Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, mei 12, 2024

De week voorbij

Bezuinigen - op tijd, geld, energie - is altijd goed, toch? Of zijn er voorbeelden te bedenken die egoïsten gelijk geven en is bezuinigen nergens voor nodig?

Zoals wanneer je bezuinigt op autorijden door voortaan nog maar tien kilometer te rijden naar het werk en de laatste twee kilometer te lopen. Het is een bezuiniging maar is het praktisch?

Was ooit ingehuurd door een stichting om te onderzoeken waarop bezuinigd kon worden. Het bestuur was niet blij met mijn eindrapport na drie maanden onderzoek:

De beste manier om te bezuinigen is jullie stichting op te heffen. De toegevoegde waarde voor de maatschappij is namelijk non-existent want jullie bestaan uitsluitend om de eigen organisatie in stand te houden. Van twee ton per jaar aan gemeenschapsgeld. 

Op welke manieren bezuinigt u zoal? En op welke manier heeft dat daadwerkelijk nut, volgens u?

==================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

=======================================
Maandag stond er een drietal jongemannen op mijn stoep. Studenten. Die zich zorgen maken over de toestand in de wereld en met name om kinderen die de basisbehoeften worden onthouden. Namens SOS Kinderdorp kwamen zij om steun vragen. Geweldig natuurlijk, want met name kinderen verdienen eten, onderdak en onderwijs. Kortom: een toekomst. Wij hadden een fijn gesprek waarin ik vertelde welke projecten ik in het verleden en momenteel (al dan niet financieel) steun. Zo gaf ik onlangs een paar tientjes aan een mede-Amsterdammer die naar G4za ging om grensovergangskaartjes te kopen voor zijn familie. Vóór '7 oktober' rekende het Egyptische reisbureau in kwestie $600 per kaartje. Nu is het $6000 dollar per wanhopige P4lestijn dat naar het goede doel gaat. In dit geval het Egyptische Ministerie van Veiligheid, de enige eigenaar van het betreffende reisbureau.

Wat vindt u van mensen en organisaties die mensen in nood uitbuiten voor persoonlijk financieel gewin?

Maar hoera voor studenten natuurlijk. In navolging van in de VS hebben ook studenten van de UVA inmiddels een kampement bij hun Amsterdamse universiteit opgezet om hun steun te betuigen aan de mensen in P4lestina. In Barcelona deden studenten dat met succes. Zonder overheidsgeweld overtuigden de studenten het bestuur om niet langer geld aan te nemen van Z!onistische lobbygroepen.

"In Rafah zijn jullie veilig, hoor! Daar zullen wij absoluut geen bommen op gooien! Waarom wij dan de grondtroepen terugtrokken? Och, dat leek ons wel leuk om te doen." En vervolgens bombardeerde het IOF - van grote afstand natuurlijk want de stormtroepen van Bibi zijn heel dapper -  de laatste vluchthaven van de overlevende P4lestijnen. 

"Oké, geheel tegen onze zin in hebben wij dan tòch Rafah platgebombardeerd (Let op! Schokkende beelden) maar waarom vluchten jullie dan niet? Eigen schuld hoor!" Maar er zíjn geen veilige plekken meer in P4lestina. Het is dus opzettelijke wreedheid van de z!onisten.

Volkomen terecht dus dat Joden zich afzetten tegen het z!onisme. Al zijn zij dan in de ogen van z!onisten 'geen echte Joden'. 


Even voor de wappies achterin: volgens de logica van z!onisten zijn jullie geen echte Nederlandse patriotten omdat jullie een hekel hebben aan (het beleid van) Mark Rutte.

Voor de mensen die zó dom zijn dat zij uitsluitend z!onistische propaganda geloven (aardig weetje: Joe Biden is z!onist. Maar Katholiek en geen Jood): H4mas is in de jaren '80 ontstaan als rebellengroep tegen de decennialange moord en onderdrukking door z!onisten. En heeft - dat staat buiten kijf - verschrikkelijke gruweldaden gepleegd. In een bekende analogie: N3tanyahu* is Darth Vader en de vrijheidsstrijders die Het Keizerrijk dwarsbomen met dit soort acties, zijn de Rebellen.

"Nou, maar ik vind dat rebellen geen geweld mogen gebruiken, hoor!" Oké, durf je dat tegen Hannie Schaft te zeggen? Of ben je bang dat Het Meisje met het Rode Haar je een kogel door je kop jaagt omdat je fascisten steunt? 

*Lachte mij rot om dit filmpje van Bibi: 'Mijn regering en ik zijn volledig onschuldig. Wij hèlpen de P4lestijnen juist! Terwijl wij heel zielig zijn en worden aangevallen door H4mas vanuit Ir4n." Ach, gossie. Kan iemand dat huilende peutertje zijn knuffeldoekje even geven? Dan kunnen de volwassenen weer door.  

Omdat ik niet alleen aan mijn mentale maar ook aan mijn fysieke gezondheid moet denken, ging de PC uit nadat ik een paar uurtjes had gewerkt en een stuk of tien privé-berichten had beantwoord. 

Tijd voor groene thee met gember en honing, een sinaasappel en een ei. En opruimen. Kwam daarbij een lief bericht tegen van mijn toenmalige vriendin. 

Wij zijn geneigd nare dingen te onthouden over 'een ex' maar pak dan eens een lief bericht erbij van 'toen' en denk in plaats van aan 'die ex' aan 'die les'. Je voelt je dan ècht wat beter.

