Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, oktober 02, 2013

Verhoudingen

Mijn aanstaande vrouw en ik zijn inmiddels zo'n beetje precies 22 maanden samen en het is nog steeds gezellig! Zo gingen wij gisteren naar de bioscoop en zagen daar de geniabele film Borgman van de familie van Warmerdam. Gaat dat zien! Uiteraard gingen wij daarna aan de bitterballen. 
Owly Images
Gewoon gezellig thuis, want dat scheelt toch weer wat geld.

Hoewel het niet altijd makkelijk gaat kunnen wij nog steeds de vaste lasten betalen. Zoals de maandelijkse zorgpremie..

Verlagen van de zorgpremie is goed voor de overheidsuitgaven want zorgtoeslag kan dan omlaag. http://www.nu.nl/geldzaken/3539180/gemiddelde-zorgpremie-bedraagt-225-euro-per-maand.html
Althans, voor mensen die kunnen rekenen lijkt dat een goed idee. Maar waarom worden de zorgpremies dan toch elk jaar weer verhoogd en moet er dus ook meer worden uitgegeven aan zorgtoeslagen omdat mensen die premies niet meer kunnen betalen? Honderden ambtenaren zijn met niets anders bezig dan het berekenen van wie welk bedrag nodig heeft aan toeslag. Die honderden jaarsalarissen zouden niet uitbetaald hoeven worden als de premies betaalbaar waren. Ook andere belastingen moeten omhoog want al die ambtenaren moeten betaald worden. Rechtstreeks gevolg is dat er nog meer mensen in de geldproblemen komen omdat zij én die extra belastingen én die verhoogde zorgpremie niet kunnen betalen. De oplossing lijkt simpel: verlaag de zorgpremie! Daarmee voorkomt men in de toekomst overvolle cellen die worden gevuld met al die mensen die uiteindelijk hun belastingen niet kunnen betalen en dus worden opgesloten.

Elk jaar worden tientallen vrouwen opgesloten en soms zelfs ter dood gebracht omdat zij volgens een of andere archaïsche wet 'schuldig' zouden zijn aan hun eigen verkrachting. En dat is verschrikkelijk. Terecht dus dat er tientallen miljoenen worden besteed aan campagnes en diplomatieke missies om hier een einde aan te maken. Maar ik zie onze minister van buitenlandse zaken niet naar zijn collega van een warm land gaan om namens het Nederlandse volk tienduizend muskietennetten aan te bieden waarmee eenvoudig malaria voorkomen kan worden. Malaria is 'goed' voor ruim een miljoen doden per jaar wereldwijd en kan relatief eenvoudig worden bestreden met klamboes en eenvoudige medicatie. Toch gebeurt dat niet. Is dat omdat een minister liever vrouwenrechtenorganisaties tevreden stelt dan organisaties die er op uit zijn om mensenlevens te redden?

Ik ben maar een eenvoudige blogger en niet eens een journalist (hoewel er sommigen zijn die vinden dat ik mij beter moet documenteren) en heb dus het antwoord niet maar ik vraag mij wel eens af waarom er zo vaak sprake is van scheve verhoudingen.

Terwijl sommigen weinig anders doen dan hun miljoenen dollars tellen hebben anderen het minder leuk. De kunst is dan om positief te blijven. Ik wil u uitdagen bij het volgende filmpje de ogen droog te houden. De onbekende held van vandaag is Choi, Sung-bong. Omdat hij blijft werken voor wat hij wil. Omdat hij doorzet. Omdat hij zich geen houding weet te geven wanneer mensen aardig tegen hem zijn...