Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, december 27, 2009

Stoten

Vandaag was ik met de Ferman naar de film "The Twilight Saga: a new Moon". Daarin valt een jongedame voor de charmes van een vampier maar en jonge weerwolf vindt zij ook wel een lekker ding. Zij schroomt er niet voor om tegen de een te zeggen "Ik hou van jou" terwijl zij weet dat de ander binnen gehoorafstand staat. Zij manipuleert er op los, negeert de problemen van haar beste vriendin volkomen. Ook heeft zij er totaal geen moeite mee haar vader verdriet te doen en kan het haar niet schelen dat mensen pijn lijden of zelfs omkomen om haar te redden van haar eigen gevaarlijke spelletjes. Toch is deze bijzonder egoïstische jongedame de heldin van het verhaal.

Of "held" als je modern wilt doen. Tegenwoordig neigen wij ook in de Nederlandse taal naar de Engelse gewoonte om geslachtsloze woorden te gebruiken. Toch vind ik het ingewikkeld.

Zo had m'n zoon op school een vrouwelijke directeur en toen ik dat zei werd ik terechtgewezen:"Ik ben de directrice want ik ben een vrouw en zelfs feministe en dus moet jij directrice zeggen." Een paar jaar later nam een andere dame het stokje over en stelde ik mij voor met ondermeer de woorden:"Fijn dat U de nieuwe directrice wilt zijn." Vervolgens werd ik terechtgewezen:"Ik ben de nieuwe DIRECTEUR. Zo heet dat beroep nu eenmaal en als feminist wil ik geen uitzonderingspositie." *Zucht*

Meer mensen raken in verwarring van al dit gedoe. Neem alleen al het feit dat je steeds vaker "eigenaresse" ipv "eigenares" geschreven ziet staan en steeds meer vrouwen zich "eigenaar" noemen. "Eigenares" is de vrouwelijke vorm en dus is "eigenaresse" dubbelop. Vergelijk het met "buschaufeusserin" of "politieagenteuse".

Vrouwen vormen (gelukkig) zo'n beetje de helft van de bevolking en hebben (volkomen terecht) een grote invloed op de maatschappij. Toch zijn er mensen die geloven dat een bevolkingsgroep die net iets meer dan 5 procent van de bevolking uitmaakt een "bedreiging" vormt voor het leven zoals wij dat kennen. Onzin natuurlijk. Een grote hoop stierepoep.

Moslims maken gewoon deel uit van de maatschappij, net zoals Baptisten, Hindoes, Joden (helaas niet meer zoveel als zo'n 60 jaar terug), Wicca's, Katholieken, Kaaseters, Jan Smit-fans, tafeltennis-spelers en liefhebbers van dames met een ruime cupmaat. Bijvoorbeeld.

Gelukkig is Blonde Geert van het soort dat nog geen zeef kan laten zinken en dus hebben gewone mensen daar in de praktijk weinig last van.

Op gegeven moment besloot ik de dingen te zeggen zoals ze in mij opkomen zonder er rekening mee te houden of dat al dan correct is volgens "feministes" of PVV-aanhangers. Wél doe ik mijn best (groepen) mensen niet bewust voor het hoofd te stoten.

Voor de liefhebbers nog een filmpje van ondergetekende tijdens gitaarles. Met excuses voor de dissonanten...;-)

Deel dit bericht