Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, januari 26, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws vind ik dat er - gelukkig - ook een heleboel mensen zijn die prachtige dingen delen op sociale media. Ooit al een papegaai een nummer van Led Zeppelin horen zingen?

Goed nieuws is het ook dat sympathieke acties wel degelijk hun vruchten kunnen afwerpen. Neem de oproep om boeken aan te schaffen via lokale boekenwinkels en niet bij de megagrote online verkooppunten: de omzet van lokale boekhandelaren bleek dankzij de actie nagenoeg verdubbeld!

Nóg een goed nieuwtje dan: een flinke knauw voor Parler, Twitter voor mensen die van Twitter afgegooid zijn vanwege racistische, vrouwonvriendelijke en/of agressieve praat. Amazon hoeft deze sociale media dienst niet verplicht te 'hosten'. Dat gebeurt nu door een Russische server. In dat land doet men blijkbaar iets minder moeilijk over het moedwillig verspreiden van complottheorieën, nepnieuws en racistische nonsens. Best wel grappig dat juist een communistisch land als Rusland zich sterk maakt voor 'vrijheid van meningsuiting' door Parler te hosten. En nee, 'Hou je gore muil, vuile linkse klootzak!' is geen mening.
 

Een foto uit de oude doos. Hier Maneki Neko in aanvalshouding,
want er landde net een duif op het balkon:
De lolcat van deze week lijkt mij duidelijk:

'Wat zou u doen zonder Netflix?'

(Waarmee natuurlijk niet alleen Netflix wordt bedoeld
maar alles wat ooit werd geschaard onder 'TV-kijken'.)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels