Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, oktober 25, 2012

Privé


Gistermorgen waren wij naar het Scheepvaartmuseum en genoten van een prachtig stuk geschiedenis. 's Avonds zagen wij de film 'De Marathon'. De film was aangrijpender dan wij vantevoren hadden gedacht dus de tip voor een ieder die de film nog gaat zien is: neem zakdoekjes mee want een meerderheid van de mensen in de bioscoopzaal zat af en toe flink te snotteren.

Ondanks dat een meerderheid van de bevolking en zelfs een meerderheid van de Tweede Kamer tegen is, zet het demissionair kabinet door: de JSF (begonnen als jager maar inmiddels een bommenwerper met de naam F35 Lightning II) moet en zal er komen!

Het vliegtoestel heeft een bereik van 1600 kilometer en dus zijn bondgenoten België, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland de enige landen die ermee bestookt kunnen worden. Maar het gaat de beslissingnemers niet om oorlogvoeren maar om het inzetten van de JSF als een soort modern 'Amsterdamse Bos'-project.

Dankzij de JSF kunnen ingenieurs werkervaring opdoen en zijn ervaren ingenieurs voorlopig zeker van werk. Grootste voordeel van de overheid is het extra'tje dat binnenkomt via de inkomstenbelasting...

Dat is toch beter dan indertijd dat werklozenprogramma voor jongeren!

Domme jongelui zijn domme jongelui...of zij nu sterven door op een balkonrand op vier-hoog aan 'planking' te doen, acht pillen ineens slikken 'want met eentje voel ik mij al tof, laat staan bij acht!', op het laatste moment wegduiken voor paard en wagen of over een brugleuning lopen...het is niet iets van de laatste tijd.

Wat wel nieuw is is dat ik tegenwoordig wat meer tijd neem om te genieten, één van de redenen waarom ik heden ten dage minder doe aan bloggen dan eerst. Werken (waaronder schrijven) komt simpelweg op de tweede plaats. Want zeg nu zelf: je hele werkzame leven heb je gespaard. En voor wat? Zodat je met je pensioen een mooie nieuwe auto kunt kopen om naar het werk te rijden dat je niet meer hebt? Om op vakantie te gaan om uit te rusten van het werk dat je niet meer hebt? Nee, ik ben ervan overtuigd dat de mens het meest tevreden is met een goede balans tussen werk en privé.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Joop Stokkermans

Deel dit bericht