Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, oktober 16, 2022

De week voorbij

Is de PVV 'links' omdat de partij streeft naar gelijke rechten voor iedereen die blank en joods of christen is? Is het FvD 'links' omdat de partij volledig door de staat betaald wordt (tenzij Baudet wil toegeven dat er regelmatig geld binnenkomt vanaf een Russische bankrekening) een groot deel van de aanhangers een bijstands-, WW-, WAJONG- of AOW-uitkering ontvangt en boeren zelfs EU-subsidie? Is de SP 'rechts' omdat een aantal leden wel eens met het vliegtuig op vakantie gaat, een leasebak rijdt en een hypotheek heeft? Is BIJ1 'rechts' omdat een aantal stemmers wel eens iemand heeft geslagen bij een anti Zwarte Pieten demonstratie?

Misschien moesten wij maar eens af van die ouderwetse politieke etiketten 'links' en 'rechts'.

Zullen wij partijen en aanhangers voortaan indelen op:

Zelf nadenkend + Sociaal

versus

Populisten napratend + Egoïstisch ?

Is de politieke partij van uw voorkeur 'ZeSo' of 'PoEg'?

====================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

=======================
Maandag werd ik vroeg wakker van een hoop herrie aan mijn slaapkamerraam. De straat werd opgebroken:


Deze dag deed ik mijn vakantiewas, dronk thee met de buurvrouw die zo lief was mijn goudvissen en planten in leven te houden tijdens mijn afwezigheid. Het verwerken van een week aan achterstallige post lukte mij niet volledig maar ik kwam een eind. Eind van de middag vertrok ik richting Haarlem 

om daar een hapje te eten met een aantal heren 

en op visite te gaan bij een zusterloge 


van onze eigen vrijmetselaarsloge. Wij waren komen opdagen met een flink contingent en alle 14 hebben wij een bijzondere avond mogen beleven. Al was het maar omdat het Bouwstuk van een van ons leidde tot een interessante gedachtewisseling. Over geheimen, mysteriën en dat die twee niet aan elkaar gelijk zijn. Over magisch denken en het zo geconcentreerd bezig zijn met fietsen dat je vergeet dat je ergens naar onderweg was.

Ook kregen wij een rondleiding door het gebouw dat een van de drie gebouwen in Nederland is dat werd gebouwd als Werkplaats voor de Vrijmetselarij.
Het wordt gedeeld door een half dozijn Loges, waaronder een damesloge-in-oprichting.

Wie interesse heeft in de Vrijmetselarij en bijvoorbeeld over de rol van vrouwen in deze eeuwenoude club, maandag 8 november heeft mijn eigen Loge in Amsterdam een informatieavond (klik). Er zijn ook regelmatig informatieavonden bij Loges in andere delen van het land. Google maar eens op 'vrijmetselarij informatieavond [naam gemeente]'.

Het borreltje na afloop smaakte goed en tevreden was ik iets na middernacht thuis. Waar ik mij verheugend laafde aan een verse aflevering van The Walking Dead.

Dinsdag keek ik weer even wat er zoal te vinden is aan vacatures. Daarbij kwam ik weinig Nederlandstalige vacatures tegen. Wat is dat toch met bedrijven tegenwoordig, dat alle vacatures vooral Engelse titels (klik) hebben? En wat doet een Medior CDD Analist Natuurlijke Personen I Grootbank? Doorklikken leverde de volgende 'verheldering' op: Concreet betekent dit het vanuit compliance adviseren aan de business over de compliance risico's van geëscaleerde CDD-dossiers. 

Heette dit vroeger niet gewoon 'risico-analist voor een bank'? Maar goed. Heb nog een aantal sollicitaties lopen en er zitten diverse entertainment- en acteeropdrachten in de pijplijn. Mag ik u wellicht interesseren in een nieuwjaarsfeest in 'Roaring Twenties' stijl? U mag een keer raden wie die avond de rol van The Great Gatsby (klik) mag vertolken.

Bij het zoeken naar een geschikte foto om naar een potentiële opdrachtgever te sturen, kwam ik deze recente tegen:
Ontzettend leuk om op het podium (even klikken op het plaatje om dat te vergroten) te dansen terwijl de legende Joost van Bellen plaatjes stond te draaien. 