Lachen werkt ook. Bijvoorbeeld om de 'fittie' bij domrechts. Laurens Buijs verklapte het openbare 'geheim' dat Freek Jansen en ene T. Baudet van het FvD stiekem een stelletje zijn waarbij domrechts nu in twee kampen is opgesplitst: anti-Buijs en anti-Baudet. Erg grappig! Minder grappig is dat Buijs bevestigt wat velen al wisten: het zorgwekkende drugsgebruik van de Grote Leider ("Führer" in het Duits) van Nederlandse neo-fascisten. Bovendien maken drugsgebruik en vreemdgaan politici chantabel. Verontrustend. Ondertussen is ervan overtuigd zijn dat er een groep rijke, machtige mensen is met meer invloed op het wereldgebeuren dan 'gewone politici' vrij normaal. Wat 'links' in de jaren '70 al was.

Overigens vind ik Freek en Thierry een schattig stelletje 

en iemands seksleven zou buiten het werkleven moeten blijven. Maar hoe kun je nog conservatieve waarden verdedigen als je zelf in een polyamoureuze bi-seksuele relatie zit?  

Bij mijn rondje door de wijk mocht ik een halve straat omlopen. 

Zomaar wat extra calorieën verbrand!

Voor de avond stond een bezoek aan mijn Vrijmetselaarsloge gepland.

Dinsdag las ik nieuws over iets dat ik ga bijhouden: net buiten Mexico is een gat in de oceaanbodem gevonden. Behalve dat de diepte meer dan 400 meter bedraagt weten de onderzoekers nog niets over deze plek. Het onderzoek zal heel wat interessante data opleveren en waarschijnlijk de ontdekking van enkele tientallen levensvormen.  

Ook 'de wappie' blijft een interessante levensvorm. Maar wel een beetje saai want wappies zijn zeer voorspelbaar. Een beetje als de honden van Pavlov: een opperwappie blaast op een hondenfluitje en de wappie drukt op een knop waarmee die een slechte meme deelt op sociale media. In de hoop op een snoepje of schouderklopje van de Grote Leider ('Führer' in het Duits) of van mede-wappies. Best schattig, eigenlijk.

Hier een voorbeeld:
Theo en Erik spreken schande van politici zoals deze die een algehele lockdown en verplichte mondkapjes wilden invoeren. "Iedereen moest binnen blijven!" Is gewoon een rechtspopulistisch prietpraatje: behalve gedetineerden was werkelijk niemand verplicht binnen te blijven tijdens de corona-lockdown. Dat mensen zich opgesloten vóelden omdat uit voorzorg hun buurtkroeg dicht bleef is wat anders.
 
Terwijl ik mij normaliter erger aan het 'even' dit en 'even' dat, handelde ik na goed slapen een tiental taken af. Beter dan niets. Al voelde het een beetje als 20 kilo te zwaar wegen en drie gram afvallen. 

Na een uurtje of wat werken voor een klant en gebruik te maken van wat herwonnen energie door wat klusjes in huis op te knappen, trok ik naar Haarlem. 
Ergens onderweg, vanuit een rijdende bus.

Om concrete plannen te maken, gebaseerd op een aantal eerder uitgewerkte ideeën. Erg fijn en creatief. Ook blij om een nieuwe vriend gemaakt te hebben die - en dat zal mijn psychologe ook fijn vinden om te horen - mij helpt projecten eindelijk eens af te maken. Met morele èn praktische steun.

Thuisgekomen kon ik niet direct slapen van enthousiasme. Zo kwam het dat ik de rolprent 'Cell' keek, naar het gelijknamige boek van Stephen King; stel dat de volgende stap in de menselijke evolutie is dat die op bijen en mieren gaat lijken? De mensheid als zwerm. Met één enkel, gezamenlijk doel. Zonder zelfstandig nadenkende individuën. Hoe meer ik erover nadacht, des te meer ik besefte: 'Krijg nou wat! Dit gaat gewoon over 'het volk'!'

Woensdag ging ik flink aan de slag om een aantal doelen te halen. Terwijl de overige 65 projecten waar ik mij mee bezighoud de racistische plannen van Wilders gezelschap mogen houden in zijn ijskast, concentreerde ik mij op drie stuks. Met wisselend - maar toch - succes.

Best vermoeiend, gedoe met wachtwoorden en verificatiecodes en zo. 'Maar zo handig om lekker alles - zoals kaartjes voor een voorstelling - online te regelen, joh!' Ja, vast.

Het ligt vast aan mij maar: "Wij hebben uw overstap geregeld. Dat is gelukt. En niet gelukt. Daarom moet u dat nu zelf regelen. Maar misschien ook niet.", vind ik niet bijzonder helder gecommuniceerd.
Had direct een herinnering aan een gesprek met een les (zoals ik 'een ex' tegenwoordig noem): 'Natuurlijk ben ik niet boos op je en als je niet begrijpt waaróm ik boos op je ben, ga ik je dat zeker niet vertellen!' Als ik haar weer eens spreek, zal ik vragen of zij tegenwoordig op de klantenservice van Odido werkt.

Als beloning mocht ik mijzelf twee uurtjes bezighouden met mijn favoriete bezigheid: schrijven.

