Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 24, 2019

De week voorbij

'Het werk is nooit gedaan'. Voor de administratie en het huishouden is dat een gegeven. Ongetwijfeld geldt dat voor meer werkzaamheden. Zoals onderhoud aan wegen maar ook aan het verbeteren van jezelf als mens. Er is een tijd geweest dat ik in de stress schoot als ik iets niet 'af' had maar als je voortdurend alles waar je aan begint (een verbouwing in huis, het opvoeden van een kind,...) 'af' wilt hebben zul je voor altijd gefrustreerd blijven. Onpraktisch.

Daarom draagt het bij aan een gevoel van geluk om taken op te delen in kleine stukjes. 'Kind opvoeden' kan bijvoorbeeld worden opgedeeld in 'Leren veters te strikken', 'Helpen met zoeken naar een passende vervolgopleiding' en dergelijke. 'Huishouden doen' kan worden opgedeeld in 'Deze week keukenvloer zwabberen', 'Kledingkast uitruimen' en wat dies meer zij. Zo heb je vaker een gevoel van voldoening in plaats van frustratie.

Maakt u wel eens dingen af?

Maandag moest ik nog even bijkomen van het gegeven dat ik de zondag ervoor Heddy Lester herself 'De Malle Molen' hoorde en zag zingen in de kroeg. Mijn baas leek niet erg onder de indruk. Toch jammer ;-)

Maar de aanblik van de Molen naast de deur had al gezorgd voor een glimlach:

Ook bleken wij ons te hebben verkeken op de hoeveelheid werk die het nieuwe boekhoudpakket met zich mee brengt. 'Gewoon even overstappen' is er niet bij. Maar als over een paar weken of zo alle basisgegevens in het nieuwe systeem kloppen en wij doorhebben hoe het precies in elkaar steekt gaan wij er plezier van hebben. Daar ben ik wel van overtuigd. Als ik vijf en niet drie dagen per week zou werken zou het wat sneller kunnen allemaal maar wat niet is dat is niet.

Bij thuiskomst gaf ik de kat een aai en te eten en kleedde ik mij om voor een bijzondere avond: onze Loge mocht een nieuw lid verwelkomen. Daar mocht op gedronken worden:

Altijd weer een bijzonder ritueel. Altijd hetzelfde maar toch altijd weer anders. Met lekker eten na afloop.

Was even na middernacht thuis. Tevreden.

Dinsdag de dag begonnen door samen met een buurvrouw een pot koffie leeg te drinken. Vervolgens een handwas gedaan en meerdere kleine huishoudklusjes voor ik op de tram stapte. Bij een vriendin lekker koffie gedronken en een stukje gewandeld met haar en haar dochter. Genietend van het gezelschap, de rust en de omgeving.

's Avonds thuis zelf pizza gemaakt

en aan de slag gegaan met diverse werkzaamheden als Secretaris van de maandagavondclub. Ook correspondeerde ik via WhatsApp en e-mail over zaken betreffende de bewonerscommissie. Een buurvrouw kwam een stuk pizza mee-eten en daarbij dronken wij een potje thee leeg. Zij ging naar haar huis en in het mijne eindigde ik de dag met het kijken van een aflevering van The Walking Dead.

Hier de trap waar de betreffende buurvrouw van afdaalt wanneer zij ons gezamenlijk trappenhuis verlaat. Dat wordt gedeeld door zes wooneenheden. Sommigen wonen er net een jaartje en anderen ruim twintig jaar. Van elk gezicht achter elk van die deuren ken ik de naam. Dat schijnt bijzonder te zijn.

Woensdag wisselde ik de lakens, beantwoordde ik diverse e-mails, maakte de oven schoon, dronk ik thee met een buurvrouw en at ik bij een vriend. Een paar uurtjes werken als Secretaris en een potje strijken en voordat ik het wist was de dag voorbij.

