Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 28, 2021

Goed nieuws en kattenlog

Een jaar of tien geleden waren wetenschappers er in geslaagd om mensen die hun spraakvermogen kwijt waren te laten communiceren door diens hersensignalen om te zetten in letters. Langzaam maar er was nu communicatie mogelijk met ALS-patiënten en zelfs met mensen met 'Locked in Syndrom'. Dat laatste is de aandoening waarbij je in coma lijkt te verkeren maar je bent je nog volledig bewust van alles wat er om je heen en in je hoofd gebeurt. Wat mij betreft de ultieme marteling.

Voor die mensen is er nu - tien jaar later - nóg meer hoop: door een apparaatje dat wordt aangesloten op de hersenen kunnen signalen die een patiënt daar vormt rechtstreeks worden omgezet in korte zinnen als: 'Ik heb honger', 'Gordijn open graag' en - zo stel ik mij voor - dat o zo belangrijke zinnetje: 'Ik hou van jou'.

Feitelijk is het een verbeterde versie van deze methode:

Persoonlijk vind ik dat best goed nieuws en het vermelden waard.

Billy de Kat wordt inmiddels een dagje ouder en raakt zichtbaar gefrustreerd als hij niet meer zo makkelijk kan doen wat hij ooit deed zonder bij na te denken: van de bank af springen:
De lolcat van deze week vraagt zich af wat het nut is van het bombarderen van steden en dorpen:
'Als je wilt dat mensen ophouden met je te haten,
moet je misschien eens stoppen met het bombarderen van hun huizen'


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels