Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, september 12, 2018

Pizza

De afgelopen paar maanden hebben meerdere mensen mij om het recept voor pizza met een bodem van bloemkool gevraagd. Op de interwebs zijn diverse variaties te vinden. Hier is de mijne:

Voor twee tot drie personen:
stop een halve bloemkool in de mixer.
Raspen werkt ook prima.
Misschien wel beter zelfs.
Maak er kleine korreltjes van.
Laat die drogen. Hoe droger hoe beter
maar een beetje vocht erin is niet erg.
Hooguit wordt de latere bodem dan een beetje zompig.
Laat een paar uur staan.
Doe er meel bij (liefst iets gezonds zoals volkorenmeel of amandelmeer. Bij mij werkte amandelmeel niet fijn want ik was vergeten allergisch te zijn voor amandelen. Ook met kikkererwtenmeel werkt het prima.) en meng het geheel goed. Doe er twee eieren bij (zonder schaal. Doh.) en knoflook naar smaak (twee teentjes heel fijngesneden is voor de meesten prima te doen) en een beetje kruiden. In elk geval een snufje peper. Ik gebruik verder Provencaalse kruiden maar als je iets anders lekker vindt is dat natuurlijk ook goed. Goed mengen.
Even laten rusten terwijl je de oven voorverwarmd.
In mijn ervaring is 180 graden een prima temperatuur voor deze pizzabodem.

Kneed het ontstane deeg tot een bol en sla die plat op een bakplaat
met ovenbakfolie. Uitrollen met een deegroller of (lege!) wijnfles. Mag lekker plat worden gemaakt.

Bedek de bodem met tomatenprutje. Bijvoorbeeld de Frito van Heinz. Zelfgemaakte pizzasaus mag natuurlijk ook. Bedek verder met kaas. Zelf vind ik het erg lekker met mozerella en/of gorgonzola. Plakjes salami, ham of wat je maar lekker lijkt. Iets fris erop om het af te ronden. Bijvoorbeeld verse tomaat, ananas of peer. Gouden tip: smeer de rand van de pizza in met olijfolie voor een extra lekkere korst. Doe dit zo'n vijf minuten voor je'em uit de oven haalt. Beetje kruiden er overheen sprenkelen voor je het geheel de oven in schuift. Doe de ovendeur dicht...;-)

Na een minuutje of vijftien a twintig is je pizza klaar. Eet smakelijk!

Wat zijn uw ervaringen met pizza's met alternatieve bodem? Tips? Aanvullingen? Ideeën? U bent welkom die met mij en anderen te delen in de commentaar sectie hier onder.


=========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/