Donderdag stond de bus waar ik in zat even stil op een brug. Ik nam mijn kans waar en zette Molen De Otter op de foto. Helaas trok de bus op op het moment van afdrukken. Hier het resultaat:

Op kantoor flink in de weer gegaan met het nieuwe boekhoudsysteem. Dat leverde nog een paar frustraties op maar ook dat hoort er bij. Het zou raar zijn als voortdurend alles van een leien dakje ging. Thuis wat gewerkt aan mijn administratie en een potje thee gedeeld met een buurvrouw.

Vrijdag hard gewerkt op kantoor. Het zal nog wat voeten in de aarde hebben voor het nieuwe systeem naar tevredenheid draait maar langzamerhand zijn alle stamgegevens volledig. Voordat je kunt boekhouden heb je artikelen nodig. Die elk hun eigen artikelcode kennen. Niet alleen bij ons maar ook bij leveranciers. Diverse boekhoudkundige verwerkingen kunnen worden geautomatiseerd. Maar niet voordat je het systeem hebt geleerd wat wel en niet automatisch mag worden verwerkt. Dat.

Niet gebleven voor de vrijdagmiddagborrel (die vaak tot in de avond duurt) maar thuis even de kat en mijzelf eten gegeven om op tijd deel uit te maken van een bijzondere avond bij een zaak om de hoek. Daar gebeurde van alles live: een dame speelde een stuk van Sjostakovitsj op de cello, een heer speelde een stuk van Sjostakovitsj op de gitaar, twee dames speelden een zelfgeschreven sketch uit een zelfgeschreven sitcom, er was drama in de vorm van intrigerende gedichten met de natuur in Wales als thema, er werden Ierse volksliedjes a capella gezongen, een vriendin van mij improviseerde een gedicht op basis van wat zij deze avond zag gebeuren en ik mocht een paar korte verhalen uit eigen werk voordragen.


Met heuse publieksparticipatie!

Ik liet een aanwezige een willekeurig bladzijdenummer uit mijn bundel kiezen als laatste verhaaltje in de reeks en stomtoevallig koos zij een verhaaltje dat betrekking leek te hebben op haar zingen, eerder die avond. Best bijzonder allemaal. Wat zijn er toch een hoop leuke, interessante en talentvolle mensen op de wereld!

Zaterdag na het uitslapen met frisse moed aan het opruimen geslagen in huis. Mocht ik er over een jaartje of dertig of zo niet meer zijn dan bespaart hen dat een hoop moeite en hoofdbrekens. Handig, toch? Onderweg naar de supermarkt even gebabbeld met een buurman die op een bankje van het zonnetje zat te genieten en op de terugweg met een andere buurman staan kletsen. Een uurtje koffie zitten drinken bij een buurvrouw voor wie ik een paar boodschappen had gedaan en - blijkbaar heb ik weer energie! - thuis verder gegaan met mijn woning prepareren op de komende lente door te 'ontspullen'. Met minder spullen in huis wordt schoonmaken makkelijker.

Zondag hoorde ik de kersverse winnares van het Wereldkampioenschap Schaatsen Sprint op de Langebaan in het Nederlands vertellen hoe blij zij is met haar titel. Maar de betreffende gouden medaille is in Chinese handen. De dame in kwestie is gewoon toevallig verknocht aan ons landje en woont bij een gastgezin in de buurt van schaatsstadion Thialf. Zodoende. Met een half oog keek ik naar het schaatsen terwijl ik mij - zoals velen blijkbaar op zondag, maar voor mij is het nog steeds nieuw - bezighield met het huishouden en werken voor de vereniging waar ik Secretaris van ben.

Uiteraard konden een buurvrouw en ik het niet laten om samen een potje koffie soldaat te maken. Direct gevolgd door een pot thee. Gewoon, omdat het kon.

Het Engelstalige stuk van deze week: https://terrebelius.blogspot.com/2019/02/holidays.html

Michael Kiwanuka verzorgt deze week de muziek met 'Cold little heart'All my life I've been playing games
We can try and hide it, it's all the same
I've been losing you one day at a time

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Karl Lagerfeld, Gerard Koerts en Peter Tork

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht