Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 11, 2012

Vriendin

"Irritaal" van Ben van Balen is boek nummer 1 van dit jaar en gaat over de taal-irritaties waar de auteur het ook op zijn (gelijknamige) weblog over heeft. Door hem geïnspireerd kwam ik op het volgende:

Liever sex dan seks; ik raak toch ook niet in ekstase van het sturen van een faks naar m'n eks? (Met dank aan http://www.irritaal.nl)

Met name in reclame-uitingen wordt zeer slecht met taal omgegaan. Hier een voorbeeld:

"'The Darkest Hour', donderdag in de bioscoop." Jammer dat ik dan niet kan. Gelukkig bedoelt de tekstschrijver van het betreffende reclamespotje dat die film VANAF donderdag vrijwel dagelijks te zien zal zijn. Helaas is het heel vermoeiend en/of ingewikkeld om te zeggen 'vanaf donderdag' want nu lijkt het alsof de film alleen die ene dag te zien is...

Zelf heb ik de laatste paar dagen ook weer het een en ander gezien. Niet alleen de binnenkant van m'n ogen, diverse badkamers, een n-aantal bomen en wat huizenblokken maar ook mensen. Een vriend van me met zijn 2,5 jarige dochter en buurvrouwen Irene, Angela, Hetty en Winonah maar ook de fysiotherapeut en m'n vriendin.

Leuk hoor, iemand tegenkomen die ook graag (stilletjes natuurlijk!) mensen uitlacht die Metro een krant noemen in plaats van een verzameling (onderzochte) persberichten. Iemand die dezelfde afwasborstel heeft als ik, haar talen spreekt, graag naar't schaatsen kijkt, goed met m'n kinderen kan opschieten, bij piraten heeft gewoond, niet wars is van archaïsch taalgebruik en dwarsfluit speelt. Zij is ook de reden dat ik tegenwoordig iets minder vaak blog dan de vaste lezer van mij gewend is.

Ja, ik ben blij met m'n vriendin.