Er valt bijvoorbeeld heel veel te schrijven over Dodenherdenking. Zoals in deze column van een van mijn favoriete twitteraars. X-collega Anne spoorde mij aan om deze reactie te geven:

De dag mag nooit een spelletje 'wie is er het zieligst?' worden. De gevallenen hebben hun leven gegeven voor democratie en demonstratierecht. Dus juist met Dodenherdenking dan niet mogen demonstrereren voelt dubbel.

Welke groep slachtoffers mag wat u betreft met Dodenherdenking herdacht worden? Uitsluitend Nederlandse soldaten? Of ook buitenlandse soldaten in Nederlandse dienst? Nederlandse of ook bijvoorbeeld Poolse Joden? De afgeslachtte vrijmetselaren? Roma? Gehandicapten? Homosexuelen? Andere 'Untermenschen'?

Moeten met Dodenherdenking de burgers worden herdacht die werden vermoord omdat zij opkwamen voor minderheden en dus door de nazi's als 'woke' (toen nog 'Untermenschen') werden beschouwd?
Hoe lang geleden moeten groepen mensen vermoord zijn in een oorlog voordat zij het 'verdiend' hebben om met Dodenherdenking te worden herdacht? 100 Jaar? 75 Jaar? 10 Jaar? Twee weken?

Dus tijdens Dodenherdenking stond ik persoonlijk óók even stil bij de naar schatting half miljoen Oegandezen die omkwamen tijdens het regime van President (en persoonlijke vriend van Kim Il Sung) Milton Oboto. Omdat wappies niet kunnen rekenen en empathie vooral een moeilijk woord vinden: dat is heel erg boel superveel. 

In het gezapige Nederland roepen mensen 'schande!' vanachter een anoniem X-account als zij denken onderdrukt te worden; in Oeganda is men blijkbaar gewoon om kinderen in de fik te steken en af te slachten met machetes als je het niet eens bent met de ideeën van hun ouders.

Naar verluidt - er is weinig over de onlusten in Oeganda te vinden in het nieuws dat wij in het Verwende Westen ontvangen - is Oeganda met name voor moslims, gehandicapten en homoseksuelen bijzonder onveilig. 

Ook het 'superieure' Nederlandse rechtssysteem is vrij achterlijk als het gaat om begrippen als homoseksualiteit. En ik citeer uit dit artikel“De IND wilde weten hoe ik lesbisch geworden ben, maar ik vertelde ze dat ik zo geboren ben. Je wordt niet wakker op een dag en dat je dan lesbisch bent. Het zit in je.” 

Niet voor niets is het ICC (International Criminal Court) van zins om diverse Oegandese sleutelfiguren aan te klagen voor overtreding van het internationaal (oorlogs)recht. 

Bewust kinderen vermoorden omdat hun ouders jouw ideeën niet tof vinden is niet oké. Dus ook een zekere Isr4ëlische premier mag zich eerdaags verantwoorden voor misdaden tegen de menselijkheid.
Uiteraard - als 'links' iets vindt, vindt 'rechts' automatisch het tegenovergestelde - roept domrechts daar schande van. Met het boegbeeld van een handvol multimiljonairs bekend als Big Agro voorop. Ofwel loopt 'Lientje' de boel bewust en gewiekst op te hitsen òfwel is zij nog dommer en hypocrieter dan haar schaapjes."Natúúrlijk gebruiken mensen geweld als zij boos zijn! Volkomen normaal dat boeren en hun aanhang dingen vernielen en mensen bedreigen." "Demonstreren mag, maar dat pro-P4lestina studenten een ruit ingooiden is onacceptabel. De politie moet keihard optreden!"

Moet de politie altijd ingrijpen als mensen de wet overtreden of alleen maar als u niet tot die groep wetsovertreders behoort?

Als de demonstranten met gele pluutjes hadden gezwaaid en 'Zonder boeren geen voedsel!' hadden geschreeuwd, was u het dan nog steeds eens met de VVD dat de politie keihard moest ingrijpen?

De werkdag eindigde met een paar uurtjes werken voor een klant en het afmaken van mijn 'huiswerk' voor naailes:
Een gebruikt theezakjespapiertje? Zeker. Die leg je onder het handmatig te naaien stukje zwarte broek. Door het contrast van zwart op wit zie je beter waar je mee bezig bent. Zelf bedachte truc. Tot trots van mijn naaijuf. 

Klein struikelblok: de woning van de vroegere - en overleden - voorzitter van de Bewonerscommissie is verkocht en wordt verbouwd. De nieuwe buren zijn dol op schuren, boren en zagen. Lekker in de gemeenschappelijke binnentuin want dat echo't zo lekker. En waarom zou je maar een stuk of acht mensen lastigvallen als je met gemak 200 mensen kunt irriteren? Al zullen zij dat niet zo bedoelen. 

Voor ik mijn pc afsloot ten faveure van lezen voor het slapengaan, bereikte mij dit geweldige nieuws: vier verloren gewaande afleveringen van Hamelen zijn gevonden en nu voor het nageslacht bewaard.

Donderdag ging ik niet dauwtrappen voor Hemelvaart maar dacht ik: "Als het je dan niet bevalt in Nederland, waarom vertrek je dan niet naar één van de landen waarvan je het bewind zo bewondert, zoals Rusland of Hongarije?" Hoewel een groot deel van 'het volk' dat zegt van plan te zijn, emigreren de meesten helaas toch maar liever niet. 


Zou Het Volk stiekem dan tòch weten dat zij het in Nederland beter hebben dan de burgers van Hongarije of Rusland?

