Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 23, 2020

Bent u voor of tegen het behoud van tradities?

Mensen die zich 'Realist' of 'Rechtdoorzee' of 'Alt right' (Racisten 'racisten' noemen valt niet onder vrijheid van meningsuiting. Dat staat in het niet-bestaande rijtje van 'uitzonderingen op Vrijheid van Meningsuiting') noemen zijn verdeeld: enerzijds willen de aanhangers van Bart Nijman en anderen van GeenStijl vuurwerk verbieden 'want het is gevaarlijk en hondjes schrikken er zo van!' maar anderzijds is er het Forum voor Democratie van Thierry Baudet dat juist tégen een vuurwerkverbod is 'want het is traditie en bovendien niet te handhaven.'.

Inderdaad: exact tegenovergestelde van het FvD standpunt over migratie, met name van mensen uit 'moslimlanden'. Mensen uit zeer diverse culturen binnenlaten is al écht een eeuwenoude traditie en FvD vindt een Boerkaverbod prima te handhaven.

Er hoeven alleen maar een paar miljoen meer agenten op de Nederlandse straten te patrouilleren. Of zo. Moeten agenten iedereen beboeten die een deel van zijn of haar gezicht bedekt? Maar agenten mogen nu ook mensen beboeten wanneer die hun gezicht juist níet bedekken.

Ik vind dat verwarrend. Hoe kan iemand vinden dat een verbod nooit te handhaven valt én vinden dat een verbod moet worden ingesteld 'want het instellen van een verbod werkt!'?

Begrijpt u waarom mensen én tegen én voor het behoud van tradities zijn?

=====================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ 
==================================


Meer lezen? Mijn verhalenbundels