Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, april 07, 2024

De week voorbij

Mensen die dit soort plaatjes delen? Daar heb ik geen goed woord voor over.


Natuurlijk kunnen 'wappies' er weinig aan doen dat zij dom en bang zijn en onzin delen omdat zij bij een groepje willen horen, maar dat wil niet zeggen dat zij niet een beetje mogen worden opgevoed. Dus af en toe zeg ik wat van hun gedrag:

Zo was dit mijn reactie op de persoon die het bericht plaatste:

Beetje laag, niet? Mensen uitlachen om hun uiterlijk is bijzonder kinderachtig en toont alleen maar de onwetendheid aan van de mensen die hen uitlachen. Uit je hoofd, Rob: noem drie beleidsmaatregelen van Frans Timmermans waar jij tegen bent en vertel waaróm jij die slecht vindt. Als jij hem écht slecht vindt en niet alleen probeert mee te doen met het 'Weg met Timmermans!' hondenfluitje van rechtspopulisten, dan zal dat geen enkel probleem voor je zijn. Succes!

Dat leverde mij deze reactie op van iemand die deze 'wappie' verdedigde door net zo dom te doen:

Mensen die geven om onze gezondheid en de planeet willen behoeden voor destructie door domrechts populisme...vreselijk! Noem nu eens één concrete beleidsmaatregel van Frans Timmermans waar je tegen bent en leg uit waaróm je er tegen bent. Kun je dat? Of roeptoeter je maar gewoon je favoriete rechtspopulist na? Extra opdracht: noem één concrete maatregel van jouw favoriete rechtspopulist die daadwerkelijk kan worden uitgevoerd, realistisch is én werkt om de wereld beter te maken. Succes! Overigens is weigeren zelf na te denken en gewoon een domrechtse populist nablaten pas écht populistisch. Maar dat terzijde.

Typisch populistisch gedrag: gewoon bekende populisten nablaten en vervolgens de mensen die zeggen dat dat populistisch is, populisten noemen. Wappies draaien ècht alles om.

Spreekt u wel eens mensen aan op hun domme gedrag? Ook als het vrienden zijn?

Als u tegen iemand - bijvoorbeeld een politicus - bent, kunt u dan ook zeggen waarom? Of praat u alleen maar anderen na in een poging ergens bij te horen?

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

========================================
Maandag was het Tweede Paasdag. Mooie gelegenheid om wat mythes te ontkrachten. Natuurlijk kan ik hier een heel verhaal uit de doeken doen over de herkomst van de woorden Pasen (Pesach en Pascha) en Easter (Ostara) en waar dat eieren kleuren vandaan komt, maar dat laat ik maar even over aan deze expert.

Het was tevens 1 april en de grappen vlogen ons om de oren.
Dit was de mijne:
"Brekend nieuws: Allah beloofde Albion (het oude Engeland. Red.) aan de Moslims."

Niet eens zo heel ver gezocht want volgens de Bijbel beloofde God Het Beloofde Land 'aan alle nazaten van Abraham', dus niet alleen aan de Joden.

Zat wel vaker te mijmeren: stel dat Het Beloofde Land niet aan de Joden maar aan de Moslims was beloofd? Alle gelovigen van Abrahamytische (opzettelijk alternatieve spelling) religies mogen wonen in de regio Judea/Kanaän/Palestina...

Onwaarschijnlijk dom dat mensen al millenialang ruzie maken over dat soort kwesties. 'Wij Joden erkennen Jezus niet!' hoorde ik een zionist zelfs glashard liegen. Onzin, Joden zien in Jezus weliswaar niet de Messias maar wèl als (Joodse!) Rabbi, een leraar en goed mens.

"Mama beloofde mij het grootste stuk taart!" "Nietes, mijnes!" Ik ken kleuters die zich volwassener gedragen. Soit. Gezondheid is belangrijker dan het eeuwenoude gekissebis over wie op de beste manier in een zelfbedachte godheid gelooft. Dus ik ging rustig verder met opruimen en schoonmaken, waarbij ik extra gemotiveerd werd door de komst van een vriendin die middag.

