Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, juli 24, 2024

Hoe manipuleerbaar bent U? (Ik heb u zojuist gemanipuleerd: u zei iets als 'Totaal niet!')

Ongeveer dertig procent van alle mensen is makkelijk beïnvloedbaar. Wij allemaal enigszins natuurlijk maar zo'n 1 op de 3 is 'a sucker for verkooppraatjes'. Wat het enorme succes van Tell Sellprodukten verklaart.  

Hoe manipuleerbaar wij zijn heeft niets met intelligentie te maken. Een vriendin met 'Drs.' voor haar naam kocht eens twee inklapbare wasmanden via Tell Sell 'want de tweede was voor de halve prijs als je binnen een uur na de uitzending belde!' 

Zij was gewoon vergeten dat die uitzendingen elk uur herhaald worden. Ook vroeg zij zich niet af waarom het handig is om de wasmand ingeklapt onder je bed te bewaren. 'Wanneer is die ooit een hele dag leeg, dan?' 'O, ja!' 'En je woont alleen. In een woning waarin je nauwelijks een wasmachine kwijt kan. Jij hebt niet eens ruimte om één wasmand neer te zetten dus wat moet jij met twee wasmanden?' 'Ja, maar het was een goede aanbieding en als je 'm niet gebruikt kun je 'm inklappen en onder je bed bewaren.'

De 'huishoudbeursverkopers' verschillen niet veel van de hypnotiseur op de kermis. Was eens bij zo'n voorstelling met een vriend. Die om zich heen keek nadat de lokale Rasti Rostelli ons vroeg de ogen 

weer te openen en schamper zei: 'Kijk al die goedgelovige mensen eens verdwaasd zien zitten met hun linker arm omhoog. Hoe kan iemand zich zó laten manipuleren? Woehaha!' 'Eh, vriend...kijk eens even naar jouw éigen linkerarm...?'

Niets slechts over hypnotherapie, trouwens: hypnose is echt niet per se slecht maar is feitelijk een manier van communiceren met het onderbewustzijn. Hier worden wat mythes over hypnose ontkracht. Of 'gedebunked' voor leden van Het Volk die zich sterk maken voor het behoud van de Nederlandse taal.

Uiteraard horen u en ik niet bij de 30% die eenvoudig te manipuleren is. Door bijvoorbeeld marketeers en volksmenners. Waardoor stomtoevallig ongeveer 30% van de mensen op rechtspopulisten stemt. U en ik zijn absoluut niet te manipuleren, toch?

Daarom heeft u ook uitsluitend kleding en andere spullen die u écht nodig hebt. En niet kocht omdat ze in de aanbieding waren, in de mode, omdat vrienden het ook hadden of om een andere reden dan 'nodig om te overleven'.

Punt is: wij zijn allemaal te manipuleren. Politici en andere marketeers weten dat. Persoonlijk vind ik dat misbruik maken van onze goedgelovigheid bestraft mag worden. Al is het maar om zielige, gehersenspoelde mensen als in onderstaande voorbeelden te redden uit de klauwen van hun sekteleiders.

De anonieme neo-fascist 'KeinUntermensch' is ervan overtuigd dat mensen gemanipuleerd worden, niet meer zelf nadenken en alles geloven wat 'MSM' hen vertelt. In tegenstelling tot hij. Die 'wakker' is omdat hij 'de waarheid!' kent zoals die wordt gepresenteerd door Russia Today, Thierry Baudet en De Andere Krant:
Over Russia Today gesproken...
"Jij wordt gemanipuleerd door de media en uitsluitend Russia Today vertelt altijd de waarheid!"
Typerende reactie van wappies op welke vraag dan ook die zij niet kunnen beantwoorden: 'Free Julian Assange!' voor Russische wappies. Voor Nederlandse wappies is het equivalent: 'Ja, maar Sigrid Kaag!' en wappies met MAGA-petjes roepen dan 'Yes, but Hunter Biden!'

Dan zijn er ook nog de godsdienstwaanzinnigen zoals Wouter: "Ik ben een strijder van God en Hij stuurde ons Trump als de Verlosser om ons te leiden!" 


Veel mensen zijn nog tot rede te brengen, denk ik. Drie maanden geen internet en ergens neerzetten waar zij met tientallen mensen met diverse kleuren huid en van diverse gezindten moeten samenwerken om te overleven en een aantal zal als normaal mens worden 'herboren'.

Helaas blijft er een groep voor wie een bevriend psychiater geen hoop ziet terwijl hij mij de medische term deelde voor hun aandoening: stipstapelmesjoegene.

=======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer 


Over links gesproken: ja, dat ben ik maar voor verdieping staat er ook een aantal in mijn stukjes. Heb daar wat moeite voor genomen dus stel het op prijs als u de moeite neemt er op te klikken om de betreffende artikelen, onderzoeken en filmpjes te bekijken.

Meer lezen? Mijn verhalenbundels