Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, januari 15, 2017

De week voorbij

Maandag was een zeer productieve dag op het werk: mijn baas en ik zaten letterlijk naast elkaar keihard te werken om het nieuwe boekhoudsysteem onder de knie te krijgen. Inspirerend! Het werd nog beter toen hij mij eind van de dag vertelde van zins te zijn mij binnen afzienbare tijd een herziening van mijn contract aan te bieden. Dat zou inhouden dat ik geen (aanvullende uitkering vanuit de) Bijstand meer nodig heb! Vanaf dat moment mag ik zelfs bijverdienen. Nu is het nog zo dat áls ik geld verdien bovenop mijn (aanvullende uitkering) ik 100% van die extra verdiensten moet afdragen aan de gemeente 'als stimulans'. Als stimulans waarvoor is mij nog steeds niet helemaal duidelijk.

Ook werd deze dag duidelijk dat het mij steeds beter lukt om mijn concentratie voor langere tijd vast te houden. Hulpmiddel daarbij is het mobiele appje Forest (klik) waar ik al eens eerder over vertelde: de gebruiker ontvangt punten voor elke 20 minuten (de 'Pomodoro-techniek') die hij of zij het mobieltje niet gebruikt. Slapen even daargelaten lukt het mij al met redelijk gemak om vijf uren per dag niet op het scherm van mijn mobieltje te kijken. Bovendien heb ik voldoende punten verzameld om namens mij een boom te laten planten. Koel, niet? Zo wordt de eigen discipline omgezet in iets moois voor het milieu!

's Avonds doodop dus nog maar even niet naar mijn maandagavondclub.

In plaats daarvan knutselde ik een reclamefilmpje in elkaar:


Dinsdag ontdekte ik dat mijn mondhygiëniste en ik buren zijn geweest: jaren geleden woonde zij in de straat waar ik nu woon! Geestig, niet? Nadat de opticien mevrouw (In Bussum, waar ik niet woon) constateerde dat mijn ogen prima in orde zijn 'voor iemand van jouw leeftijd' (auw!) en mij voorzag van een half jaar aan contactlenzen en vloeistof at ik een broodje en dronk ik thee (omgekeerd zou vreemd zijn) bij mijn schoonvader en diens gade. Gezellig!
Verder kwam ik weer iemand tegen die 'haast' had
of 'geen tijd' en dat als argument gebruikt
om zich asociaal te gedragen.
Om de scooter zó neer te zetten dat mensen er nog langs
kunnen op de stoep kost evenveel tijd als het ding
op deze asociale manier te parkeren.
'Geen tijd' hebben is dus niets meer dan een grote hoop stierepoep.


's Avonds verwerkte ik handgeschreven aantekeningen tot digitale alternatieven.

Woensdag lekker aan de gang geweest met het nieuwe boekhoudpakket op het werk en lekker gelachten met mijn collega's! Rond lunchtijd werden wij bezocht door een entertainment-collega die kwam praten over een mogelijke toekomstige samenwerking tussen haar bedrijf en het bedrijf waar ik voor werk. Leuk!

Met de baas samen een biertje gedronken

en fijn - heel fijn! - gebabbeld. Hij bracht mij thuis omdat ik vanwege de harde wind een oud prikbord niet mee kon krijgen de tram in. Het prikbord kan mijn zoon goed gebruiken in het huis dat hij deelt met vrienden annex studiegenoten.

Natuurlijk verbaasde ik mij weer over de perikelen van aankomend Amerikaans president Donald Trump. Waar die man al niet allemaal mee wegkomt!? Gelukkig zijn zelfs zeer rechtse mensen tegen 'politiek correct gedoe' en dus mag ik Trump gewoon een neo-fascist noemen. Wanneer het zich gedraagt als een neo-fascist, praat als een neo-fascist, doet als een neo-fascist, dan...En sorry als ik iemand daarmee op de tenen trap maar wat Trump doet en zegt doet mij sterk denken aan een andere bekende fascist uit het verleden: Adolf Hitler. Neem voor de gein eens een toespraak van Trump, vervang 'moslims' door 'joden' en voila! Haatzaaien, polariseren, zwartmaken, liegen, verdraaien, schreeuwen, vrienden benoemen op hoge plaatsen in de regering, media bespelen...Eigenlijk zie ik maar heel weinig verschillen.

Eigenlijk heel vreemd dat Trump ontkent als cadeautje van Poetin twee dames van lichte zeden op zijn hotelkamer te hebben ontvangen. Alsof hij de eerste exorbitant rijke zakenman is die zich heeft laten bevredigen door prostituees. En gaat hij er niet prat op dat hij een bijzonder viriele heteroseksuele man is en is hij niet al eens eerder betrapt op het bedriegen van zijn toenmalige echtgenote door (meermaals) met een andere dame de stonde te delen? Waarom zou hij het ditmaal zo erg vinden? Afijn, over een paar dagen is hij president van Amerika.

Donderdag werd ik 's ochtends van huis opgepikt door een collega. Ik bof toch maar! Keihard gewerkt en veel morele én praktische steun mogen ontvangen van diverse collega's. Maar helaas lang niet kunnen doen wat ik wilde doen. Maar de achterstand slinkt zienderogen. Een collega (niet dezelfde als die ochtend) bracht mij terug naar de bewoonde wereld.

