Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, februari 12, 2017

De week voorbij

'Dat inreisverbod van Trump, dat is toch gewoon een voortzetting van het beleid van Obama?' Nou, nee. En hoewel u er misschien minder interesse in heeft dan ik geef ik u toch maar even de feiten (klik).

Ook in Nederland is er een politicus die vindt dat feiten iets van vroeger zijn. Gelukkig voor hem vinden zijn volgelingen dat de angsten die hij hen aanpraat de nieuwe feiten zijn. Vandaar hun extreme haat voor moslims. Bijvoorbeeld.
Hun Führer Leider schuwt geen middel om zijn politieke tegenstanders voor de Tweede Kamerverkiezingen van 18 maart aanstaande zwart te maken. Politieke partij Denk doet dat door via nep-accounts op Facebook en Twitter politici van andere partijen door het slijk te halen en de eigen ideeën te onderschrijven. Zodat het lijkt alsof de aanhang groter is dan in werkelijkheid. 'Ja maar andere partijen frauderen óók!' was de verdediging van dit kiezersbedrog. Erg flauw.

Links de foto (met tekst) die Wilders plaatste. Rechts het origineel. Dit bijzonder kinderachtige gedrag is normaal voor de man die zegt dat hij opkomt voor 'de gewone man', tegen 'de elite' (waar hij zelf al jaren deel van uitmaakt) is en die minister-president van Nederland wil worden. Ongeacht wat u vindt van zijn ideeën (hoe hij die moet uitvoeren weet hij nog niet. Zoals Trump 'Obamacare' wil vervangen maar nog niet weet waarmee), dit is ronduit verachtelijk gedrag.
Voor wie nog steeds graag PVV wil stemmen ('Want Trump Wilders is tegen moslims en ik ben dat ook!') is hier het stemgedrag van de eerste vrouw op de PVV-lijst, Fleur Agema:
(klikken=vergroten)
Onthoudt u dus maar eventjes dat wanneer u 'Tegen moslims!' stemt, u meteen ook stemt tegen betere zorg voor ouderen, jongeren en gehandicapten. En zelfs tegen betaalbare betere zorg voor uzelf. Als u PVV stemt: namens de zorgverzekeraars die daar miljarden extra winst uit halen ten koste van De Zorg, hartelijk dank!

U kent overigens het 'America first, The Netherlands second'- filmpje van Arjen Lubach? Andere landen publiceerden een soortgelijk introductiefilmpje (KLIK) voor de nieuwe Amerikaanse president. Persoonlijk wacht ik tot Alice een duit in het zakje doet voor Wonderland...

Maandag kwam ik er achter dat het misschien toch niet zo'n goed idee was om na een paar uren koortsvrij te zijn een hele dag op een markt in de buitenlucht te gaan staan. Ziek thuis dus. Balen! Had graag verder gegaan met het nieuwe systeem op het werk. Maar wat niet gaat dat gaat niet. Hoesten ging wel erg goed. Heb maar even niemand gebeld. En over bellen gesproken:

Speciaal voor Riet (klik) zal ik nog één keer uitleggen waarom ik de telefoon aanneem in het openbaar vervoer want blijkbaar is dat haar nog steeds niet duidelijk (dat vroeg zij in haar commentaar onder de betreffende stukjes dus vandaar dat ik ook in het openbaar antwoord geef. Dan kan iedereen meelezen): ja, natuurlijk kan ik zien wie er belt en meestal druk ik het gesprek dan weg om later zelf terug te bellen. Ken ik het nummer niet of is het afgeschermd dan neem ik op. Ik heb namelijk drie kinderen en mijn moeder heeft een broze gezondheid. Als dus een ziekenhuis mij belt wil ik bereikbaar zijn. Niet iedereen denkt op een zelfde manier. Gelukkig toch maar, niet, Riet? ;-) Als het nu nog steeds niet duidelijk is wil ik het je graag nog verder uitleggen, hoor! Geen enkele vraag is dom. Daar ben je tenslotte blogcollega's voor. :-)

Dinsdag was in het nieuws dat Nederlanders die vechten voor IS of al-Qaida voortaan kans maken hun Nederlands paspoort kwijt te raken. Dát zal ze leren! De maatregel blijkt ook meteen goed te werken want sinds de invoering is er niet één extremistische moslim-aanslag geweest in Nederland! Daarvoor trouwens ook niet. De nare moord op Theo van Gogh niet meegerekend want daar zaten voornoemde organisaties niet achter maar die werd uitgevoerd door een bijzonder gefrustreerde jongeman die vond dat de luidruchtige theatermaker genoeg mensen had geprovoceerd.

Persoonlijk heb ik ook een hekel aan provocateurs maar om hen om die reden met een mes een briefje op de borst te steken gaat ook mij veel te ver. Maar goed, er komen verkiezingen aan dus willen partijen om stemmen te trekken ons laten denken dat zij er iets aan doen. Ziet u het voor zich: 'Nee, Mo! Doe het niet! Als je die mensen op die markt doodmaakt moet je in Nederland naar de rechter en die kan eventueel na vier maanden wikken en wegen besluiten jouw Nederlands paspoort af te nemen zodat je voortaan een visum nodig hebt wanneer je in Nederland mensen wil opblazen! Tenzij je gewoon met de bus gaat, zoals die gast die op de kerstmarkt in Berlijn mensen doodreed met een vrachtwagen.' -'Oei, dank je wel voor de waarschuwing! Ik wist niet dat Nederland al zó streng was geworden!'

