Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, oktober 24, 2011

De Pil van Dion

Zo. Dat is er uit! Morgen zal zelfs in De Krant van Ingeslapen Nederland het bericht staan dat wij jarenlang zijn bedonderd; de griepprik is uitsluitend nuttig voor mensen met een bepaalde longaandoening. Alle anderen die deze prik jaarlijks ontvangen blijken er helemaal niets aan te hebben.

Vanaf nu is dat ook bekend bij Henk & Ingrid. Wetenschappers en mensen die kunnen nadenken wisten het al langer: de griepprik is net zo nuttig als een piemel voor de paus of een honkbalhandschoen voor een goudvis.

De farmaceutische industrie heeft de voor haar bijzonder lucratieve griepprik jarenlang aangeprezen als dè remedie tegen de griep. Een en ander wordt graag en vaak gepropageerd door Ab Osterhaus en Roel Coutinho, "adviseurs" van de overheid met "toevallig" financiële belangen in de medische wereld.

Terwijl ook bij Bayer en consorten al heel lang bekend was dat mensen die de griepprik niet ontvangen evenveel kans hebben griep te krijgen als mensen die die prik wèl krijgen.

Bayer was indertijd ook blij met het "wetenschappelijk" onderzoek van de heer Mengele, u weet wel, die overbekende Nazi-arts. In plaats van muizen, apen en varkens gebruikte hij "Untermenschen" als Joden, homo's en zigeuners om "medische proeven" op te verrichten; de onderzoeksdata verkocht hij aan ondermeer medicijnfabrikanten.

Wellicht een ideetje voor de heer Dion Graus van de PVV? Door dierproeven te doen op mensen als "Moslims en andere buitenlanders" slaat de PVV twee vliegen in één klap...Zijn plannetje om een paar honderd agenten weg te houden bij criminelen om achter dierenbeulen aan te gaan is overgenomen door de gedoogregering van Prins Mark de Eerste.

Eerdaags kloppen agenten bij mensen op de deur aan om te controleren of hun cavia wel netjes een blaadje sla heeft gehad die morgen. En terecht natuurlijk. Want wat is nu belangrijker: mensen oppakken die met hun dronken hoofd hun zwangere vrouw in de buik schoppen ("Ik ben uiteindelijk niet veroordeeld en of ik het gedaan heb gaat je lekker niets aan." aldus een stoutmoedige Dion Graus, een paar jaar nadat het betreffende feit bekend werd.) of zorgen dat goudvissen en cavia's netjes behandeld worden?

Dat dagelijks miljoenen dieren in Nederland worden mishandeld in megastallen om vervolgens bruut vermoord te worden is een heel andere zaak "want megastallen zijn goed voor de economische positie van de Nederlandse boer in Europa", aldus ene Dion Graus. Huh? Maar de PVV is toch tégen Europa? Klopt. Maar niet wanneer er mogelijk kamerzetels in het geding zijn.

Voor mensen die de PVV-logica nog niet helemaal door hebben of er wat van in de war raken komt er eerdaags een medicijn op de markt: de Pil van Dion.