Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juni 29, 2022

Waar gelooft u zoal in?

Iets geloven - hoe onwaarschijnlijk ook dat dat waar is - is op zich natuurlijk helemaal niet erg. Het wordt pas vervelend als mensen hun geloof aan anderen gaan opdringen. En gevaarlijk wanneer zij anderen in gevaar brengen door te handelen naar hun geloof.

===================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
==================

Heb ook nooit mijn kinderen ooit enig geloof (behalve dat in henzelf en hun eigen kunnen) aangeleerd en zeker niet laten dopen: zij mochten en mogen - net als ieder ander - zelf kiezen wat zij wel en niet geloven. Wel leerde ik hen dat er meerdere geloven en religies bestaan.

Jammer dat het vaak van toeval afhangt wat mensen geloven. Wanneer je geboren bent, bijvoorbeeld. Iemand die 3000 jaar geleden leefde zal niet in de Jezus uit de Bijbel hebben geloofd.

Ook waar je geboren bent heeft invloed op je geloof. Groei je op tussen Boedhisten, Janaïsten, Jezuïten of Katholieken? 
'Als het niet hebben van vrouwen in hoge posities binnen het geloof van de islam een 'achterlijk' geloof maakt, wat zegt dat dan over de katholieke kerk?'

Wat je ouders geloven, of je goede leraren hebt, en zo verder. Allemaal heeft dat invloed op je geloof. 

Het is ook gewoon veel leuker om zelf een geloof te vinden dat bij je past. Zelf geloof ik in het goede in de mens.

Waar gelooft u zoal in?Meer lezen? Mijn verhalenbundels