Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

donderdag, september 23, 2010

Controleren

Natuurlijk baalde ik toen vorige week het bericht doorkwam dat de musical waar ik in zou gaan spelen (vooralsnog) niet doorgaat. Opeens moest ik mijn toekomstplannen bijstellen. Nu staat op mijn CV niet voor niets dat ik flexibel ben en nu mocht ik dat weer bewijzen. Natuurlijk zou ik gezellig bij de pakken neer kunnnen gaan zitten en erover klagen dat de wereld zo gemeen is en iedereen tegen mij en zo.

Maar dat vind ik niet leuk. Liever pak ik mijn leven weer op, kijk goed om mij heen en maak gebruik van de mogelijkheden die er zijn. Zijn de mogelijkheden die ik wil niet in de buurt, dan creëer ik die zelf wel. Mede daarom vinden de jongelui van het CWI het zo lastig om mij te registreren.

Ondermeer de burgemeesters van Ede en Nieuwegein willen een etnische registratie van Roma. Onvoorstelbaar dat mensen van wie je mag verwachten dat ze kunnen nadenken groepen nog willen laten rondlopen met een equivalent van de Jodenster. Antilliaanse jongeren worden ook al apart geregistreerd "zodat ze beter geholpen kunnen worden". Onwillekeurig denk ik dan aan de wijze waarop katers "geholpen" worden.

Ongetwijfeld zijn er mensen die oprecht vinden dat Antilianen en zigeuners uit Roemenië en Hongarije zich niet mogen voortplanten.

Persoonlijk vind ik de verplichte registratie van Wilders-stemmers een goed idee. Als we dan een overzicht hebben van alle namen en adressen kunnen deze "Untermenschen" eenvoudig worden opgespoord en gesteriliseerd. Binnen één generatie zal het gemiddeld IQ van de Nederlanders gestegen zijn en bovendien komt er een hoop ruimte vrij in het land.

Ook zo iets: Nederland zou vol zitten. In Tokio wonen twee maal zo veel mensen op een oppervlak dat maar één derde bedraagt van dat van ons land. Het kan dus best. Mensen moeten alleen maar leren wat verdraagzamer te zijn.

Ook dat is mogelijk maar dan zal eerst de overheid moeten stoppen met het aanwakkeren van polarisering. Zo blijft men ons bang maken voor terroristische aanslagen terwijl de kans daarop in Nederland bijzonder gering is. Maar intussen zijn we bang gemaakt voor elke man met een baard die een jurk draagt.

Men heeft meer camera's opgehangen om ons te beschermen tegen bomaanslagen en tegen criminele jeugd. Steeds meer mensen zouden op straat overvallen worden. Maar wie de statistieken bekijkt weet dat dat niet meer is dan de zoveelste leugen; de criminaliteit is juist gedaald.

Wij worden ook in toom gehouden met praatjes over de economische crisis. Sterker nog: onder het mom van die crisis worden de pensioenen verlaagd en stijgen de ziektekosten. Allemaal stierepoep! Wie kijkt naar de cijfers en die vergelijkt met de landen om ons heen weet dat het juist erg goed gaat met de Nederlandse economie. De pensioenfondsen hebben gezamenlijk een bedrag van ruim 600 miljard euro in kas. De complete staatsschuld bedraagt maar de helft daarvan!

Waarom de overheid ons bang maakt? Heel simpel: bange mensen kun je makkelijker controleren.

Deel dit stukje