Tussendoor werkte ik een uurtje aan de administratie van een klant waarna ik nog even wat ging halen voor bij het eten met de vriendin. Onderweg sprak ik een buurvrouw die mij vertelde dat haar echtgenoot helaas ernstig ziek is. Wat verklaart waarom ik hem al een tijdje niet op straat tegenkwam.

Had een paar fijne uurtjes met de vriendin en omdat zij net zo'n 'hoofd' heeft als ik sprongen wij van onderwerp naar onderwerp in voor buitenstaanders niet te volgen zetten. Als zij iets hoort, leest of ziet wil zij direct ende onmiddellijk weten wat er van waar is en wil andere bronnen die het stukje data bevestigen...net als ik...Heerlijk! Dodelijk vermoeiend maar heerlijk! Haar man kwam op het einde van de middag. En bracht drank mee. Ik hou van mijn vrienden.

Na hun vertrek maakte ik deze foto van de salontafel die tijdelijk eettafel was:
Magic: The Gathering, Afrikaanse muziekinstrumenten, overleden vrienden, jaren '70 videospellen, whisky met ginger ale...

Heb dus heerlijk geslapen die komende nacht. Waarbij de alcohol misschien ook een beetje hielp.

Dinsdag werd ik gewekt met een live versie van Blue Moon. Inderdaad: de buurman oefent nog steeds zijn pianospel. Door tot in den treure een paar uren per dag hetzelfde liedje te oefenen. 

X (voorheen Twitter) liet ik even voor wat het was. Al zal ik - net als diverse anderen gelukkig - tegengas blijven geven aan racisten en andere domme mensen. Maar af en toe even rust van de egoïsten die daar ronddwalen is best prettig. En ja, er is een duidelijk verband tussen racisme en egoïsme.  


"Ik weigeer mij aan te passen; iedereen moet maar rekening met míj houden!"

Rustig aan de afwas van de dag ervoor, afspraken maken, administratie, verheugen op de komst van een vriend, nòg meer opruimen.

Ook 'Israël' is flink aan het opruimen. De nazi...pardon...natie heeft bijna geen vrienden meer. Behalve een handvol multimiljonairs ('de elite') en enkele tienduizenden domrechtse schaapjes, steunt echt níemand meer het uitroeien van de Palestijnen, het bombarderen van Jemenitische burgers en het platgooien van wat er over is van Syrië. 

Netanyahu weet dat zijn acties pas in het hiernamaals zullen worden bestraft dus gaat vrolijk door, ondanks dat het merendeel van de wereldbevolking (inclusief zo'n 85% van zijn eigen landgenoten) zijn moordlust en hebzucht zat is. 

Bibi gaat gewoon door met het overtreden van diverse internationale verdragen. Door doodleuk een ambassade te bombarderen met zijn glanzende Amerikaanse bommetjes. En de Nederlandse overheid doet vrolijk mee. Aan het afslachten van burgers zoals deze:

Zeg, wappies: wisten jullie dat door Bibi toe te juichen, jullie tevens zijn grote vrienden Biden en Rutte steunen?

Voor mij is het heel simpel: de egoïstische, hebzuchtige kl**tzakken en hun domrechtse schaapjes die een stijve pipi of natte hoeha krijgen als zij kinderen als dit meisje zien lijden, mogen wat mij betreft met een Ajax-sjaal om in het Feyenoord vak gaan zitten.

Steeds meer mensen zijn het erover eens: het IOF is níet 'het meest moreel juiste' leger maar bestaat vooral uit domme lafaards. Die hun luiertje al volpoepen wanneer zij wegduiken van angst als een duif met de vleugels wappert. 

Inderdaad: die 'moedige soldaten van de God van Israël!' zijn gewoon laf en niet gewend aan tegenstand. Vandaar dat velen van hen luiers dragen. Dat is geen gerucht maar simpelweg waar. Deze 'dappere mannen en vrouwen!' schijten hun dure Amerikaanse legerbroeken vol zodra zij een knal horen.