Je zou het bijna denken want jaarlijks komen zo'n 20.000 Nederlandse gelukszoekers terug naar Nederland. Ongeveer een kwart van alle Nederlanders die voor verbetering van hun (financiële) situatie emigreren, krijgt binnen een paar jaar spijt en komt terug. 

Veel leden van 'het volk' ontdekken al snel dat het in andere landen toch niet zo fijn is als in Nederland; vrijwel alleen gepensioneerden en de Nederlanders die op de vlucht zijn voor Justitie en/of de Belastingdienst blijven in Spanje, Portugal of bijvoorbeeld Zwitserland wonen.

Met een buurvrouw die op de koffie kwam sprak ik onder meer over de studentenprotesten.
Rechtspopulisten - en dus hun schaapjes - hebben een hekel aan studenten 'want die zijn slim, idealistisch en in staat tot kritisch nadenken!'

"Ja, maar met protesteren bereik je niets!" is natuurlijk populistische prietpraat. Dankzij protesten kregen vrouwen stemrecht, werd kinderarbeid verboden, sterven nu veel minder kinderen in het verkeer dan 50 jaar geleden, werd het minimumloon ingevoerd, enzovoorts, et cetera.

In wappietaal: domrechts wordt steeds meer geëxposed. In normaal Nederlands: z!onisten en anderen op 'rechts' kunnen zich niet meer achter hun leugens verschuilen. Zoals bijvoorbeeld dit interview duidelijk maakt. Piers Morgan stelt een vertegenwoordiger van Bibi een heel eenvoudige vraag. Terwijl de arme man alleen maar een paar 'soundbites' uit zijn hoofd had geleerd 'want Piers wordt betaald door een z!onistische lobbygroep'. De verbazing was niet gespeeld want tot voor kort was Morgan zeer pro-z!onisme en gewoon een vrouwonvriendelijke racist.

Verder vind ik het schandalig dat de Nederlandse overheid mensen inhuurt om zich voor te doen als studenten tijdens protesten. Deze anonieme lafaards pakken willekeurig mensen hardhandig op, uitsluitend met de bedoeling demonstranten zó kwaad te maken dat die óók geweld gaan gebruiken. Waarmee dit soort lieden een goede reden hebben om er lekker op los te meppen. 

"Kijk die linkse activisten eens geweld gebruiken!", is vast een nieuwe opmerking die de politie over zichzelf te horen krijgt. 

"De politie is er voor de veiligheid van de demonstranten." O ja, joh? Rustig wachten tot het nacht is en de demonstranten slapen voordat je op hen inmept met een wapenstok is 'voor hun veiligheid'?

Voor wie zo domrechts is om de politie gelijk te geven: stel dat de demonstranten geen studenten maar boeren waren of leden van 'het volk'?

Ook raar: volgelingen van BBB, PVV, Forum en ander domrechts volk zijn toch altijd juist tégen de politie? Waarom bij deze protesten níet? De flagrante inbreuk op het demonstratierecht was overigens mede een beslissing van Burgemeester Halsema. Is domrechts nu opeens níet tegen de GroenLinks/PVDA politica?

In plaats van lekker makkelijk een favoriete praatjesmaker nablaten, kun je eventueel 'zelf onderzoek' doen. Maar dan echt. Een slechte meme delen telt niet als 'zelf onderzoek doen'.

Dan ontdek je bijvoorbeeld dat het aan 'de studenten' toegeschreven geweld werd toegepast en veroorzaakt door twee kleine groepen: leden van de anti-Joodse knokploeg Samidoun en een handvol z!onistische jongeren: "Het was onze bedoeling geweld uit te lokken en de boel te laten escaleren.", zeiden zij zonder enige schroom. En uiteraard anoniem want agressieve idioten zijn vrijwel allemaal ook laf.

Echte fuifnummers, deze jongetjes. In beide kampen uiteraard. 'Mannen' kan ik dit soort testosteronbommetjes-met-een-heel-kort-lontje met de beste wil van de wereld niet noemen.

Over welke 'vernielingen' spreken de volgelingen van Lientje eigenlijk? Een gebroken ruit en verwijderde stoeptegels? Een beetje 'voetbalsupporter' noemt dat amateurisme. Waar is de woede van wappies over de vernielingen die voetbalfans aanrichten? Of is dat 'normaal want dat is elk weekend'.?Of uiten wappies hun boosheid op agressieve voetbalsupporters door tramhokjes te vernielen in Amsterdam als hun cluppie er weer eens speelt?

Niet alle studenten zijn hetzelfde, zoals ook niet alle boeren en wappies hetzelfde zijn. Of zou domrechts ook denken dat alle politieagenten vrouwonvriendelijke racisten zijn omdat er enkele tientallen per jaar voor worden berispt? Of vindt domrechts het helemaal niet erg dat zoveel politieagenten gewoon net zo zijn als zij? Maar dan met een gaaf pakkie aan en een redelijk maandsalaris?

In een ' Huis des Heere' werden gestolen stukken land geveild en verkocht aan de hoogste bieder. Even kijken wie een beetje bijbelvast is: weet u nog wat Jezus deed met de handelaren in de Tempel? Voor Moslims was Hij een profeet, voor Christenen de Verlosser en voor Joden een wijze Rabbi. Kort gezegd: Z¡onisten zijn geen echte joden maar hebben sinds 18 nog wat hun eigen politieke richting ontwikkeld. Eentje waar de nazi Eichmann zoveel bewondering voor had dat hij zich bekeerde tot het zionisme (PDF). Voor de wappies achterin: dat was een nazi. Net zo kwaadaardig  als deze mensen die zich er niet voor schaamden om te roepen: "P4lestijnen zijn een bedreiging voor Groot-Britannië!" 

