet meer trekt.

Mensen vinden 'de crisis' ook niet vermakelijk. Maar waarom geeft men dan met gemak 20 euro aan iemand die in ruil daarvoor enkele wenkbrauwhaartjes verwijdert? Of betaalt men 3 hele euro's voor een grappig bedoelde toiletzittingdekselsticker?

En vertelt u eens eerlijk: de laatste keer dat u een nieuwe televisie kocht, was dat omdat de oude kapot was of gewoon omdat u uw oog had laten vallen op een leuk nieuw model?