De overeenkomsten met de politie van de Verenigde Staten (die worden getraind door het Israëlische 'leger') zijn duidelijk: gewoon je magazijn leegschieten op alles dat van een afstandje op een bedreiging lijkt. Dat is niet 'dapper strijd voeren' maar pure doodsangst.

Vooralsnog waren dat geruchten maar nu er steeds meer bewijzen van naar buiten komen, proberen de zionisten het nieuws te censureren. Te laat. Zelfs Amerikaanse media is het zat. Zo gaf The New York Times toe doelbewust nepnieuws te verspreiden. In dit specifieke geval over massale verkrachtigen door H@ mas.

Als de overheid andere nieuwsbronnen dan de staatstelevisie verbiedt om verslag te doen van gebeurtenissen in dat land, wat denkt u dan van die overheid?

Afijn, het was fijn de Groningse vriend weer te zien.
Beetje bijkletsen in de kroeg, bij mij thuis pizza eten in gezelschap van een buurvrouw die wij op straat tegenkwamen en besloot met ons mee te komen en 'Netflix & Chill'.

Woensdag maakte ik - terwijl mijn tijdelijke huisgenoot nog sliep - afspraken met deze en gene, hoorde ik de buurman eindelijk een ander liedje oefenen op de piano (Que sera, sera) en waagde mij aan de afwas. Waarbij ik meteen maar even een ontbijtje voor ons fabriekte:

's Middags hielp de logé sjouwen want de buurvrouw was te ziek om met mij samen ons voedselpakket te halen. Daarbij kwamen wij op straat toevallig een vriendin van mij tegen. Dat werd dus even gezellig bijkletsen. Dat voedselpakket was weer goed gevuld:
Ging even bij de buurvrouw op de thee om haar deel te brengen en bracht haar was mee terug zodat mijn wasmachine ook weer eens wat te doen had. Zelf deed ik 'even' (het kostte ongeveer anderhalf uur) de BTW-aangifte van mijn eigen bedrijf.

Daarna mocht ik van mijzelf een rondje sociale media 'doen'. En bescheurde mij om de groupies van Baudet die hem met hand en tand verdedigen. Als jonge kinderen die tegen andere kinderen schreeuwen namens de pestkop van de school in de hoop dat die dat zal waarderen en hen een zuurtje toewerpt.

"Kijk, Baudet heeft wel degelijk het jaarverslag van Forum voor Democratie ingeleverd ter inzage! Jullie mogen nooit meer schreeuwen tegen mijn Grote Leider ('Führer' in het Duits. Red.) en zeggen dat hij liegt!" Erg schattig, lieverd. 'Uittreksel uit het Handelsregister' is echter niet hetzelfde als 'Jaarverslag'. Vraag maar aan mama of aan jouw hulpverlener in het instituut waar je woont.


Ontzettend veel hulpverleners zijn er al vermoord door 'satanyahu' zoals veel mensen de premier van Israël inmiddels noemen. 

Zijn 'luierleger' ('Diaper Army' nadat uitkwam dat de stormtroepen van Netanyahu luiers dragen omdat zij het van angst in hun broek doen bij elk teken van verzet tegen hun tanks en bommen) is zelfs als de dood voor ongewapende hulpverleners. Dus die slachten zij ook maar af. Van veilige afstand uiteraard want zionisten zijn - net als fascisten - per definitie laf. De medewerker van World Central Kitchen hadden netjes de coördinaten van hun hulpkonvooi doorgegeven aan de Israëlische legerleiding. Dus tikten de lafaards die coördinaten in en bliezen het konvooi 'per ongeluk' op. Ja, ammehoela. Krijg het maar eens voor elkaar om 'per ongeluk' coördinaten in te tikken in raketlanceersoftware. En dan ook nog eens 'per ongeluk' de coördinaten van een bij jou bekend hulpkonvooi. Dit was geen ongeluk maar moord met voorbedachte rade. 