Maakte met diverse mensen afspraken en keek ter ontspanning een aflevering van het vermakelijke She-Hulk voor het slapengaan.

Woensdag haalde ik - samen met een buurvrouw - na enige weken eindelijk weer eens een (flink) pakket bijna-overdatum voedsel. Zo doe je wat tegen verspilling én heb je regelmatig wat verrassends te eten want geen enkel pakket is hetzelfde als de week ervoor.
Handelde wat huishoudelijk taken af voor ik met dezelfde buurvrouw uit eten ging. Onze keus viel op een lokaal restaurant. Zulk lekker eten en zo'n prettige bediening en nog betaalbaar ook. En dat op maar vijf minuten lopen!Donderdag had ik een interessante gedachtewisseling met een meneer die denkt dat wij allemaal betalen voor onze eigen AOW. Het ging er bij hem niet in dat de werkenden van nu de AOW van nu bekostigen. Kwam zelfs met officiële (overheids)stukken voor hem om te lezen maar hij bleef volhouden: 'Die informatie klopt gewoon niet. Ik heb gelijk.' Je kunt natuurlijk je eigen mening hebben maar je eigen feiten? Op andere punten bleken wij het wel weer eens en wij gingen vriendelijk ieder verder ons weegs. Zo zie je maar weer: het zoeken van verbinding kan wat tijd kosten maar is een stuk prettiger dan in een naar gevoel en met ruzie blijven zitten.

Wanneer ik er de tijd voor vrijmaak, lees ik mij ook graag in over het probleem van de boeren. Een aantal decennia geleden adviseerde de toenmalige regering hen om flink uit te breiden. 'Ruilverkaveling' was het toverwoord. 'Ja, meer centjes!' juichte de boerenstand toen. Met als gevolg dat rijkere boeren de arme (lees: kleinere) boeren opkochten en uiteindelijk met drie grote agrarische bedrijven overbleven. Die een marketingbureau inhuurden om de politieke partij BoerBurgerBeweging in het leven te roepen. En boeren vinden het toch zo erg dat veel mensen die op het land werken werkloos raken? Dus waarom vervangen zij zelf hun personeel met machines? 

Eind van de middag ging ik uit eten met een vriendin. Na het verorberen van onze pizza's 

namen wij de trein naar Utrecht. Onderweg lopend naar Amsterdam Centraal Station merkten wij dat de zon begon onder te gaan. 


Een treinrit en een paar minuten lopen later zagen mijn broer en een vriendin van haar. Samen genoten wij van een concert van Uriah Heep. Opgericht daags nadat 'wij' op de maan landden zit de band inmiddels in het 52ste bestaansjaar. Met maar liefst één heel oorsponkelijk bandlid. En ze rocken nog steeds! 

Bij het refrein van het populaire Lady in Black konden de bandleden even uitrusten. Het publiek kende namelijk de tekst:
De band begon ingetogen. Zittend en met vooral veel ballads. 'Oké, snap ik. De gemiddelde leeftijd van de leden is 'pensioengerechtigd' dus had hen niet springend en hupsend te hoeven verwachten', dacht ik nog.

Maar na een half uur of zo ging het doek - en daarmee de sluier van 'ouderdom' omhoog 

en stond er opeens een stel rockgoden de jaren zeventig te doen herleven:
Het duurde twee jaar (lockdown. D'oh!) voor de band met een uitgebreide Europese toernee het 50-jarig bestaan kon vieren. Intussen werken de heren aan een nieuw album dat volgend jaar uit zal komen. Het wordt hun 25ste langspeelplaat. Compilaties en live albums niet meegerekend.

Mooi bewijs dat je nooit te oud bent om je uit te leven op het toneel, dit concert in Tivoli Vredenburg. Al is het met orthopedisch schoeisel en is het een kwestie van tijd voordat de bandmanager wordt benaderd met de vraag of de band reclame wil maken voor Tena for Men.

Glimlachend legde ik mijn hoofd op mijn kussen om een uurtje of een 's nachts.