Thuis werd ik blij verrast: het cadeautje was gearriveerd! Een cadeautje? Jazeker! Een zeer gewaardeerd blogcollega (Kliefje. Klik) verlootte mascara. En waarom zou ik als man niet mee kunnen doen aan zo'n loterij? En ik won! Hoera!

Op mijn Engelstalige blog plaatste ik een stukje over politiegeweld (klik)
en op mijn LinkedIn pagina een stukje (klik) over dat het eigenlijk helemaal niet zo slecht gaat met de wereld. Een naar het Engels vertaald verhaaltje van mijn hand publiceerde ik hier (klik).

Vrijdag was ik zó vroeg de deur uit dat het in de bus net zo druk was als op het jaarlijks PVV-ledencongres. Ik maakte kennis met de psycholoog die mij met diverse technieken gaat leren omgaan met de drukte in mijn hoofd. Aardige man. In de buurt van zijn kantoor schoot ik deze plaatjes:
 Ooit werkte mijn moeder in dit gebouw aan de Overschiestraat
Delflandlaan

In een winkel waar ik een tussenstop maakte
ontdekte ik dat Pasen blijkbaar vroeg valt dit jaar.

Thuis na een dutje (in drie kwartier even door de mangel gehaald) aan de slag voor de hoofdstedelijke vrijmetselarij: bonnetjes tellen en invoeren in Excel. Lekker geestdodend.

In mijn zelfopgelegde pauze las ik dat de Hongaarse cameravrouw die doelbewust vluchtelingen onderuit schopte niet alleen is ontslagen maar ook drie jaar voorwaardelijke gevangenisstraf heeft gekregen. Het is nu eenmaal niet toegestaan mensen doelbewust fysiek leed te berokkenen. Zelfs niet wanneer het 'maar vluchtelingen' betreft. Haar verdediging 'Ik werd aangevallen dus verdedigde mij alleen maar' werd keihard onderuit gehaald door een filmpje van haar actie (klik).

Anders Breivik (u weet wel, die keurige blanke christelijke Noor die 77 mensen vermoordde 'want kinderen van socialisten worden ook socialisten en socialisten weigeren op te treden tegen islamisering en moeten dus dood!' ontdekte dat hij zwaar gestoord is (klik) en wil nu opgesloten worden onder minder zware omstandigheden. In de woorden van de aanhangers van zijn grote voorbeeld die hij meermaals noemde in zijn manifest (ja, Geert Wilders), 'hij doet nu huilie, huilie'. Ach, gossie!

Verder: geweldig nieuws voor hen die vinden dat mensen die het heel slecht hebben niet naar ons mooie glanzende Europa mogen komen. Kwamen er in 2015 nog 890.000 vluchtelingen naar Duitsland, afgelopen jaar waren het er nog maar 280.000 (klik). Nog maar even en dan is Europa helemaal alleen maar van keurige blanke mensen als u en ik die de altijd nette joods/christelijke waarden en normen hanteren. Joepie. :-(

Zaterdag reageerde ik op diverse lieve berichten van diverse lieve mensen. Fijn, positieve aandacht! Die is er niet voor de Belastingdienst: al jarenlang gaat het steeds minder goed met de overheidsdienst die moet zorgen voor inkomsten uit belastingen. Als 'mea culpa' is er een topman opgestapt die minder dan een jaar geleden was ingehuurd om een einde te maken aan de chaos op het gebied van ICT, inkomsten verwerven en toeslagen uitbetalen. Dat werkt dus niet. De huidige regering van VVD en PvdA is verantwoordelijk. Ook voor het feit dat er nu minder politie agenten op straat te vinden zijn dan een aantal jaren geleden. Heel gek want beide partijen zijn door de burgers gekozen om het land te leiden omdat zij beloofden dat het veiliger zou worden op straat doordat er meer agenten zouden komen. Politici die hun verkiezingsbeloftes niet nakomen? Goh. Tip voor de lezer: in maart zijn er weer verkiezingen.

Mijn zoon kwam even langs en ik liet hem een paar spullen zien die nog in zijn ouderlijk huis waren en die hij wellicht in zijn nieuwe woning wilde hebben. 'Nee hoor. Is goed zo.' Hij was altijd al wat minder sentimenteel dan zijn vader...erg praktisch! Niet alleen ik maar ook de kat was erg blij hem te zien. En...eindelijk viel er ook in Amsterdam sneeuw, deze dag!


Het slechte weer greep ik aan om eerder opgenomen TV-programma's te zien terwijl ik mij een paar uren lang bezighield met vrijwilligerswerk.

Zondag gingen mijn vriendin en ik naar de Vakantiebeurs in Utrecht. Zij om haar kraam te bemannen

('bemensen' vind ik een raar woord) en ik om haar bij te staan. Rond lunchtijd ging ik voor een biertje
Op het lokale toilet schoot ik nog even een 'selfie'

Gewoon, omdat het kan.

Op het einde van een lange dag trakteerde zij mij op een avondmaal. Fijn! Half tien ging ik nog even aan de slag met het invullen van een vragenlijst ten behoeve van mijn psychotherapeut.

Het pleonasme van de week is: 'met toegestane permissie'.

Het muziekje van deze week wordt u gebracht door Sia. Hier is Chandelier:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Peter Blatty, Thomas Hardy en Lord Snowdon

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/