In beschaafde landen volgt een uitgebreid onderzoek maar 'de enige democratie in het Midden Oosten' deed pas wat toen uitkwam dat tenminste één van de vermoordde mensen een blanke Amerikaan bleek te zijn. En ontsloeg twee van de betrokken officieren. Wat vindt ú dat er moet gebeuren met mensen die opzettelijk hulpverleners vermoorden? Is ontslagen worden voldoende straf, vindt u?

Die avond gaven mijn tijdelijke huisgenoot en ik ons over aan een avondje 'Netflix 'n chill'. Waarbij ik mijn wasgoed wegstreek en '3 Body Problem' er definitief een fan bij kreeg.

Donderdag bij de koffie werden wij bijgestaan door een vriendin van mij. 'O, heb je een nieuwe bank?' vroeg zij verbaasd? Neuh. Maar de laatste keer dat zij bij mij thuis was, was de bank gehuld in een stapel wasgoed, stripboeken en overige te sorteren huisraad. Na een opruimactie was de bank weer zichtbaar:
Het was heerlijk weer voor een wandeling en lopend bracht ik mijn vriend naar het station. 

Met de terugreis erbij had ik keurig mijn dagelijkse uurtje wandelen volbracht.

Thuis aangekomen werkte ik een uurtje aan mijn administratie voor ik een hapje at en naar naailes ging.

Omdat ik deze avond de enige student was, ontving ik zeer persoonlijke begeleiding. En voerden 'de juf' en ik goede gesprekken. Over onderwerpen waar niet iedereen graag over praat.

"Normale" mensen houden zich dus vaak in in gezelschap. Waardoor hun gesprekken - en daarmee zijzelf - als 'oppervlakkig' over kunnen komen. Terwijl ik wellicht iets te vaak gewoon zeg wat ik op mijn hart heb.

Persoonlijk vind ik het jammer als mensen zich gehinderd voelen hun meningen of zelfs hun fantasieën te delen. Met name mensen die beweren: "Ik zeg altijd alles wat ik denk!" blijken dat in het echie zelden te doen. Sowieso waarderen zij dat zelden in anderen.

Waarom is dat, denkt u?

Er is een groot verschil tussen 'je moet alles kunnen zeggen!' en 'je moet voortdurend rekening houden met elkaars gevoelens'. Persoonlijk kan ik er hartelijk om lachen als iemand een originele grap maakt over mijn gebrek aan lichaamslengte. Als het een slechte grap was dan haal ik gewoon mijn schouders op of zeg: 'Dat was een slechte grap'. Terwijl anderen soms dagen van slag kunnen zijn als iemand een grap maakt over hun - vermeende - beperking. 

Mogen mensen grapjes maken over uw beperking? Bijvoorbeeld zoals komiek Matt Rife dat doet? Of moet iedereen z'n mond houden over uw beperking (en ja, iedereen heeft er wel eentje) omdat erover praten u kwetst?

Om de dag met iets leuks te eindigen, keek ik eindelijk een aflevering van een serie die al een tijdje op mijn 'te kijken' lijst stond: De Joodse Raad. Uiteraard niet leuk. Wel boeiend en zeer informatief. In het kort: de nazi's vroegen vooraanstaande Amsterdamse Joden om te bemiddelen tussen de nieuwe heersers en de hoofdstedelijke Joodse bevolking. 'Een goed idee dat slachtoffers kan voorkomen' of 'Heulen met de vijand!'?

Vrijdag zette ik de wekker voor een afspraak. Die niet doorging. Dus had ik tijd voor een 'gebroken enkel'-klusje: iets dat je al een tijdje wil doen maar nog niet aan toegekomen bent. In dit geval ging het om (duizenden. Maar ik hield het bij enkele tientallen. Toch íets) plaatjes uitzoeken, weggooien of als illustratie bij een (toekomstig) schrijfsel gebruiken.

