Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 19, 2017

Hoe gevoelig bent u?

Steeds meer mensen zijn (over) gevoelig voor straling. Zij blijken beter te slapen uit de buurt van een zendmast en wanneer de telefoon/internet modem in huis is uitgeschakeld. Inderdaad is er een verandering te zien in hersengolfactiviteit wanneer iemand die daar gevoelig voor is bij een stralingsbron slaapt. Die bepaalde hersenactiviteit is afwezig wanneer diezelfde persoon in een tentje op de Veluwe slaapt. Duidelijk dus dat mensen daadwerkelijk worden beïnvloed door straling. Ook wanneer die straling denkbeeldig is!

Mensen die gevoelig zijn voor straling (en nee, ik denk niet dat zij liegen) sliepen in laboratorium omstandigheden als een roosje. Behalve wanneer de onderzoekers een modem in het zicht plaatsten. Toen sliepen de proefpersonen beduidend slechter. 'Closed and shut case' zou je zeggen. Voldoende bewijs dat straling de slaap negatief beïnvloed. Behalve dan dat het modem in het laboratorium niet was aangesloten en er dus geen sprake kon zijn van stralings emissie.

Zelfs dénken dat wij ergens last van hebben kan er toe leiden dat wij ergens last van hebben. Denk aan de Amerikanen die denken dat uitsluitend moslims aanslagen plegen. Cijfers tonen aan dat in de afgelopen 20 jaar meer aanslagen op Amerikaanse bodem werden gepleegd door joden dan door moslims. Mensen in Nederland denken last te hebben van moskeeën maar als je dan vraagt of er één in de buurt is beginnen ze te stamelen:  'Ja eh... nou eh... Maar Wilders zei dat... eh... ' -'Dus als Geert zegt dat je ergens last van hebt dan heb je daar last van, zelfs wanneer je nadenkt en ontdekt dat je er géén last van hebt?' 'Precies!'

Politici en marketeers weten dat je mensen van alles kunt aanpraten: angsten maar ook diensten en producten die mensen helemaal niet nodig hebben. Er zijn zelfs mensen die voor de schadeverzekering van hun mobieltje €7 per maand betalen. Onzin natuurlijk want het mobieltje is al verzekerd onder de inboedel verzekering. Die mensen gooien dus €84 per jaar gewoon weg. Zonde, toch?

Deze gedachtegang biedt ook perspectief voor de wapenwedloop: tegenstanders hoeven maar te dénken dat je over massa vernietigingswapens beschikt en ze zijn al te bang om je aan te vallen. Bedenk eens hoeveel miljarden dollars, euro's en roebels dan uitgegeven kunnen worden aan écht nuttige projecten!?

Wat is er nu waar van die gevoeligheid voor straling? Kort antwoord: dat weten we nog niet. http://www.wetenschapsforum.nl/index.php/topic/104317-allergie-voor-elektromagnetische-straling/

Ik denk dat onze geest tot veel meer in staat is dan wij tot nu toe hebben aangenomen: wij kunnen ons letterlijk ziek denken. Het goede nieuws is: wij kunnen ons letterlijk beter denken! Tot op zekere hoogte natuurlijk want ik denk niet dat je door een ongeluk verloren arm aangroeit door er alleen maar positief over te denken. Wel denk ik dat je prettiger leeft wanneer je bedenkt wat je nog wel kan met je handicap in plaats van je te richten op wat je niet meer kan door je handicap.

En u: gelooft u in de kracht van positief denken? Ik lees uw mening graag in het commentaarvenster onder mijn blog.

===============================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/