Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, april 13, 2022

Gelukszoekers!

Er is ontzettend veel ruimte nog in Nederland. Dus de uitspraak 'Nederland is te vol om vluchtelingen binnen te laten!' is onzin.

Natuurlijk moeten wij niet het hele land vol bouwen maar er is nog veel grond onbebouwd. Al is natuur uiteraard ook heel belangrijk. 

Maar bijvoorbeeld in Zeeland en Groningen (waar ik onlangs was) zag ik vele vierkante kilometers waar nog woningen gebouwd zouden kunnen worden. Daarnaast staan er halve dorpen leeg en dan heb ik het nog niet over de miljoenen aan vierkante meters aan kantoorruimtes die niet gebruikt worden.

Waarom die ruimte niet wordt gegund aan mensen die vluchten voor honger, oorlog en vervolging is mij eigenlijk een raadsel. Hoewel, voor 28.000 mensen uit Oekraïne is gek genoeg bijzonder snel onderdak - en zelfs werk! - gevonden. Hoezo is dat gek? Welnu, voor 150 mensen die de oorlogssituatie in Syrië ontvluchten is er géén ruimte. 

Heeft u enig idee?

En als u - om wat voor reden dan ook - uit Nederland of België zou moeten vluchten, zou u dan ook niet willen dat u wordt opgevangen en niet wordt beschouwd als potentiële crimineel die alleen maar gebruik wil maken van een prettige en sociale omgeving?

Zijn er echt zoveel gelukszoekers in Nederland? Niet echt. De meeste gelukszoekers willen juist Nederland uit. Ik steun die wens van harte!
In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/TerrebelAuthortainer

Meer lezen? Mijn verhalenbundels