Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, november 07, 2012

Waarheid


Gistermiddag bleef ik de hele middag thuis nadat mij dat schriftelijk was verzocht door een meneer die namens de woningbouw mijn ramen zou inspecteren. Vanmorgen vertelde hij mij dat hij gisteren niet aan mijn woning was toegekomen. Ik vroeg hem waarom hij niet op mijn telefoontje had gereageerd waarop hij antwoorde dat zijn telefoon nieuw of geleend is (daar was hij zelf nog niet over uit) en dat hij daarom nog niet weet hoe die werkt...

Toen ik hem vertelde dat ik de door mij gemiste arbeidstijd in geld zou verhalen op zijn baas werd hij uiterst lief voor mij. Waar hij eerst nog klaagde dat hij zo moeilijk bij de vensterbanken kon omdat er allemaal meubels en zo in de woon- en slaapkamer staan. In de brief - die hij zelf geschreven bleek te hebben - stond de vraag of wij als bewoners de vensterbanken vrij wilden maken.

Volgens de meneer zelf stond er ook bij dat bovendien de hele omgeving van de vensterbanken vrij moest worden gemaakt van obstakels. Pas toen ik hem zijn eigen brief liet lezen geloofde hij mij.

Wat er 's avonds plaatshad had slechts zijdelings met geloven te maken: Gisteravond was ik met mijn vriendin bij de jaarvergadering van de ouderraad op de school van mijn zoon. Die vergadering werd gevolgd door een uiterst boeiende lezing. Waarover later meer.

Nu geef ik even wat aandacht aan het wereldgebeuren, waaronder de herverkiezing van Barack Obama als president van de Verenigde Staten van Amerika. Persoonlijk ben ik erg blij voor Amerikaanse vrouwen dat nu bijvoorbeeld de Pil in het ziekenfondspakket blijft. Gelukkig besloten veel kiezers naar het algemeen belang te kijken en niet alleen naar de eigen portemonnee.

Van nature kijken de meesten liever naar het eigen dan naar het algemeen nut. Diegenen die dat niet doen worden 'idealisten' genoemd. Maar ook wel 'socialisten' of 'idioten'. Deze relatief kleine groep mensen gelooft een politicus zelden op zijn woord. Toen bijvoorbeeld PvdA leider Diederik Samsom zei dat Nederland - ondanks de bezuinigingen op dat gebied - nog steeds wereldwijd bovenaan staat waar het gaat om ontwikkelingshulp, werd hij op zijn mooie ogen geloofd door het gros van het electoraat. Toch loog hij. Of pardon...'hij deed uitspraken die door een meerderheid van de nadenkende bevolking worden gezien als niet volledig strokend met de waarheid.'

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Hetty Blok