Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 01, 2020

Opvoeden: makkelijk of niet? En hoe nuttig zijn kinderen eigenlijk?

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

======================================================

Sommigen zijn te streng (klik) en anderen te makkelijk. Babyboomers zitten soms vol vooroordelen over millennials (klik)  terwijl ook over 'boomers' (klik) het een en ander gezegd kan worden.

Sommigen zijn zo druk bezig met helpen met huiswerk dat zij voor opvoeden geen tijd hebben en anderen vinden dat opvoeden vooral een taak van school is.

Anderen zijn bang voor confrontatie en gaan graag conflicten uit de weg en dan zijn er ook nog ouders die simpelweg hypocriet zijn.

Sommigen bereiden hun kroost voor op een leven in de maatschappij en anderen proberen hen daar juist voor te hoeden. Sommigen willen hun kinderen snel zelfstandig zien en anderen willen dat kinderen zo lang mogelijk kind blijven.Het duurt ruim 20 jaar voordat een Nederlandse baby economisch rendabel is voor de maatschappij terwijl de gemiddelde asielzoeker vaak al binnen enkele jaren meer geld opbrengt dan kost.

'Mensen die niet nuttig zijn voor de maatschappij moeten oprotten!' Klinkt logisch, niet? Mensen die niet nuttig zijn. Wat heb je daar aan? Gelukkig is de definitie van 'nuttig' heel helder. Dat is gewoon: 'Iedereen met een betaalde baan.' Ja, maar kinderen dan? Goed dan, voor die groep maken wij een uitzondering. En bejaarden? Ehm.. Ja, nog een uitzondering dan. Want hoewel veel bejaarden nog nooit van hun leven ook maar een dag betaald werk hebben verricht, hebben zij toch maar ons land groot gemaakt. Of zo.

Maken wij voor vrijwilligers ook een uitzondering? Zij hebben geen betaald werk maar zijn vaak toch wel nuttig. Nou, vooruit. En bijstandsouders? Geen betaald werk maar huishouding en kinderen opvoeden, is dat niet ook een soort werken? Eh... ja. En studenten dan? Zijn die nuttig? Ze kosten de maatschappij klauwen met geld, worden regelmatig dronken van gratis studiefinanciering en hebben meestal geen betaald werk. Ja maar op een dag misschien wel. Dus studenten mogen blijven.

En mensen die decennia lang in de mijnen en in de kledingindustrie hebben gewerkt en nu van een welverdiend pensioen genieten maar dus niet werken voor hun geld? Ook die hoeven niet op te rotten, natuurlijk!

Je bent dus niet tegen werkloze immigranten? Eh... nou eh... zo lang ze onze baantjes niet inpikken mogen zij van mij blijven! Dus iedereen moet werken maar buitenlanders mogen dat niet? En dat is nuttig? Eh.. ja. Fijn! Dan ga ik mij nu verder nuttig maken door achter elkaar het tweede seizoen van Friends te gaan zien. Weer. En daarna ga ik online muntjes kopen om een level hoger te komen in Candy Crush. Want na al dat vermoeiende televisie kijken moet ik mij gewoon even ontspannen. 

===============================

Meer lezen? Mijn verhalenbundels