O ja: elk jaar sterven in Nederland 4000 mensen door griep en nul door terroristische aanslagen. Huiselijk geweld zorgt voor veel meer doden dan moslim-extremisme. Toch zijn wij officieel niet bang voor onze ouders en partners. Gek eigenlijk, vindt u niet? Nu weet ik wel dat 'feiten niets zeggen over de werkelijkheid' maar natuurlijk is dat wél zo. Alleen niet volgens de media en de overheid. Hoe zit dat met u: laat u zich liever leiden door krantenkoppen of door cijfers en gezond verstand?

Ik was de deur uit voor een afspraak die niet door bleek te gaan maar men was vergeten dat mij te laten weten. Jammer. Gelukkig thuis genoeg te doen.

Woensdag een heerlijke werkdag gehad en een aardige slag kunnen maken in het omgaan met het nieuwe boekhoudsysteem: we worden vriendjes!
Ons parkeerterrein. In de sneeuw. Dus.

's Avonds was ik vriendjes met twee oppaskinderen. Reuzegezellig!

Hun moeder was pas jarig geweest dus er stonden nog bloemen

 Een lamp en een trap

Zo vaak speel ik niet klimrek voor een drie-jarige of mag ik - met stemmetjes en al! - voorlezen uit Sjakie en De Grote Glazen Lift. Spannend boek, hoor!

Mensen vonden het ook spannend dat een man een aanval pleegde bij het Louvre: 'Een moslim extremist van IS!', was het onmiddellijke - door overheid en media gestimuleerde - verdict. Helaas...de man was inderdaad moslim maar vooral een gefrustreerde Syriër (klik) die met spuitbussen verf schilderijen wilde vernielen uit protest tegen westerse landen die bommen op zijn land werpen en weigeren de burgers van Syrië te helpen maar in plaats daarvan liever klagen over 'al die vluchtelingen' die zij nota bene zélf hebben veroorzaakt. Ik begrijp die frustratie wel.

Misschien zou u rustig op de puinhoop blijven zitten die ooit uw huis was en wachten tot de bommen vanzelf ophouden met vallen. Dat kan natuurlijk. Maar ik betwijfel dat. Daarom mijn vraag: wat zou u doen wanneer een buitenlandse mogendheid de gemeente waar u woont plat bombardeert omdat er misschien 'rebellen' rondhangen maar weigert u en uw familie op te vangen wanneer u vlucht voor het geweld? 

Donderdag reed ik met de baas mee naar het werk en ik zag een gezichtje in zijn auto. Ziet u het ook?

De achterstand liep helaas weer wat op maar voor een goede reden: twee collega's leren mij te helpen in de boekhouding: 'een investering' noemde mijn baas dat. En zo is dat natuurlijk ook.

Net zo zeker als dat de nieuwe Amerikaanse president een idioot is. Voorbeeldje: hij vroeg zich af hoe hij de Amerikaanse dollar sterker kan maken. Normale mensen bellen dan een econoom of overleggen bijvoorbeeld met de Minister van Economische Zaken. Zo niet Trump: die legde de vraag voor aan zijn Veiligheidsadviseur. Die zijn baas vertelde: 'Maar meneer Trump, ik heb verstand van Veiligheid, niet van Economie!' Het is natuurlijk heel makkelijk om grappen te maken over de manier waarop Trump het ambt uitoefent. Zo maakt hij zich liever druk om de kledinglijn van zijn dochter dan om het milieu of werkgelegenheid. Bijvoorbeeld. Ook vindt hij zichzelf echt ge-wel-dig!
'De slimste man ter wereld zal Amerika weer groots maken!
'Zodra hij en zijn team het lichtknopje in de vergaderzaal hebben gevonden.'

Ik zou willen dat het een grap is maar zijn team heeft serieus dagen achter elkaar in het donker vergadert omdat zij maar niet konden ontdekken hoe de lichten aan moesten. Serieus. En dit team wordt geacht leiding te geven aan de wereld. Een hele geruststelling...NOT.
Elke donderdag drinken de aanwezige werknemers een biertje samen.
Soms twee.

's Avonds werd ik blij verrast toen even mijn zoon binnenkwam in zijn ouderlijk huis. Uiteraard heeft hij de sleutels nog steeds. Ook die van mijn hart trouwens. Net als mijn dochters natuurlijk.

Op dit blog plaatste ik een persoonlijk stuk (click). Om mijn lezers iets van mijn beweegredenen over te brengen.

Vrijdag vroeg op om naar het werk te gaan. De vrijdag is weliswaar geen reguliere werkdag maar er stond overleg gepland met de consultant die ons ons nieuwe boekhoudprogramma heeft geleverd. Vandaar.