En dus zetten de Britten en hun Geallieerden de overlevende J0den op transport naar het gebied. In de hoop dat die wel even de P4lestijnse bedreiging zouden uitschakelen.

Met best veel succes. 

Ben benieuwd of het dit soort types óók lukt om de bedreiging voor hun macht en ego met de naam 'studenten' uit te schakelen. Met hun leugen: "Alle demonsterende studenten zijn slecht en agressief!", lukt het 'de Elite' aardig om Het Volk daarvan te overtuigen.

In de praktijk ging het in Amsterdam om baldadige rotzooi en spreuken op een muur. 

Wie de èchte vandalisten zijn is niet duidelijk. Wel weet Justitie al heel lang dat bij elke demonstratie een groepje 'beroepsdemonstranten' rotzooi komt trappen. Vooral als er een kans is op 'matten met de wouten!' 

Dus ook hier waren er BB'ers, beroepsbetogers. Het èchte tuig dus. 

Met een B erbij zit je bij de door het marketingbureau van Big Agro bedachte BoerBurgerBeweging. Dat zijn die mensen die vinden dat de wet voor iedereen geldt, behalve voor de kleine groep multimiljonairs die letterlijk meer dan de helft van al het land in Nederland bezit en wij kennen als Big Agro.

Moeten mensen in gelijke gevallen gelijk worden behandeld of moeten alleen groepen met wie u het niet eens bent hardhandig worden aangepakt?

Misschien had ik mijzelf een beetje te hard aangepakt de dag ervoor want koorts noopte mij tot het afzeggen van naailes die avond.

Dan maar in bed met mijn tablet en het Songfestival. Vooral luisterend dan, want mijn ogen weigerden medewerking. 

Ook voor mijn gehoor zaten er zeer aardige inzendingen tussen en natuurlijk spitste ik de oren bij de opkomst van Eden Golan, de deelneemster uit Isr4ël. Mensen denken wel eens dat elke inwoner van Israël een z!onistische Jood is, maar dat is natuurlijk niet waar. 

Het publiek weet dat ook dus het boegeroep bleef gelukkig erg beperkt. Terecht, want niemand is verantwoordelijk voor de eigen regering. Was elke Duitser verantwoordelijk voor de daden van H¡Tler? Bent u verantwoordelijk voor wat de regering Rutte doet? Zo is ook een inwoner van P4lestina niet verantwoordelijk voor de regering Shtayyeh. Wie? Hun wettige president. Tot de situatie onhoudbaar werd en hij eind februari 2024 het ontslag van zijn regering indiende.

Wie weet is juist Eden Golan bij uitstek geschikt om de kreet 'Let's come together!' van Joost Klein te ondersteunen;
Zij is tenslotte Joods, haar vader geboren in Letland, haar moeder Oekraïense en haar grootvader een Rus. Terwijl de hele wereld zich tegen Rusland èn tegen Israël keert èn Rusland zich tegen Israël heeft gekeerd na het gewelddadig binnenvallen van de landen Oekraïne en P4lestina. Ik zou niet graag in haar hoge hakken staan. Hoewel die mij best zouden staan.

Dat Israël mee mag doen met Eurovisie en Rusland dat werd verboden? Dat komt vast niet omdat hoofdsponsor Moroccanoil een Israëlisch bedrijf is.

Ach, veel Israëliërs hebben hun wortels in Europa. Dus zo gek is dat eigenlijk niet. Wist u dat Netanyahu eigenlijk Mileikowsky heet? Hij is van Poolse komaf maar Bibi's opa veranderde de naam naar Netanyahu om 'Israelisch' te klinken.

Vrijdag lachte ik mij een breuk om een uitspraak van de uitdager van Donald Trump in november, Joe Biden. De huidige president van de VS (Filmpje. Let op: zware aanslag. Op de lachspieren) verklaarde Israël geen gratis bommen meer te geven "want als ik had geweten dat je ze zou gebruiken, Bibi...!"

"Dus als N3tanyahu opdracht geeft Rafah te bombarderen, krijgt hij van u geen raketten meer, President Biden?" "Inderdaad, daar ben ik heel stellig in." "U weet dat Rafah vannacht is gebombardeerd?" "Ja, maar Bibi beloofde mij zo weinig mogelijk burgers te raken met het platgooien van woonwijken en vluchtelingenkampen." 

Shoot me but leak. 

Als het niet om mensenlevens ging, waren de z¡onistische leugens gewoon grappig.
De geïnterviewde P4lestijn Mosab Hassan Yousef werd als jochie van tien ontvoerd door het IOF, weer vrijgelaten, weer opgepakt, et cetera en werkt na jarenlange [martelingen] ondervragingen sinds 1997 als spion voor het IOF tegen H4mas waar zijn vader één van de leiders van was. 

Sindsdien vindt hij dat alle Arabieren terroristen zijn en dus dood moeten en keurt hij - als een goede [afgerichte hond] z!onist - dit soort acties goed:
Heb even gezocht en rondgevraagd, maar nee, er bestaan geen aardige z¡onisten. Tenzij je bijvoorbeeld ook H¡tler een aardige f4scist kunt noemen omdat-ie dol was op honden.

