Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, april 10, 2010

Verdwijnen

Zit nog vol van de aardbeien, het stokbrood, de paprika-wokkels, de stukjes banaan en de lange vingers. Alles gedoopt in vloeibare chocolade...Lekker! Met m'n dochter samen Kim Possible gekeken op kijkschijf en een paar avonturen van Het Molletje via Youtube. Erg handig, dat internet!

Slimme bedrijven gaan handig om met de aanstaande bezuinigingen door nu al workshops daarover van honderden euro's aan te bieden aan managers en andere geïnteresseerden. "Hoe wordt mijn bedrijf straks beïnvloedt door de overheidsbezuinigingen?" is zo'n titel. Slim of doortrapt en bijna in strijd met de goede zeden?

De SGP handelt in strijd met het Internationale Vrouwenverdrag. Zo oordeelde de Hoge Raad. Terecht natuurlijk, want vrouwen verbieden lid te worden van je vereniging is echt niet meer van deze tijd.

Uit het artikel: "De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, oordeelde in 2007 dat de subsidiestop die de SGP eerder kreeg opgelegd, onterecht was. Er waren voldoende andere partijen waar vrouwen wel volwaardig lid van kunnen worden, luidde de redenering."

Een vreemde redenering natuurlijk. Die zou nachtclubs kunnen toestaan om Marokkanen de toegang te weigeren "omdat er nog genoeg andere nachtclubs zijn waar Marokkanen wél naar binnen mogen."

Op zich niets mis met discriminatie. Dat betekent gewoon dat je onderscheid maakt tussen (groepen) mensen. Ik begin een hekel te krijgen aan al die politiek correctie types die vinden dat Sinterklaas best ook door een neger gespeeld kan worden en dat ook Sneeuwwitje in de musical best vertolkt kan worden door een duidelijk Surinaamse actrice. Wat een stierepoep!

Waarom moet Anne Frank altijd gespeeld worden door een schattig (blank!) meisje met een grote neus? Ik wil dan wel een toneelstuk zien waarin Anne gespeeld wordt door een Antilliaanse mannelijke bodybuilder met een piepstemmetje. Of een "Big mama" met dubbel F die Hitler speelt in een nieuwe film over diens leven.

Gaat toch heen met dat politiek correcte gedoe. Als je de waarheid geen onrecht wilt aandoen laat je het uiterlijk van (al dan niet verzonnen) historische karakters gewoon intact. Zo.

Rita Verdonk is met haar oogappeltje "Trots op Nederland" ook niet tegen discriminatie. Sterker nog: IJzeren Rita vindt dat elke uiting van geloof of overtuiging geweerd moet worden uit het openbare leven en discrimineert daarmee in feite élke groep mensen in Nederland. Zo wil zij een absolute scheiding van kerk en staat. Een nobel streven waarmee de Christen Unie, de SGP en het CDA zich niet meer mogen profileren als christelijke partijen. Zo mag ook TON...pardon...TROTS straks niet meer uitdragen dat zij een beweging zijn die staat voor "Nederland voor de Nederlanders" en moet dan de Nederlandse vlag uit het logo verdwijnen.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Malcolm McLaren en dat van Lech Kaczynski

Deel dit bericht