Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, mei 08, 2024

Nederlandse cultuur

De beste manier van overleven voor een volk blijft - wrang genoeg - integreren. De Joden indertijd die het meest vasthielden aan hun eigen cultuur en gewoontes werden het eerst en eenvoudigst gepakt. Fascisten zijn dol op tempels; dan kun je 'die ander' lekker makkelijk vinden. Nazi's en andere onderdrukkers zijn ook altijd blij met een goede administratie: kerkregisters, ledenlijsten...

Daarom staat X vol met lijsten; Door domrechtse wappies aangemaakte overzichten van iederen die zij als 'links' en dus 'slecht' zien. Om later voor 'de tribunalen!' te slepen. Met 'later' bedoelt Het Volk de tijd dat hun Grote Leider ('Führer' in het Duits) de macht heeft. 

Ik durf te stellen dat Het Volk fascistische ideeën heeft. Ik citeer even uit dit stuk:

"Om zich te onderscheiden van andere partijen noemden Mussert en zijn volgelingen de NSB een beweging, geen partij."

Klinkt bekend, niet? Rita Verdonk, Thierry Baudet...typisch populisten die hun politieke partij 'een beweging' noemden. Met als kernpunt 'het behoud van de Nederlandse cultuur'. 

Dat ook Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt gewoon een domrechts, populistisch clubje is, wordt bewezen door hun halfslachtige pogingen om Het Volk te laten denken dat 'ze' onze cultuur willen afpakken.
Erg grappig dat NSC de tompouce 'echt Nederlands' vindt. Kon de stagiaire die deze racistische onzin verzon niet uit de naam afleiden dat 'wij' het gebakje hebben gejat van de Franse cultuur?

Wat is 'de Nederlandse cultuur' eigenlijk? Kunt u daar een definitie van geven?

"Noem een stukje puur Nederlandse cultuur dat absoluut niet mag verdwijnen en waarom." is altijd een interessante vraag om te stellen aan leden van Het Volk. Wat zou uw antwoord zijn?

======================================
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 

Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

======================================
Traditioneel laat elke cultuur stukjes van andere culturen toe in de eigen cultuur. Dat is altijd al zo geweest. Zo namen wij de traditie van een kerststal over van de katholieken. Eeuwen nadat Franciscus van Assisi die gewoonte bedacht in 1223. De kerstboom is een veel later overgenomen traditie. Ontstaan in de 16e eeuw, verschenen kerstbomen voor het eerst in Nederlandse woonkamers pas in de 19e eeuw. Vuurwerk afsteken met Oud & Nieuw is pas sinds de jaren '70 van de 20ste eeuw een 'echt Nederlandse, eeuwenoude traditie!' en zo verder. 

'Wij' zouden - volgens domrechtse wappies die plaatjes delen en dat 'zelf onderzoek doen!' noemen - deze traditie in ere moeten herstellen:
Het enige dat dit plaatje bewijst is dat er altijd al domme mensen hebben bestaan die alles geloven wat in hun 'stam' als 'waarheid' wordt gedeeld. Voor wie het ècht weten wil: het gaat om een oude Russische traditie waarbij vrouwen een man ten dans vragen. 

Nederlanders nemen al eeuwenlang tradities over van buitenlandse culturen. En we zijn er nog steeds. Dus wat is eigenlijk het probleem?

Zolang een 'buitenlandse cultuur' voor minder dan 50% deel uitmaakt van de Nederlandse samenleving is er feitelijk niets om bang voor te zijn, toch? En dan nog. Moeten Nederlandse mannen sidderen van angst als vrouwen bijvoorbeeld 52% van de bevolking uitmaken? Betekent dat het einde der tijden voor 'de man'? Nee, natuurlijk niet. Het is alleen maar dom om bang te zijn voor dat soort onzin.

Dus bang zijn voor 'islamisering' is slechts ingegeven door rechtspopulisten bij makkelijk bang te maken volk. Moslims maken maar voor zo'n vijf procent deel uit van de bevolking. 

Wat is zo belangrijk aan de Nederlandse cultuur dat die nooit beïnvloed mag worden?