Zoals deze:
Over wappies die vinden dat er geen buitenlandse oorlog gesteund mag worden én vinden dat Israël (meer) gesteund moet worden in de 'oorlog tegen H@mas'. Hoewel ook deskundigen het met mij eens zijn: 

'Militanten van H@mas' zijn net zo echt als de 'massavernietigingswapens van Saddam Hoessein'.
Ontwerpers zijn vaak nerds. Nerds kijken vaak science fiction. Ontwerpen in onze wereld worden dus vaak gebaseerd op hun tegenhangers in science fiction.
"Alle belangrijke dingen in het leven hebben wij te danken aan 'echte mannen!'. Nee hoor. Hedy Lamarr was toch ècht geen 'echte man'. Eigenlijk was haar naam Hedwig Eva Maria Kiesler maar als je het wilt maken in Amerika, kun je maar beter een 'real American!' naam hebben.
Wappies zijn niet alleen grappig maar vooral dom. Volgens wappie Superjan moet je een mondmasker dragen als je niet ziek wilt worden. Wappie Cora gelooft een nepnieuwssite die beweert dat paarden een 'windmolenvoet' krijgen als ze dicht bij windmolens staan. Zij doet dus 'zelf onderzoek'. Had zij dat ècht gedaan, dan had zij met een Google speurtocht van 20 seconden (ik was moe en daardoor wat traag) het ware verhaal achter het door haar gedeelde plaatje gevonden.

Zo ging het om paarden in Portugal en niet in Texas en beweerde de onderzoeker (in 2012. Maar wappies zijn altijd wat traag) dat het aantal paarden met klompvoeten toenam, niet lang nadat er windmolens in de buurt waren geplaatst. Wappies zijn niet in staat tot nadenken dus denken dat oorzaak en gevolg altijd rechtstreeks aan elkaar verbonden zijn. Misschien hebben zij een punt; sinds het begin van het tv-programma 'De Meilandjes' zie ik een toename in het aantal domme mensen. Toeval?😃
"Ik ga spreken op een demonstratie waarop niemand zal komen spreken", beweert deze meneer doodleuk. Ik vind dat grappig. Net als de domheid van veel wappies. Dat zich bijvoorbeeld uit in het absoluut niet kunnen rekenen:
Een afspraak voor die middag ging niet door. Dus natuurlijk had ik door kunnen gaan met plaatjes sorteren maar in plaats daarvan beantwoordde ik wat e-mails en verrichtte wat huishouden terwijl ik wachtte op bericht of een afspraak die avond door zou gaan: een vriendin probeerde nog kaartjes voor een concert te verkrijgen. Spannend!

Niet spannend maar ronduit irritant is de grote hoeveelheid neptelefoontjes heden ten dage: 'Hallo, wij zijn goedkoper dan uw huidige aanbieder.' 'Welke aanbieder is dat?' 'Dat weet ik niet en u moet niet zo moeilijk doen.' Ja, doei!

Helaas trappen veel mensen nog steeds in simpele oplichtingstrucs. Dus zullen oplichters doorgaan met hun kwalijke praktijken. Hoe gaat u om met nepbellers en heeft u die altijd snel door?

De vriendin kon helaas geen concertkaartjes vinden dus ik kon verder met De Joodse Raad. Kunt u zich dat voorstellen, onderdrukt en zelfs vermoord worden omdat u en uw groepsgenotegn volgens een of andere dictator 'slecht' zijn en dat tienduizenden mensen die dictator geloven? 

De Palestijnen van nu kunnen zich heel goed in leven in de Joden van toen. 

Al die informatie op internet is een zegen en een vloek. Zo kwam ik dit plaatje tegen op het sociale media account van een vriend:

"Funny because it's true". Stel je maar eens voor dat je bijvoorbeeld in Heemstede woont en op een dag staat er een Italiaan op je stoep: 'Je hebt een uur om weg te wezen want dit huis is van mij want 3000 jaar geleden woonden mijn Romeinse voorouders hier.' Zou jij dan netjes en zonder protest vertrekken? Ook al heb je nergens om naar toe te gaan? Of blijf je liever om je te laten vermoorden?

