Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 29, 2021

Als uw stad of dorp wordt gebombardeerd, blijft u dan om te vechten?

'Ik begrijp al die vluchtelingen niet: als mensen de plek waar je woont aanvallen, dan pak je toch de wapens op?' Een begrijpelijk sentiment. Maar niet eentje waar goed over is nagedacht. 

Als vanavond een paar raketten uw straat nivelleren en morgen tanks door de plek rijden die u vanmorgen nog als 'straat waar ik woon' betitelde, wat gaat u dan doen?

Vooropgesteld dat u het bombardement, de tanks en de voetsoldaten die schieten op alles wat nog beweegt heeft overleeft, maakt u dan een katapult om daarmee de tanks te lijf te gaan? Gaat u dan stenen gooien om de soldaten er op te attenderen waar u zich verstopt heeft?

Ik gok dat u dan probeert te vluchten.

===============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

================================

'Maar waarom worden vluchtelingen niet in de regio opgevangen en waarom gaan ze nooit meer terug naar waar ze vandaan kwamen?' Ik heb nieuws voor u: u bent voorgelogen. Verreweg de meeste vluchtelingen (ruim 80 procent) worden in de regio opgevangen.

Veel vluchtelingen willen - uiteraard - terug naar het land waar zij geboren en getogen zijn. Al is het maar omdat zij vaak worden uitgekotst in landen die hen opvangen en zeggen 'tolerant' te zijn:
  

 

Voor velen is teruggaan echter geen optie. 

Zou u écht mensen terug willen sturen naar een plek waar het dagelijks leven er zo uitziet?


'Ja maar toen de Duitsers Nederland binnenvielen waren er tienduizenden jongeren die de wapens oppakten!' Dat is inderdaad correct. Maar wat u vermoedelijk niet weet is dat zij dat deden om te vechten aan de kant van de Duitsers (klik).

Hier wat feiten en cijfers (klik) over vluchtelingenopvang in Nederland. Dus geen sentimenten of uitspraken van populisten.