Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, september 27, 2011

Bijbel

Heb zondag ondermeer genoten van een potje poolen met m'n dochter van bijna 11. Een muziekje van Dvorak erbij en het was helemaal goed...Eva hielp mij ook nog even met de was ophangen omdat het voor mij lastig is om de drie traptredes van keukendeur naar tuin te beklauteren. Wat goed van m'n dochter, niet?

M'n zoon is ook goed bezig: nog geen 16 en dan een week alleen in huis (met hulp van oma en diverse buurvrouwen, dat wel) met huishouden 'en een drukke schoolweek én een vader in het ziekenhuis...

Als't goed is lig ik terwijl u dit leest (de publicatie van dit stuk was afgelopen weekend door mij ingepland) in het ziekenhuis bij te komen van een operatie die tot doel heeft mijn oude versleten heup te vervangen met een nieuwe.

Het is vast allemaal goed gegaan maar zo'n verblijf in een ziekenhuisbed kan toch wat vervelend zijn.

Het wordt wellicht wat vervelend maar ik blijven mensen waarschuwen voor de retoriek van de PVV. Van Wilders dus eigenlijk. Want statutair is de PVV een partij met meerdere leden. Namelijk twee. Zijnde de heer G. Wilders én de Stichting Vrienden van de PVV. Nu mag u raden wie het enige bestuurslid is van die stichting...Jawel, de Grote Gedoger zèlf!

Onlangs wees de minister president zijn geblondeerde gedoogpartner nog op diens taalgebruik in debatten en kwam daarbij met het voorbeeld van PVV-kamerlid van Roon die premier Erdogan van Turkije uitgemaakt zou hebben voor islamitische aap.

'Nee', zei Wilders. 'Collega van Roon zei: 'Daar komt de aap uit de Islamitische mouw en hij heet Erdogan." Dat is dus héél wat anders...'

Daar zou ik tegenin willen brengen: 'Daar dendert weer een olifant door de porceleinkast van de Tweede Kamer en hij heet Wilders." Zo. Volgens PVVLogica heb ik Wilders nu NIET voor olifant uitgemaakt.

Over hoeveel punten heeft Grote Geert het eigenlijk inhoudelijk gehad tijdens de recente debatten? Nul? Geen? O ja, hij mompelde nog iets over burka's, geloof ik....

Als vrouwen in burka een teken is van vrouwenonderdrukking, waarom mogen SGP-leden (niet dat ze dat allemaal doen maar ze zitten erbij) dan hun vrouwen verbieden om in een broek rond te lopen? Dat wordt ogenschijnlijk gedoogd.

Blijkbaar vindt men het niet erg dat orthodoxe Christenen hun echtgenotes en dochters kledingvoorschriften opleggen maar is het een ramp van ongekende omvang wanneer orthodoxe Moslims precies datzelfde doen!

Gelijke monniken, gelijke hoofddoekjes.

In Nederland geldt 'Vrijheid van godsdienst' in de praktijk alleen voor Christenen en soms voor Joden. Als een Christen zijn vrouw onderdrukt heet dat dus 'Vrijheid van godsdienst' maar als een Moslim dat doet heet dat 'Onderdrukking'.

Tijdens de Algemene Beschouwingen (Voor meelezers uit andere landen: het grote debat dat volgt op het bekend worden van het kabinetsbeleid voor de komende periode) maakte een zekere blonde ("Nee, hoor, dat is mijn natuurlijke haarkleur") politicus met graagte gebruik van zijn zo geliefde 'Vrijheid van meningsuiting' door te smijten met woorden als "bedrijfspoedel" en "blèren" en zinsnedes als "Mevrouw Peters ligt vast ergens belangen te verstrengelen" (Over de afwezigheid van een kamerlid).

Nog maar een paar jaar terug zou zo'n politicus beschuldigd worden van openbare dronkenschap en met zachte dwang (en soms met harde hand) uit het pand zijn verwijderd. Uiteraard was er maar één reden waarom voornoemde politicus niets anders deed dan ongenuanceerd én onbeargumenteerd uithalen naar anderen: hij had geen argumenten ter verdediging van het door zijn beweging gevoerde beleid.

En anderen kunnen het gaan ontkennen maar de PVV blijft maar hameren op één enkel punt: 'Alle moslims zijn eng en moeten de wereld uit.' Welnu, voor de heer Wilders en de fans van zijn uitspraken (meer zijn het ook niet; je kunt het niet eens ideeën noemen) heb ik nog even een opmerking:

'Gij ziet wel de splinter in het boek van de Koran maar niet de balk in het boek van de Bijbel.'