Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, augustus 22, 2018

Bent u nuttig?

Een paar maanden geleden deden deze beelden de ronde over de interwebs:


Mamoudou Gassama, een illegale immigrant die vanuit Mali hoopte zijn levenssituatie te kunnen verbeteren in Frankrijk, redde een kind in nood. Zonder rekening te houden met zijn angst voor deportatie of zijn eigen veiligheid.

Zijn actie werd beloond met het Franse staatsburgerschap en mogelijk een baan bij de brandweer van Parijs. Heel fijn voor hem!

Maar hoe zit het met al die andere illegalen? Blijven mensen die uitschelden 'omdat ze niet werken' (terwijl illegalen niet mógen werken. Doh.), de taal 'nog steeds niet spreken' (hoe goed is uw Malinees na een paar maanden?) of omdat zij een donkere huidskleur hebben (Buitenlanders uit Noorwegen lijken toch echt meer welkom dan buitenlanders uit Mali. Waarom worden zij anders behandeld?) en zijn zoveel mensen dan de inhoud van Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet vergeten? Die heeft betrekking op 'iedereen die zich in Nederland bevindt'. Huidskleur, religie, burgerlijke of juridische staat, geslacht of seksuele voorkeur doet niet ter zake. Zei Jezus: 'U zult uw naasten liefhebben. Behalve wanneer dat moslims, joden, negers of homo's zijn.'?
(Klikken=vergroten)

Gassama werd beloond omdat hij nuttig zou zijn voor de Franse maatschappij. Houdt dit in dat iedereen die niet nuttig is moet worden uitgewezen? Waar moeten al die mensen heen? Naar andere landen waar zij worden gedeporteerd omdat zij niet nuttig zijn? Hoe zou u het vinden als u het land uit moest omdat iemand die u niet kent vindt dat u niet nuttig bent? Maakt uitsluitend het gegeven dat u lokaal staatsburger bent u nuttig voor de maatschappij? 'Ja maar ik betaal belasting!' -'En dus? Buitenlanders die hier werken betalen óók belasting dus als zij zouden mogen werken zouden zij belasting kunnen betalen.' 'Ja maar er zijn ook buitenlanders die alleen maar een uitkering komen trekken hier.' -'Dus iedereen die niet werkt en alleen maar een uitkering trekt moet het land uit?' 'Ja, onmiddellijk!' -'Naar welk land wilt u dat de regering uw gehandicapte nichtje uitzet?'

=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Deel dit bericht