Grappig nieuws was natuurlijk de ontdekking van wappies dat hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) niets meer is dan een ordinaire populist en dus dingen beweert, niet omdat hij het echt vindt maar uitsluitend om domme mensen op hem te laten stemmen. In dit geval: 'Nexit is een harde eis van de PVV!' bleek leugen nummer zoveel van Wilders

O ja, en opeens steunt de PVV Oekraïne en niet meer Rusland. Arme wappies. 

Nu hij kans maakt op meer centjes met regeringsdeelname is Wilders opeens géén harde voorstander van een Nexit of van Poetin. Gek hè?

Wat ook eindelijk aan het licht komt: Ajax is al lang geen voetbalclub meer maar vooral een manier voor rijke mensen om de boel verder op te lichten om nog rijker te worden. De sportieve prestaties lijden duidelijk onder het gesjoemel en de hebzucht van de bestuursleden. 

Sjoemelen is van alle tijden en in elke groep heb je opportunisten, klaplopers en oplichters. Dat was echt niet anders in de uitgaansgelegenheden rond 1990 in Amsterdam. Door te reageren op een willekeurige vraag van een willekeurige X-er, ontdekten wij dat wij waarschijnlijk een aantal kennissen delen omdat wij in dezelfde periode in dezelfde gelegenheden ons vertier zochten. Vind ik leuk.

Zaterdag las ik dat Shell zich bijzonder kinderachtig gedraagt nu het bedrijf zich voor de rechter moet verantwoorden vanwege moedwillige vernietiging. "Ja, wij vervuilen veel maar zullie óók hoor, mammie! Pas als zij ophouden met de wereld vernietigen, gaan wij erover vergaderen om daar misschien óók mee te stoppen."

Best raar dat wappies vinden dat Shell gewoon door moet kunnen gaan met meer geld en macht vergaren ten koste van mens, dier en milieu. Waren zij niet ooit juist tégen 'de elite'?


Behalve een hekel aan 'de elite' hebben wappies óók een hekel aan kinderen. En laten zelfs hun eigen kinderen niet meer vaccineren tegen bijvoorbeeld kinkhoest. Met vele zieke - en zelfs overleden - kinderen tot gevolg. 

Zij zijn tegen 'vreemde stoffen' in hun lichaam. Dus waarom laten wappies zich tatoeëren, volstoppen met fillers en botox en zitten zij vaak vol giftige stoffen als alcohol, tabak en andere drugs?

Hoewel wappies ontzettend grappig zijn, communiceer ik liever met mensen van enig niveau. Zoals de actrice, comédienne en activiste Maysoon Zayid: 

Mensen als Maysoon zijn een stuk prettiger in de omgang dan domme egoïsten als Mieke:
Om een punt te maken kan domrechts niet anders dan liegen. De foto is van zuid-Flevoland. Die 'nare stukken land' zijn akkers. Lappen grond dus van 'die arme boeren!' die Mieke zo graag steunt. Die boeren wilden zèlf die windmolens. Volgens wappie Mieke is het de schuld van de boeren dat de natuur naar z'n grootje gaat. Door monocultuur en de windmolens op hun akkers. Wappie Mieke is opeens erg woke.

Alleen wappies staan achter dictators. Dat geeft te denken, niet? 'Ja, maar volgens Israël verstopt H@mas zich in ziekenwagens en dus mogen zij ziekenwagens opblazen!' Ik krijg bijna de neiging om het IOF te vertellen dat de mensen met gele pluutjes en Russische en Israëlische vlaggen op het Museumplein vermomde H@mas terroristen zijn. 

De zionisten zijn eindelijk te ver gegaan. Doelbewust blanke, Amerikaanse en Australische hulpverleners vermoorden en denken ermee weg te komen...dat is gewoon niet erg slim. Zo lang je mensen met een kleurtje vermoordt, hoor je niet veel protest van westerlingen maar vermoord je iemand die op hen lijkt dan worden zij boos.

Veel mensen veroordelen namelijk niet een daad maar de dader(s). Kijk maar naar een actie als 'blokkeren van de snelweg'. Doet Extinction Rebellion dat om de planeet te redden, dan is dat 'slecht'. Doen boeren dat voor een persoonlijk, hoger inkomen, dan is dat 'goed'. 