Bestaan er niet-gewelddadige studenten? Volgens een bekende populiste niet: ' Die hele generatie is zo!' vind ik nogal een generalisatie.
Sloeg elke student met stokken, gooiden alle studenten een agent ammoniak in de ogen en gooiden alle studenten met stenen? Volgens iemand die Caroline verdedigde, legde ik zijn heldin woorden in de mond 'en ik voel beter aan wat zij bedoelde dan jij, hoor!, liet hij het niet bij de feiten. 

"Ja, maar jij generaliseert toch ook als je spreekt over domrechts." Nee hoor, want domrechts is dom en rechts en dus domrechts. Zoals linkse mensen links zijn en rechtse mensen rechts. Of kent u domrechtse mensen die slim, verstandig en links zijn? Nee. Dus domrechts is domrechts. En nu mag je even wat anders doen voor jezelf want ik schrijf nu wat over mijn dag:

Die begon tegen achten toen ik mij langzaam voorbereidde op de eerste fysieke ontmoeting met een aan mij toegewezen psychologe.  Na een aantal (online) gesprekken is de voorzichtige diagnose 'niet-symptomatische gedragsstoornis". "Je bent niet suïcidaal en lijdt niet eens aan depressie. Wij denken dat dat laatste vooral voorkomen is door jouw persoonlijkheid en instelling."

Ondanks dat wij elkaar spraken in een getraliede kelder, voelde ik mij fijn en vrij om te praten. 

Ondanks wat Nederland propageert, geldt die vrijheid niet voor iedereen. 

Wat vindt u ervan dat een land dat prat gaat op het faciliteren van vrijheid van meningsuiting, doelbewust de mond snoert van een opponent van een rijke handelspartner?
Een land waarin het blijkbaar zelfs voor 'links' normaal is geworden om te liegen waarom je opdracht hebt gegeven om midden in de nacht op slapende mensen in te slaan?
Waarin een politicus voorstelt om het leger met geweld mensen het demonstratierecht te ontnemen?
Nu ja, politicus? Iemand die zich zonder te weten wat 'politiek' is, een zetel bezette voor het FvD maar eruit was gezet omdat zij hem te rechts vonden en dus welkom was bij het rechts-extremistische clubje van beroeps-partijhopper Joost Eerdmans en Annabel 'D0bbernegers' en 'Alle J0den aan het gas!' Nanninga.

Een belangrijke vraag om te beantwoorden lijkt mij: 'Wat heeft precedent, het demonstratierecht en recht op persoonlijke levenssfeer of persvrijheid?' Als een journalist letterlijk een camera en microfoon onder je neus douwt, heb jij dan het recht om kwaad te worden?

De Nederlandse overheid heeft in elk geval duidelijk partij gekozen: mensenrechten gelden wèl voor de miljonairs die 'boeren' worden genoemd maar niet voor studenten en mensen die zich zorgen maken om het klimaat.

Soit. Terwijl mensen worden uitgebuit, diersoorten verdwijnen, de langzame vernietiging van de Aarde niet meer te stoppen is en kinderen doelbewust langzaam worden uitgehongerd, kennen wij Nederlanders óók problemen:

Joost Klein wordt wellicht gediskwalificeerd, hoorde ik. Omdat hij een fotograaf sloeg die een nare opmerking maakte over zijn ouders of wellicht 'onrespectvol gedrag' tegenover een collega is nog speculeren. Of het is marketingstunt nummer zoveel van het PR-genie: 'Als jij klaagt dat ik in jouw kont geknepen heb, trek je later die klacht in en geef ik jou tien procent van het prijzengeld als ik met de stemmen van alfamannetjes - die mij te 'woke' vinden - de winnaar wordt. Deal, Eden? En je zegt gewoon erbij dat het voor jou als antisemitisme voelde dat ik juist jóuw in je kont kneep en niet dat meisje uit Malta of zo.'

Voordat ik de dag afsloot met het kijken van een aflevering Star Trek: Discovery, deed ik mee aan Skywatch Friday en plaatste daarbij een stuk Engelstatig proza. En bedacht waarschijnlijk toch weer terug te gaan naar mijn oude stramien: een Nederlandstalig stukje op vrijdag, een Engelstalig op zaterdag en geen Skywatch Friday. Makkelijker, lijkt mij. Of misschien ook niet. 

Zaterdag was het meest positieve nieuws dat ik tegenkwam dat de VN met een overweldigende meerderheid heeft besloten dat Palestijnen mensen zijn.
Aangezien wappies pro-democratie zijn, zullen zij uiteraard de uitslag van deze stemming respecteren. Toch?

De tirade van de VN ambassadeur uit Israël niets af aan deze overwinning voor de mensenrechten. 

Alleen wat handelspartners die flink zouden verdienen aan de vernietiging van Gaza ten faveure van het Ben Gurion kanaal stemden tegen en 24 landen, waaronder uiteraard het laffe Nederland, onthielden zich van stemming.

Ik vond de zionistische meneer erg zielig; een beetje kinderachtig het VN manifest door een bureaushredder van AliExpress halen en dan met trillend pruillipje huilen: "Om nog een massamoord zoals op de J0den tijdens de Hol0caust te voorkomen moeten alle Arab¡eren dood!"

