Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, januari 12, 2011

Geschiedenis

De laatst paar dagen mochten wij bezoek ontvangen van ondermeer buurvrouw Hetty en buurman Dudo. Ook op straat kwam ik weer de nodige bekenden tegen. Ja, wij wonen in een leuk buurtje.

Je zult maar in Queensland wonen! In een gebied dat groter is dan Nederland en België tezamen heeft aanhoudende regen gezorgd voor overtromingen van ongekende omvang. Ik persoonlijk kan mij niet voorstellen wat de ellende is die die arme Australiërs moeten doormaken. Misschien kunnen we een steentje bijdragen en (geld voor) zandzakken sturen of zo maar ja...wat begin je tegen de krachten van de natuur?

Kijk bijvoorbeeld ook naar Haïti, ook al zijn de ogen van de wereld er niet meer op gericht. Een groot deel van de bevolking heeft huis en haard verloren en vele geliefden vallen te betreuren. Natuurlijk was de wereld geschokt toen het gebeurde, nog niet eens zo heel lang geleden.

Maar kijk nu eens: de enige buitenlandse hulpverleners komen notabene uit Cuba, toch al niet zo'n rijk land. Toch besteedt men geld en mankracht om onbekende mede-wereldbewoners te helpen. Een fraai voorbeeld van solidariteit.

En eigenlijk is het een raadsel dat landen als Nederland en Amerika maar al te graag honderden militairen naar Afghanistan sturen maar welgeteld nul mensen en nul euro over hebben voor het verlenen van hulp aan de mensen in Haïti en Australie.

Tegelijkertijd verbaas ik mij ook over de massale vogelsterfte, zomaar opeens. Op verschillende plekken in de wereld lijken duizenden vogels zonder aanleiding dood uit de lucht te vallen. Intussen stromen stranden van ondermeer Hawaii vol met miljoenen dode vissen. Waarschijnlijk "dankzij" een verkeerde bezuiniging van BP die leidde tot de grootste olieramp in de geschiedenis.

Deel dit stukje