Ècht goed vind ik dat ik behoorlijk trouw talen leer. Maar moet wel heel hard aan de bak in de huidige competitie. 

Normaliter besteed ik twee tot drie uren per week aan talen leren. Om deze week mijn positie te consolideren moest ik voor vijf uren aan de bak. 
Als beloning voor mijn harde leerwerk mocht ik mijn sokken sorteren. Zo bracht ik 32 paar (plus een half dozijn 'weessokken') terug tot 15 paar. De rest wordt tijdelijk poetsdoek of gaat in een lokale ruilkast.
Heeft u veel sokken?

Begin van de avond wachtte mij nóg een beloning: uit eten gaan met mijn zoon. 

Die - u gelooft het niet - nog 'linkser' is dan ik. Ach, de jeugd... Dus natuurlijk ging een deel van onze gesprekken over onrecht. "30% van de mensen is gewoon dom én ongeveer 30% stemt extreem rechts." Al is er natuurlijk enige overlap want er zijn ook domme mensen die ("Wij zijn tegen de regering!") SP of ("Stem op ons als je tegen de regering bent!") VVD stemmen.

Hij had ook wat waardevolle tips voor mij over de herinrichting van zijn ouderlijk huis, mijn woning. Fijn!

Het was zaterdag en dus publiceerde ik een vers stuk Engelstalig proza.

Zondag werd ik tevreden wakker. Met maar één onderbreking van mijn schoonheidsslaapje. Toen een buurman dronken thuiskwam en voor mijn slaapkamerraam nog even afscheid nam van zijn drankgenoten. Om zeven uur 's ochtends. Hij bevestigde in elk geval een oude theorie van mij: alcohol heeft invloed op de stembanden waardoor 'praten' bijna als 'schreeuwen' klinkt. 

Planten water geven, het aquarium schoonmaken, 

nagels knippen, lakens wisselen, was draaien, twee uurtjes (betaald) werken, beetje opruimen en zwabberen, aantekeningen verwerken tot blogstukjes, boventallige spullen wegzetten in een buurtkastje, bij de waterkant genieten van het mooie weer en een goed boek

...afijn, u kent mijn saaie zondag.

Voor de nog levenden in Palestina was het natuurlijk géén saaie zondag maar leefden zij wéér een dag in spanning. Is het ècht goed nieuws dat Netanyahu zijn stormtroepers terugtrekt uit het stuk land waar de resterende Palestijnen naartoe verdreven zijn? 


Is de terugtrekking van het IOF de voorbode van naderend onheil en wil Bibi niet dat zijn 'dappere' jongens en meisjes worden geraakt door de Amerikaanse bommen die straks vallen bij het zionistisch slotoffensief?

Intussen ging ik door met mijn opruim- en schoonmaakoffensief. Dit keer was het de beurt aan de bestekla: bestek dat ik nooit gebruikte wegdoen en de rest grondig wassen dus.
Voor ik de avond (en de week) eindigde met een potje strijken-en-Netflix, 

eerst nog even hartelijk lachen om de wappies. Dit keer met hun 'Mensen die geven om anderen en de planeet zijn schjtom en ik ga het mammie zeggen en Afrika is een land. Lekker puh!'
Óók grappig: de wappie die die plaatje in elkaar knutselde zit er bij elk land en continent miljoenen naast qua inwonertal. Behalve bij Rusland. 

Voordat ik de computer afsluit, bekijk ik graag even wat positieve berichten op sociale media. Zoals die van Thomas, een autistische jongeman die inmiddels een beroemdheid is in Disneyland.

Ook had ik er aardigheid in om dit positieve bericht te delen met mijn Instagram-volgers:

Net zo positief als de uitslag van een Covid-test. Die is altijd positief. Echt waar.

Because you love me van Kaz Hawkins is de muziek van deze week:


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Fritz Wepper, Harry Dikmans en Peter Sodann