In een voorstad van Parijs waren rellen uitgebroken nadat een 22-jarige jeugdwerker opkwam voor een stel jongelui die door politie-agenten in elkaar werden geslagen. In reactie werd de man door vier agenten tegen de grond gewerkt en - volgens eigen zeggen - verkracht. In het ziekenhuis werd zijn verhaal bevestigd: meerdere kneuzingen en ook anale en verdere interne verwondingen.

De betreffende agenten hebben verklaard (klik) dat de broek van de man 'vanzelf' afzakte en dat één van de agenten 'per ongeluk' zijn gummiknuppel herhaaldelijk in de anus van de man stak.

Volgens de agenten is er geen sprake van een strafbaar feit en is er geen sprake van verkrachting 'want het gebeurde per ongeluk'. Ik ben benieuwd welke straf de rechter 'per ongeluk' oplegt aan deze leugenaars en hoe gezellig zij het gaan hebben in de doucheruimte van de gevangenis wanneer andere gevangen ontdekken met agenten te maken te hebben. Ik ben tegen straffen dus ben blij dat verkracht worden voor deze agenten helemaal niet erg is maar 'gewoon iets dat per ongeluk gebeurt.'

Soort van parkje bij de Baden Powellweg, Amsterdam Nieuw West

Vrijdagmiddag leerde ik van de psycholoog dat verdriet hebben mag en dat 'voldoende' goed genoeg is. 'Voldoe ik?' blijkt voor mij een essentiële levensvraag. Daarnaast heb ik er veel last van wanneer mijn gedachtenstroom wordt onderbroken. Logisch ook want jarenlang was dat het enige dat ik had. Naast boeken en Lego. Vrijwel niemand leek ooit tijd voor mij te hebben. Ondanks dat er mensen om mij heen waren was ik als kind behoorlijk eenzaam. Voor af en toe een wandeling of een spelletje was er zelden tijd.

Zaterdag las ik dat volgens de CIA terreurorganisatie IS over maximaal 31.500 (klik) strijders beschikt. Geen zware wapens, geen luchtsteun, geen marine, geen bommenwerpers. Maar toch lukt het landen met een gezamenlijk aantal soldaten van enkele miljoenen manschappen (en heel veel meer steun en zware wapens) al jarenlang niet om IS te verslaan. Gek eigenlijk, vindt u niet? Dus óf de CIA liegt óf IS-strijders zijn supermensen die met de hand bommenwerpers uit de lucht kunnen slaan. Dat zal het zijn...

Woningcorporatie Ymere mocht weer ervaren wat de consequenties zijn van het ruzie zoeken met mij (tip: doe het niet! Tenzij je graag zeer pijnlijk en langzaam verliest). Ik schreef hen weer een brief (klik).

Het werd een dagje voor het huishouden, e-mails schrijven en nog zo het één en ander. Ik ging even naar buiten om oud papier weg te brengen maar gebruikte dat eigenlijk alleen maar als excuus om deze foto's te kunnen maken:
 (Klikken=vergroten)

Zo vaak sneeuwt het niet in de grote stad die Amsterdam heet!

Zondag na het uitslapen ging ik met mijn vriendin mee naar Hilversum voor het verjaardagsetentje ('Lunch' vind ik een te klein woord om een copieuze vijfgangen maaltijd mee aan te duiden) van haar moeder. Samen met haar partner werd zij 144 jaren jong! En zo'n heuglijk feit dient natuurlijk gevierd! Heel leuk bij zo'n gelegenheid vind ik het dan om regelmatig te wisselen van gesprekspartner door simpelweg af en toe van plek te veranderen. Zo krijg je mensen te spreken die je ooit wel eens gezien hebt maar nu even wat beter kunt leren kennen: je ziet dan veel meer van wat mensen verbindt dan wat mensen van elkaar scheidt.
 Onderweg naar het restaurant
 De jarige door een kijkglas
 Eén der gangen
 De menukaart
Het toetje

Omdat wij toch in Hilversum waren meteen maar even bij vrienden langs die er sinds kort wonen. En ook daar kregen wij te eten.

De knoopjes van mijn overhemd hadden het er maar moeilijk mee!

De Engelstalige stukjes van deze week:

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/02/blame-recycled-paper-for-bad-comic.html (Kun je het Facebook kwalijk nemen wat gebruikers er op plaatsen?'

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/02/more-thoughts-on-trump-administration.html (Over #45, ofwel Donald Trump)

http://terrebelius.blogspot.nl/2017/02/the-power-of-sun.html
(Over zonne-energie)

Deze week weer een pleonasme voor u: extra bijkomende kosten

Eindelijk weer een naam in de rubriek 'Onbekende Helden'. Dit keer Stanislav Petrov, de man die in zijn eentje voorkwam dat WO III uitbrak in 1983. Lees hier zijn verhaal (klik).

De muziek van deze week is blij makende muziek. Van een man die weet wat fans betekenen voor een muzikant. Hier is Bruce Springsteen met een live versie van Dancing in the Dark:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Piet Keizer en Al Jarreau

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/