Vrijdag las ik dat Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging in één keer uit de gratie is geraakt. Zelfs de hardst juichende fans beweren opeens dat zij altijd al hun twijfels hebben gehad over hoe 'rechts' het uithangbord van Big Agro is. Zo vindt zij het bij Forumfans belangrijke 'Great Reset' idee maar onzin. 'Het is gewoon niet waar wat u daar beweert (klik)', zegt zij - samengevat - doodleuk tegen Pepijn van Houwelingen.

'Hoera, eindelijk een beweging die opkomt voor boeren en burgers!', juichte 'het volk' toen de BoerBurgerBeweging zich aandiende. Waaruit duidelijk wordt dat 'het volk' denkt dat een partijnaam iets zegt over waar een partij voor staat. Eigenlijk best schattig. Het zou de partij van Hitler 'democratisch' maken. Er zat immer het woord 'democratie' in de naam van de NSDAP? En de 

En hoepla, zomaar opeens is BBB van 'helden!' verworden tot 'lid van het kartel!'. Oei, wat zal reclamebureau ReMarkable (door Big Agro ingehuurd om BBB te beginnen) op de kop krijgen van de multimiljardairs die de boerenprotesten hebben bedacht! En miljarden euro's bezuinigen op zorg is een echt 'christelijk' plan (klik) van het Christen Democratisch Appèl? De gedachte alleen al is bijna grappig.

Had even een buurvrouw op visite en deed boodschappen. Waarbij ik het als heel prettig ervoer om niet op een dubbeltje te hoeven letten. Sinds kort ben ik namelijk niet alleen schuldenvrij maar sta ik zelfs niet meer rood bij de bank. Houzee ende hoera!

Die avond werd er ook veel houzee en hoera geroepen. En wel bij het etentje ('Broedermaal' zeggen wij in vaktermen) na afloop van de Inwijding van een bekende van mij in de Vrijmetselarij. Bij een andere Loge dan mijn eigen. Maar wel in hetzelfde gebouw.

Erg interessant hoe men bij andere - maar vergelijkbare - clubs de zaken aanpakken. Bovendien is mijn eigen 'afdeling' ruim 250 jaar oud en bestaat de groep waar ik deze avond te gast was ('visiteren' zeggen wij dan) nog geen 15 jaar. Voorbeeldje: de leden ontvangen een WhatsApp berichtje van de Secretaris wanneer er wat is. Terwijl er in mijn eigen Loge mensen zijn die het 'modern gedoe' vinden wanneer zij een brief over de post krijgen in plaats van dat zij af en toe een duif uit de vensterbank moeten plukken om te zien of er wat in het kokertje zit dat het dier aan de voet gebonden heeft zitten.

Een bijzondere avond. Met nog eens lekker eten ook!
Toch lukte het mij om tussendoor een vers verhaaltje (klik) te publiceren.

Zaterdag struinde ik wat rond op sociale media en er viel mij een tegenstrijdigheid op: Dezelfde mensen die alles willen veranderen, alles kompleet op de schop willen gooien en de dingen voortaan totaal anders willen doen zijn tegen alles kompleet veranderen. Aanhangers van Willem Engel, Thierry Baudet en tot voor kort Caroline van der Plas willen een Grote Herstart én zijn tegen een Great Reset. Zullen de leden van 'Het Volk' nooit Engels op school hebben gehad?

Omdat ik nog even wilde lachen deed ik wat onderzoek naar het nieuwste plannetje van 'rechts Nederland': meedoen met de #GlobalWalkout. Een wereldwijde (...) actie tegen globalisme en tegen de macht van de grote bedrijven. Daarom wil men - stapsgewijs - dat er alleen nog maar met contant geld betaald kan worden, dat er alleen nog maar lokaal geproduceerde goederen worden gekocht en dat mensen de diensten van bijvoorbeeld Facebook en Google niet meer gebruiken. 

Dus ik lag dubbel van het lachen toen ik oproepen om mee te doen tegenkwam op Facebook en mijn lachspieren kregen het nog zwaarder te verduren toen ik rondneusde op de website van de organisatie Reignite Freedom. Zelf geeft de organisatie uiteraard het goede voorbeeld. Daarom maken de mensen die er achter zitten zich niet bekend. Daarom kun je via hun site ook 'only cash!' t-shirts kopen. Maar helaas niet met contant geld. Ze zijn tegen globalisme maar verschepen hun producten wereldwijd. Ze willen de macht van Google breken en vragen om donaties via Google Pay. 


