Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

dinsdag, mei 26, 2015

Goed nieuws

Goed nieuws! Over tien jaar mogen ook vrouwen dienen op Nederlandse duikboten. Zo lang duurt het blijkbaar om in de toiletruimte een emmertje neer te zetten voor 'dames hygiëne producten'. Mogelijk wil men de tijd benutten om een eigen toilet voor vrouwen in te bouwen in de Nederlandse onderzeeërs. Zoals iedereen - behalve gewone burgers zoals u en ik - kunnen vrouwen onmogelijk hetzelfde toilet gebruiken als mannen. Behalve dan in een thuissituatie.

Hetze

Joram T, een 18-jarige inwoner van Ederveen staat de rest van zijn leven bekend als 'de treinplasser'. Een foto van hem terwijl hij urineerde op een treinstoel haalde het nieuws. http://www.transport-online.nl/site/58960/ns-doet-aangifte-tegen-treinplasser-foto/ Waarom is dat goed nieuws? Omdat Joram geen getinte moslim jongere is met een bontkraagje maar een zwaar christelijke blanke jongeman met stekeltjeshaar. Ik stel daarom voor dat wij met zijn allen een hetze beginnen tegen iedereen die jong is, blank, manlijk, christelijk en in bezit is van stekeltjeshaar. Gewoon, omdat ik die achterlijke ongefundeerde hetze tegen moslimjongeren zo langzamerhand meer dan zat ben.

Zakmes

Sinds kort mogen de Nederlandse Spoorwegen zonder tussenkomst van een rechter zelf burgers boetes en verboden opleggen. Waarmee Nederland dan ook officieel (officieus was dat natuurlijk al zo) geen rechtsstaat meer is. Dat is dan wat minder. O ja, en de NS roept mensen op misstanden te melden. Het liefst met foto. Dus als u nog Joden in de kelder of op zolder verstopt...uw buren mogen u nu gerechtigd aangeven. Dan weet u dat. Vermoedelijk zal de NS eerdaags burgers die andere burgers aangeven 2,50 euro geven. Kinderen die hun ouders aangeven ontvangen een mooi zakmes uit handen van een breed glimlachende geüniformeerde meneer.

Alles goed

Verder kwam een man de dief van zijn iPhone 6 (Moet het type en merk van een telefoon in de krant gemeld worden? Betaalt Apple voor die reclame?) op het spoor (Goed 'bruggetje' naar bovenstaand stukje over de Spoorwegen, niet?) dankzij de standaard ingebouwde 'Waar is mijn iPhone?' app en het feit dat de dief op de foto ging met zwemster Ranomi Kromodidwojo. http://rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=148887
En zo kwam toch nog alles goed.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van John Nash en Dimitri van Toren