Behalve een gebrek aan humor en empathie, geen weet van geschiedenis en een voorliefde voor gewelddadige Endlosungen, hebben zionisten geen radar voor ironie.

Typisch domrechts dus. 

Maar goed; ik voelde mij positiever dan ik mij in maanden gevoeld had en kon dus ook meer genieten van straatmuzikanten zoals deze meneer. Zijn 'gimmick' is passanten uitdagen te gaan zingen. Wat ik vooral fijn vindt aan Guitaro5000/Reggie is dat hij altijd zoekt naar gemeenschappelijke interesses met zijn 'slachtoffers'. Dat zouden meer mensen mogen doen: kijken naar wat verbindt en niet naar dat wat scheidt.

Dan hoeven regimes uiteindelijk geen jourrnalisten zoals Shireen Abu Akhleh bewust door het hoofd te schieten en daar over te liegen: 'Het waren de P4lestijnen!' 'Met een geweer van het IOF? Terwijl er geen P4alestijnse militanten in de buurt waren?' 'Nou, dan heeft een van onze sluipschutters per ongeluk rustig op haar hoofd gemikt en per ongeluk de trekker overgehaald en zag die niet dat zij een knalblauwe helm droeg met het woord 'Press' en een dik kogelvrij vest met het woord 'Press'. Iedereen maakt toch wel eens een foutje?" Diezelfde dag werd een collega-journalist in zijn rug geschoten 'met een verdwaalde kogel'. 

Ofwel kunnen de soldaten van 'het beste leger ter wereld ooit!' absoluut niet mikken, ofwel steken zij Donald Trump naar de troon als 'grootste liegebeest'. 

Ook op haar uitvaart werd Shireen Abu Akhleh niet met rust gelaten; de dappere stormtroepers van Bibi sloegen hardhandig in op de kistdragers die zich absoluut niet konden verdedigen. Zij droegen immers een lijkkist. 

Is dat 'moreel juist' en 'dapper' om ongewapende lijkkistdragers te molesteren? Ja, volgens z!onisten zijn de jongens en meisjes van het IOF bijzonder moreel juist en dapper. Alleen volgens normale mensen niet. 

Zelfs insecten hebben zich inmiddels tegen de laffe kinderemoordenaars gekeerd: 12 soldaten moesten worden opgenomen in het ziekenhuis na een aanval van hornaars. Die vonden het niet fijn dat de sukkels hun woning hadden verwoest. En werden daarmee dus 'H4mas-strijders!'

Je verdrijft en vermoord een groep levende wezens en verwoest hun huizen. En dan toch verbaasd zijn dat de overlevenden boos worden en je gaan aanvallen?

Oprechte vraag: als iemand uw huis verwoest met nog een paar familieleden erin, haalt u dan de schouders op, gaat u simpelweg een nieuwe woning en familie zoeken, een boze brief schrijven of wilt u dan vechten?

Terwijl een paar collega's nog vochten voor de deelname van Joost Klein aan de finale van het kapitalistisch evenement 'Eurovisie Songfestival', heeft organisatie EBU besloten dat hij niet mag meedoen 'hangende het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag'. Uiteindelijk bleek dit het hele verhaal te zijn:

De dame die ons de beleidsregels van Studio 100 uitlegde zei het ook al: 'Het #metoo en #ListenToHer is wat doorgeslagen.' Natuurlijk moeten mensen beschermd worden tegen agressieve pestkoppen. Persoonlijk denk ik dat de oplossing grotendeels ligt in opvoeding: maak mensen bewust van hun (in-)acties en leer hen weerbaar te worden. 

Sowieso: sinds wanneer is iemand schuldig tot het tegendeel is bewezen?

Zoals indertijd Rusland de toegang tot het festival werd ontzegd vanwege de inval in Oekraïne en stomtoevallig Oekraïne dat jaar het festival won, wint dit jaar natuurlijk gewoon Israël. Is het niet vanwege de politieke correctheid, danwel omdat de miljoenen voor het organiseren zijn betaald door een Israëlisch bedrijf. Bij de stemming voor wie er door mocht naar de finale ontving Israël (van Italië) al 40% van alle stemmen. Op papier dan, want met zoveel deelnemers en evenzovele aardige liedjes en artiesten is zo'n uitslag statistisch vrijwel uitgesloten.  

Maar domrechts is weer blij, hoor want die 'woke Joost ligt er uit!' Terwijl hij een stuk minder agressief was dan de gemiddelde 27-jarige Nederlander op vakantie in Rome of Antwerpen. 

Des te leuker natuurlijk dat in de praktijk een non-binair persoon uit Zwitserland won. Dan is Joost toch nog niet zo woke hè, wappies?

Èchte patriotten moedigden uiteraard Joost Klein aan; landverraders tonen hun trouw aan een buitenlandse mogendheid in het midden-oosten.

Hóe blij wappies precies waren dat hun helding bijna had gewonnen, kon ik niet ontdekken want - ondanks wappiepedia - kan ik hun berichten nog steeds niet ontcijferen. Iemand enig idee wat de betreffende wappie schrijft?

Het was prachtig weer en in Nederland weet je nooit hoe lang dat duurt, dus ik maakte er een uurtje of zo gebruik van:

Om eenmaal thuis mijn vissen een schoner verblijf te gunnen:

'Oeps, stukje van de ruit over het hoofd gezien bij het reinigen van het glas!', zag ik pas toen ik het filmpje terugkeek.

