Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, maart 30, 2015

Eenzijdige berichtgeving

Bekende blanken

Waarom laat premier Rutte zich niet uit over de man die in Amerika drie studenten in koelen bloede doodschoot? En waarom zegt hij niets over de Engelse popster die tientallen Thaise kinderen misbruikte of over de BBC-presentator die ruim 60 mensen in diverse ziekenhuizen verkrachtte, waaronder meermaals een doodziek meisje van acht? Om dezelfde reden waarom de PVV Geert Wilders er niets van zegt: de daders zijn geen jonge manlijke moslims. En dus is het blijkbaar niet zo erg.

Onbekende moslim mannen

Wie alleen maar de nieuwskanalen van de overheid en de twitterfeed van Geert Wilders volgt kan niet anders dan denken dat de wereld vol zit met miljoenen haatdragende agressieve jonge moslim mannen. Terwijl dat in werkelijkheid best meevalt. Voorbeeldje: er zijn regeringswoordvoerders die de Nederlandse Grondwet willen laten aanpassen om 'Jihad-strijders' makkelijker te kunnen aanpakken. Bijvoorbeeld door hun paspoort af te pakken. Los van kleinigheidjes als 'Hoe pak je mensen op die 'ergens in Syrië waarschijnlijk' zitten?' en 'Stopt iemand met dom en agressief zijn op het moment dat het paspoort wordt ingenomen?' rijst de vraag of het nuttig is om de Grondwet (je mag namelijk niet zomaar een Nederlands staatsburger zijn burgerrechten afnemen) aan te passen voor een totaal van zo'n acht jongelui die verder willen gaan dan wat stoere praat.

Keukentrapjes

Wat vindt u: moet de overheid miljarden uitgeven in een poging te voorkomen dat acht jongelui mogelijk radicaliseren en misschien wel ooit een wapen in handen krijgen waarmee zij misschien wel ooit op ons onbekende mensen gaan schieten in een land hier ver vandaan? Of kan men beter de pijlen richten op de fabrikanten van keukentrapjes die verantwoordelijk zijn voor zo'n 36 doden in Nederland per jaar?

Eenzijdige berichtgeving

Uiteraard hoeft u niet af te gaan op mijn mening maar mag ik u vragen om een verhaal van meerdere kanten te bekijken voordat u zich een mening vormt? Ik denk dat het leven een stuk aangenamer wordt voor velen als het nieuws niet meer eenzijdig wordt belicht.

En dan nog even dit:

Als u wel eens denkt dat het niet meezit, denkt u dan eens even aan de arme keeper in dit filmpje. Niet veel mensen hebben zó veel pech. De ongelukkige heet Scott Sterling en hij speelt voor de Yale Bulldogs.


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hugo Walker