Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, januari 27, 2011

Bezig

Mocht vandaag ook weer mensen uitleggen wat Sociale Media nu eigenlijk is en wat je er mee kunt. Natuurlijk maakten cursisten zich zorgen over hun privacy maar als je goed let op de instellingen en voorzichtig bent met wat je aan berichten plaatst zijn Facebook en Twitter en zo redelijk veilig. Maar ik vind het vooral handig.

De OV-chipkaart zou ook handig en veilig zijn. Niet dus. "In ruim 80 procent van de gevallen zijn er geen problemen met de kaart" vertelde een woordvoerder. Dat betekent dus dat het bij 1 op de 5 keer mis gaat. Ik vind dat best veel.

En veilig? Het hacken van de kaart blijkt niet veel moeilijker dan het vervangen van de SIM-kaart van de mobiel van je buurvrouw.

Trans Link Systems vertelde ons dat wij ons geen zorgen hoefden te maken over onze privacy; er waren immers anonieme kaarten te koop? Nu komt TLS daarvan terug en zegt dat die enkele tientallen mensen die met een gehackte anonieme kaart rondlopen zeker gepakt zullen worden "want de politie heeft daar methodes voor". Ofwel loog TLS een paar maanden geleden, ofwel liegt TLS nu...

Reageerders op dit bericht dat ik ook via Facebook plaatste gaven aan dat mensen die een zogenaamde anonieme kaart kopen vaak helemaal niet anoniem zijn. Bijvoorbeeld indien zij de kaart hebben betaald via een pinbetaling. Of dankzij cameratoezicht.

Al die extra controle van de burger zou nodig zijn om terrorisme tegen te gaan. O ja? De explosie die laatst in Moskou voor tientallen doden zorgde was anders keurig gefilmd. Door mensen met hun mobieltje en zeker weten ook door beveiligingscamera's. Maar camera's voorkomen niet dat een bom explodeert...

(Later meer over dit onderwerp want morgen is het vrijdag en U weet wat dat betekent...;-))

Benjamin Franklin zei het zo fraai:

Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither

Ofwel: als je vrijheid opgeeft voor veiligheid ben je fout bezig.

Deel dit bericht