Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

maandag, juni 03, 2013

Egoïsten

Afgelopen week heb ik weer aardig wat gewerkt. Aan mijn geestelijke gezondheid, op kantoor, aan m'n algemene ontwikkeling, aan m'n bedrijf, mijn relatie, het huishouden en aan mijn fysieke gezondheid. Zaterdag middag woonden mijn vriendin en ik een lezing bij van Witte Hoogendijk, hoogleraar biologische psychiatrie. De verhandeling (en de nabespreking) ging vooral over de invloed van Vitamine D op Depressie. Veel Vitamine D halen wij makkelijk uit zonlicht; minstens een kwartier per dag buiten zijn werkt vaak beter op de gemoedsrust dan de meeste pillen en therapieën.

Die avond zat ik met mijn zoon opgesloten in een bioscoopzaal voor de film 'Olympus has fallen'. Daarin zat de aardige scène waarin de president vraagt hoeveel geld een landverrader heeft gekregen waarop die antwoord: 'En u, meneer de president: voor hoeveel geld heeft u het presidentschap gekocht, ofwel uw ziel verkwanseld? Met u vergeleken ben ik een amateur als het om verraad gaat.'

Zondag (op de dag af 18 hele mooie maanden samen!) waren wij vrijwel de hele dag buiten op de Sunday Market in Amsterdam-Westerpark: mooi weer, een recordomzet en leuke stand-bezoekers! Om het af te maken 's avonds een lekker etentje waarmee ook mijn zoon werd bedankt voor zijn hulp met het opbouwen en afbreken van de stand.


In Turkije lijkt ondertussen de Democratie te worden afgebroken: de president geeft zichzelf steeds meer macht en wie protesteert mag daar grof voor betalen. Twee mensen die geweldloos stonden te protesteren tegen het ombouwen van een stadspark tot winkelcentrum zijn met een tank overreden en andere onschuldigen zijn in elkaar geslagen met knuppels en met pepperspray bewerkt. Iedereen kent ondertussen wel deze foto:

Gelukkig zijn er agenten die ter plekke ontslag hebben genomen omdat zij weigeren 'activisten' in elkaar te slaan in opdracht van hun regering. En wie denkt dat asocialen als de agent op de foto alleen in 'foute' landen te vinden zijn wil ik herinneren aan Hero Brinkman. De voormalig tweede man van Geert Wilders reed ooit met gedoofde lichten, veel te hard en dronken langs een politie-fuik om niet betrapt te worden. Terwijl hij zelf politie-agent was. In een TV-interview vertelde hij ook lachend als ME'er ongewapende mensen in elkaar geslagen te hebben 'Want waarom heb je anders zo'n knuppel in je hand?'

Overal om ons heen zijn er asocialen te vinden. Niet alleen bijvoorbeeld wethouder Tielemans uit Helmond die opstapte nadat uitkwam dat hij de burgers heeft laten betalen voor zijn 111 taxiritten van raadszaal naar kroeg maar ook mensen die een verbodsbord negeren en doodleuk de betreffende straat in rijden 'omdat zij haast hebben'. Hier een paar foto's van mensen die ik betrapte op asociaal gedrag:Als je de mensen die zich zo gedragen vraagt waarom zij bijvoorbeeld hun auto op de stoep zetten, hun vuilniszak bij een ander voor de voordeur plaatsen of hun fiets voor de ingang van een winkel parkeren luidt steevast het antwoord: 'Ja maar, ik heb haast.'Waarop ik zeg: 'Nee hoor, dat heb je niet.' -'Hoezo niet?' -'Simpel: anders zou je nu niet minuten de tijd nemen om mij op kwade toon te vertellen waarom jij vindt dat regels niet voor jou gelden...'Steevast loopt het sujet (m/v) in kwestie dan luid mopperend weg. Best grappig.

Net als de menssoort die bekendstaat als Alfamannetje en bijvoorbeeld luidruchtig met een motor over het fietspad door het rode verkeerslicht scheurt. Eigenlijk niets meer dan compensatiedrang: zo hebben zij eindelijk iets groots en zwaars tussen de benen...;-) Maar stuk voor stuk zijn het natuurlijk egoïsten.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Jean Stapleton