'Is dit een grapje van iemand die de schaapjes van Thierry Baudet flink wil uitlachen? Nee, het lijkt allemaal echt. Wat het wat mij betreft nog grappiger maakt.
Overigens: Thierry doet zelf ook mee met deze 'Global Walkout'. Maar onder pseudoniem. Hij heeft zich opgegeven als Theirry Baudet.
Genoeg gelachen want er diende gewerkt te worden: administratie bijwerken en onderhandelen over komende (Halloween) opdrachten met name. 

Daarna diende er natuurlijk te worden gedanst want het was zaterdagavond. En natuurlijk werd er weer een Engelstalig stukje (klik) van mijn hand geplaatst.

Het feestje waar ik met vrienden naar toe ging betrof het 20-jarig jubileum van Nataraj (klik). Wat betekent dat? Nou, dansen - op blote voeten - 

op moderne dansmuziek met veel Afrikaanse en Indiase invloeden. 


Kwam er ook andere vrienden tegen en maakte een enkele nieuwe. Een geslaagde avond, derhalve.

Al met al lag ik al keurig om half twee 's nachts in bed. Mede te danken aan het feit dat de vriend die mij met de auto thuisbracht de volgende dag moest werken. Zij vriendin kende stomtoevallig een andere vriendin van mij als een collega van haar. Ik blijf er bij: soms lijkt de wereld kleiner dan ik.

Zondag mocht ik een klein beetje uitslapen. Maar niet te lang, Het een en ander aan huishouden diende ook te gebeuren en ik had een paar toezeggingen gedaan aan mensen die ik niet graag wilde teleurstellen.  Een rondje sociale media leerde mij dat ik een aan mij gericht bericht ontvangen had van een van mijn favorite YouTubers: The Charismatic Voice. 

Ik kijk haar kanaal (klik) graag omdat zij goede tips heeft over het verbeteren van zangtechnieken. En heerlijk enthousiast is. Hou ik van.

Waar ik iets minder van hou zijn technische klusjes. Zo komen er al een week of zo rare geluiden uit mijn cv-installatie. 'Dan moet je de druk controleren', raadde iemand mij aan. Dus ik loop naar de ketel en zeg ongerust: 'Hé druk, alles wel? Ik kom even controleren hoe het met je gaat.' Maar kreeg geen respons. Als je het borrelende geluidje gevolgd door een soort van windje niet meetelt. 'Misschien moet je de ketel wel bijvullen. Om dat te doen hoef je alleen maar je thermostaat zo laag mogelijk te zetten, een ventieltje en een kraantje los te draaien waarop je de meegeleverde waterslang monteert. Aha. helder. Maar welk ventiel en welk kraantje? 

Ook de gebruiksaanwijzing (klik) hielp mij niet verder want die bleek geschreven in dezelfde taal als het Voynich Manuscript. Beetje jammer. Voor de liefhebbers: het gaat om een Proline HR C10 wandketel. 
Tips die mij verder kunnen helpen - behalve 'Bel de installateur en betaal €60 alleen al aan voorrijkosten' - zijn welkom. 

Pakte wat kostuums in in een rolkoffertje en vertrok met de trein naar Tilburg. Om daar - op twee verschillende locaties - te mogen opdraven als acteur in een reclamefilm. Eventuele foto's van deze dag zal ik later toevoegen want dit blog wordt gepublicerd terwijl ik daar nog niet klaar ben met werken. Die foto's komen dan hier:

 
Eh...die foto's houdt u even van mij tegoed want ik heb mijn telefoon laten liggen op de filmset. Duimt u mee dat het apparaatje en ik snel herenigd worden? In elk geval kan ik even genieten van de rust die een leven zonder mobieltje met zich meebrengt en ben ik gewoon bereikbaar via e-mail en Messenger, Twitter DM en buren.

De muziek van deze week kan alleen omschreven worden met een behoorlijke mondvol:

Govinda Jaya Jaya | Jaya Lakshmi and Ananda Yogiji | feat. Karnamrita Dasi, Prema Mayi & Krishna Dev
Deze week staan wij stil bij het overlijden van Robbie Coltrane


Meer lezen? Mijn verhalenbundels