Even een vers Nederlands stuk proza plaatsen, scheren, omkleden en naar een feestje:

Een aantal uren later mocht ik terugkijken op een bijzondere (burlesque) avond. Wat een feest!
Voor de vriendin die ik meehad was het haar eerste kennismaking met burlesque.
En zij hield maar niet op met joelen van enhousiasme en 'This is great! Amazing! This is great! Wonderful!' roepen.
Terecht. Want er waren weer geweldige creaties te bewonderen tijdens Burlesque Freakout.
Deze artieste beleefde haar debuut. Nog nooit eerder op een toneel gestaan gaf zij hier een knap staaltje tapdansen weg. 
Er waren vrienden van mij speciaal voor het feest uit Rotterdam gekomen, 
er zat een buurvrouw in de zaal en een collega wist mij te vertellen dat ik haar een halve generatie geleden had begeleid tijdens haar eerste schreden in de wereld van burlesque 'op een bedrijfsfeest voor artsen of zo in Rotterdam'. Waar ik mij nul komma nada en bovendien helemaal niets van wist te herinneren, helaas. 

Zondag werd ik wakker met een brede grijns. Door de buurman die - ja, nog steeds - 'Blue Moon' oefende op de piano. Een stuk of 45 achter elkaar dezelfde passage. Met wisselend succes en een paar keer klapte ik spontaan in mijn handen als hij alle toetsen van het slotakkoord tegelijk wist te raken. 

Het was Moederdag maar dat is niet leuk vieren met een dode moeder. 'Met de moeder van je zoon dan misschien?' Neuh, óók dood. 'Een schoonmoeder dan?' Daar heb je een levenspartner voor nodig en die ontbeer ik momenteel. 

Dus ik ging naar een cabaretvoorstelling. In Bakkum. Of Castricum. Dat was niet helemaal duidelijk. Dat schijnt - soms - hetzelfde te zijn. Het zal. Een zogeheten huiskamerconcert. Bij liefhebbers van de kleinkunst in de huiskamer. Als zodanig. Dus.
Ontzettend genoten van Janzoon en Corazon, al enige tijd een cabaretduo. Voor Janzoon (zijn artiestennaam; zo heet hij niet echt. Ssst!) was de voorstelling zijn aller- allerlaatste nadat hij in 1970 debuteerde als 'liedjesschrijver', zoals hij zijn vak zelf noemt. Een genoegen om den oude meester en diens vroegere leerlinge aan het werk te zien!
Kijk eens naar die bewondering, toewijding en passie!


Gelukkig kennen ook jongeren passie. Zoals de tienduizenden studenten wereldwijd die er bij hun universiteiten op aandringen om de banden met z!onistische organisaties te verbreken. "Ja, maar ze gooiden een politieagent ammoniak in het gezicht!" Zeker weten? Was dat geen undercover politieagent? Een incognito lid van een anti-Joodse of juist anti-Arabische organisatie? Als de politie het zo zeker weet en er uren aan filmmateriaal zijn, waarom is de betreffende persoon dan niet gearresteerd?

Of was het misschien een lid van een kleine groep bekende raddraaiers die de situatie wilde laten ontbranden?

In 1948 ging de lont in het kruitvat in een gebied dat nu dagelijks in het nieuws is. Met excuses aan Oegandezen, Oeigoeren, Soedanezen en nog zo wat groepen van miljoenen mensen die zeer achtergesteld leven. Wellicht is het snel afgelopen nu Bibi en zijn dappere strijdertjes het laatste toevluchtsoord van de overlevende P4lestijnen hebben omringd met tanks en ook de aller-, allerlaatste uitweg (naar het relatief veilige Egypte) doelbewust heeft geblokkeerd. "Natuurlijk gaan we geen burgers - laat staan vrouwen en kinderen - afslachten. Tss! Wij vinden het er gewoon leuk uitzien, al die tanks in een kringetje om de restanten van een stad en een paar vluchtelingenkampen."


"Wij zijn zielig want wij worden omringd door landen die ons vijandig gezind zijn!" De overeenkomsten tussen z!onisten en nazi's blijven zich opdringen. Datzelfde overkwam namelijk ook nazi-Duitsland. Bijna alsof normale mensen iets tegen fascisten hebben! Goh. "Ja, maar de Arabische landen begonnen het conflict want zij verklaarden ons de oorlog!" Volgens diezelfde 'logica' waren de nazi's zielig en de 'good guys' want het waren Engeland en Frankrijk die - nadat Duitsland met geweld een soeverein land binnnenviel (klinkt bekend?) - nazi-Duitsland de oorlog verklaarden. 

Maar goed, eigenlijk wel logisch al die overeenkomsten tussen de nazi's en de z!onisten: zij en hun aanhangers willen namelijk exact hetzelfde: zichzelf als superieur zien en andere volken aan hen onderworpen. Wie denkt u dat er liegt: nazi's en z!onisten of journalisten en historici? Extreemrechts is letterlijk levensgevaarlijk maar domrechts ronduit grappig:
"Wat een onzinnig, gay gedoe, dat Eurovisie! Geen enkele sukkel houdt zich ermee bezig!",
spreekt deze sukkel zichzelf tegen. Ik vind dat grappig.

In de serie Onbekende Helden: dit keer Jocelyn Bell Burnell

Neil Diamond levert de muziek deze week. Hier is Girl, you'll be a Woman Soon: