Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, juni 28, 2012

Ontploft


Vandaag aten wij een zelfgemaakte cheeseburger met frietjes...lekker! Vond m'n zoon ook. En hij moet deze dagen wel goed eten en goed slapen want hij zit midden in de zogeheten repetitieweek: zes schooldagen van twee grote proefwerken per dag...de arme jongen!

Wie dit blog vaker leest weet dat het helemaal niet raar is als ik melding maak van praatjes met buurvrouw Hetty, buurvrouw Linda, of welke van de 26 buurvrouwen dan ook die ik van naam ken maar andere dingen zijn soms wel raar.

Raar eigenlijk, zit je gewoon twee dagen grotendeels thuis, heb je tòch weinig tijd. Wellicht omdat je gewoon aan het werk bent. Om de administratie te doen en opdrachten te verwerven bijvoorbeeld. Het zijn vaak maar kleine dingen maar samen vormen ze één groot zooitje...

Soms zijn de kleinste berichten van grote invloed op je stemming. Bijvoorbeeld: 'De opdrachtgever was zó tevreden over jouw optreden dat besloten is jou 250 euro te geven in plaats van 200.' Of: 'Er was afgesproken dat je 200 euro zou krijgen maar je krijgt lekker niets want ik heb mijn castingbureau gisteren failliet laten verklaren.'

Het kan ook om grotere bedragen gaan. Zoals bij de Dienst Werk en Inkomen, de DWI: 'Wij hebben besloten uw aanvullende uitkering stop te zetten en zullen daar later nog een reden voor bedenken. Of niet.'

Het kan ook om nóg grotere bedragen gaan. Zoals bij de Belastingdienst: 'Wij weten dat u in het derde kwartaal van vorig jaar een omzet had van 1500 euro en vragen u daarom om bijna 4000 euro aan omzetbelasting te betalen.'

Dat soort nieuws is toch voldoende om een sombere stemming te voorzien van een feesthoedje, dacht ik zo. Maar het was mooi weer vandaag, ik verdiende 5 tientjes met een marktonderzoek ('Waarom zou je de offerte van een zorgverzekering op papier willen hebben?' -'Omdat het leuk is om later aan de kinderen te laten zien: 'Kijk, dat was in het jaar dat De Pil uit het ziekenfondspakket ging! Anders was jij er niet geweest...') en bij de Nieuwmarkt was een platenbeurs.

Ik was daar net gearriveerd toen de buurt werd opgeschrikt door een luide explosie; naar het schijnt is er een woonboot ontploft.

En bijna vergeten: vandaag ontving ik een exemplaar van Park Magazine nr. 4 in de brievenbus. Op pagina 46 ziet u waarom...;-)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Piet 'Malle Pietje' Ekel.

Update: De Belastingdienst bleek mijn aangifte niet te hebben ontvangen terwijl die volgens hun eigen site wèl door mij is verzonden. Als ik hen een fysieke kopie stuur komt het alsnog in orde. Als het goed is.


Update II: Mijn ondernemerscoach gaat even babbelen met de dame van de DWI om de zaak recht te zetten.