Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, juli 25, 2017

Goed nieuws en kattenlog

Goed nieuws is dat ruim 90% van alle Syrische vluchtelingen worden opgevangen in de regio. Precies wat zij die vinden dat vluchtelingen niet welkom zijn in het 'gastvrije' Europa graag willen.
Een deel van die vluchtelingen wordt opgevangen in Azraq, Jordanië. Daar heeft men inmiddels banen gecreëerd voor een aantal van de inwoners: bouwen en onderhouden van een zonne-energie centrale.

Zonlicht genoeg in de woestijn en bovendien voldoende slimme en handige mensen in de buurt die graag de handen uit de mouwen steken. Bovendien is er nu elektriciteit in het kamp en dat betekent dat mensen nu ook na zonsondergang kunnen lezen, werken en leren. Jonge mensen die onderwijs genieten kunnen later helpen hun aan gort gebombardeerde land op te bouwen. En dat is iets wat èn mensen die vluchtelingen een warm hart toedragen èn hen die vinden dat het allemaal hun eigen schuld is graag zouden zien. Kortom: iedereen blij! http://www.unhcr.org/uk/news/latest/2017/5/591bfdbb4/jordans-azraq-becomes-worlds-first-clean-energy-refugee-camp.html

Goed nieuws is verder bijvoorbeeld dat de toekomst er florissant uitziet. In elk geval dan toch voor nerds. Zo komt de dag van het uit de Star Wars films bekende 'pod racing' steeds dichterbij:


Een zoekplaatje: waar is Billy de Kat?

De lolcat van deze week:
'Een atheïst zal nooit doden
uit naam van een god'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/