Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 25, 2015

Alle koeien zijn dieren

Gisteren stortte een passagiersvliegtuig van Germanwings neer in het zuiden van Frankrijk. 150 Mensenlevens zijn in één klap beëindigd. Het zal - vanwege de onherbergzame locatie ook nog wel een tijd duren voordat alle lichamen zijn geborgen, waaronder die van een klas schoolkinderen... Verschrikkelijk natuurlijk maar wat mij stoort is dat er mensen zijn die roepen 'Gelukkig was het geen terroristische aanslag!' Alsof dat voor de nabestaanden hun geliefden minder dood maakt. Raar.

Vloeistofbom in vliegtuig onmogelijk

Inmiddels weten niet alleen weldenkende mensen maar ook beveiligingsbedrijven, vliegmaatschappijen en overheden dat zelfs de meest welwillende terrorist onmogelijk tijdens de vlucht een bom kan maken die is samengesteld uit diverse vloeistoffen. Toch zal men nog minstens twee jaar lang eisen dat passagiers slechts kleine hoeveelheden vloeistoffen meenemen het vliegtuig in 'want burgers zijn dat nu al eenmaal zo gewend.'De ware machthebbers weten al heel lang dat de meeste burgers nadenken lastig of vermoeiend vinden en maken daar al eeuwenlang misbruik van.

Nadenken is lastig

Dat Amerikanen niet altijd erg slim zijn was al bekend (Amerikaanse IQ-testen zijn 10 punten lager afgesteld dan Europese 'omdat het anders zo zielig is, al die lage cijfers voor IQ testen') maar wist u dat veel Nederlanders (ongeveer 70%) qua denkvermogen niet het niveau VMBO-Kader te boven komt? Voor wie dat niet weet: dat is het laagste niveau middelbare school, lager dan de oude MAVO en veel lager dan de oude HBS. Vaak zijn dat helaas mensen voor wie zelfstandig nadenken een hele opgave is. Je krijgt dan excessen zoals deze Amerikaanse dame. Zij beweert doodleuk: 'De leden van IS zijn moslims dus alle moslims zijn gevaarlijk!' Zou zij ook denken dat alle dieren koeien zijn? Immers: alle koeien zijn dieren.