Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 11, 2022

In hoeverre beheerst u de Nederlandse taal?

Heel goed ben ik niet in het imiteren van accenten en zelfs mijn Amsterdams laat te wensen over. Maar toen ik ooit in Wales werkte, sprak ik binnen een week Engels met een Welsh accent en ik ga wel eens de fout in omdat ik zowel in het Nederlands alsook in het Engels veel schrijf. Zo schreef ik het interessante woord 'legiteam' in een app-bericht. Ook het dagelijks leren van de Franse taal heeft invloed op mijn Nederlands taalgebruik. Zo schreef ik per abuis op mijn boodschappenlijstje 'jambon' in plaats van 'ham'.

===============================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer
===============================
Net als iedereen maak ook ik wel eens schrijffouten maar zo bont als in deze voorbeelden heb ik het echt nog nooit gemaakt:

Leden van 'het volk' zijn bijna per definitie slecht in Nederlands
Mensen die geloven in rare complotten, geloven niet in opletten tijdens de Nederlandse les

Mensen die slecht Nederlands schrijven, zijn vaak geobsedeerd door Sinterklaas.


Leden van 'het volk' zijn vaak opvallend slecht in taal maar ook in rekenen.
Ziet u de fout?

Leden van 'het volk 'zijn niet alleen slecht in Nederlands, ook nemen zij automatisch voor waar aan wat iemand in hun 'bubbel' hen laat weten.

Helaas zal de gemiddelde Nederlander niet snel beter Nederlands leren schrijven. Niet met leraren die al met lesgeven op de Basisschool dit soort fouten maken in leerboekjes:


Wat zou er volgens u kunnen veranderen om ervoor te zorgen dat toekomstige leden van 'het volk' de Nederlandse taal beter beheersen?