Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, maart 23, 2011

Vietnamese Loempia's

Was gisteravond 9 uur thuis na een dagje opnames voor Echt Waar?! met Jack Spijkerman, Ruben van der Meer en Tijl Beckand. Best vermoeiend maar zeker ook leuk.

Naar aanleiding van een e-mail die ik ontving herlas ik laatst een ouder stukje van mezelf. Best leuk om af en toe eens te doen, je eigen oude stukjes herlezen. Dan kom je berichten tegen zoals deze: http://terrebel.blogspot.com/2010/04/welpie.html En dan moet ik vanzelf glimlachen en dan geniet ik...(Raar eigenlijk, glimlachen om je eigen schrijfsels. Maar het schijnt normaal te zijn. Gelukkig.)

In dat oude stukje (april 2010) opperde ik om bejaarden en gevangenen van plaats te laten ruilen opdat gevangenen meer worden gestraft en bejaarden beter zouden worden verzorgd. Tegenwoordig kom ik regelmatig het rondstuur-mailtje tegen waarin precies datzelfde wordt voorgesteld. Dus blijkbaar was ik niet de enige met dat idee. Daarom maar een nieuwe:

Sommige politici stellen voor om werklozen harder aan te paken. Dan heb ik nog het volgende ideetje:

(Volgens een recent nieuwsbericht:) Er werken nu meer vrouwen in Nederland dan ooit tevoren! Bijna 60 procent van alle Nederlandse vrouwen is tegenwoordig aan het werk. Wachtuseffe...dus 40 procent werkt niet maar teert op de zakken van de werkende belastingbetaler? En dan wil men die 15 procent werkloze allochtonen het land uit hebben...als je alle werkloze vrouwen de grens over zet bereik je toch veel meer? Meer ruimte om in te leven en meer belastinggeld blijft er over om meer asfalt neer te leggen. Handig toch? Dus wég met werkloze vrouwen!

En wég met allochtone dieren, vindt de PVV Gelderland. Die Schotse Hooglanders moeten maar terug naar Schotland. Zou dat ook gelden voor Duitse herders? Of Japanse Koivissen of Marokkaanse spelers van het Nederlands elftal? Of voor Russische Spreeuwen? Of voor Franse Frietjes of de puur Hollandse snack Vietnamese Loempia's?